sitemap در وردپرس

sitemap در وردپرس

sitemap در وردپرس

در ابتدا بهتر است بدانيد كه منظور از XML يا نقشه سايت چيست؟ واژه XML اختصار شده Extensible Markup Language می‎باشد كه در عموم كاربران با نام نقشه سايت يا سايت مپ شناخته مي‌شود. اما به عبارتی ساده اينطور می‎توان تعريف نمود كه نقشه سايت يك صفحه XML است كه به منظور ذخيره (ايندكس) نمودن محتويات سايت برای موتورهای جستجو كه شامل لينك‌های مختلف صفحات وب می‎باشد، مورد استفاده قرار می‎گيرد.

برای ساخت سایت مپ در وردپرس نياز به نصب افزونه Google XML Sitemaps داريم. اين افزونه دارای بيش از دو ميليون نصب فعال بوده و برای نسخه وردپرس 3.3 و بالاتر مناسب است.

براي نصب و فعالسازی افزونه مطابق شكل زير، به قسمت افزونه‌ها در پيشخوان وردپرس رفته و بر روی گزينه افزودن كليك كنيد. در كادر مشخص شده نام افزونه را وارد كرده و آن را نصب و فعال‌سازی نماييد.

sitemap در وردپرس

sitemap در وردپرس

بعد از نصب و فعالسازی Google XML Sitemaps، در قسمت تنظيمات مطابق شكل زير بخشی به نام XML-Site اضافه خواهد شد. بر روی آن كليك نماييد تا وارد پيكربندی اين افزونه شويد.

توجه داشته باشيد كه اگر سايت شما در حال راه‌اندازي باشد و نمايش به موتورهاي جستجو را بسته باشيد در همين ابتدا با پيغامی كه در شكل زير مشاهده می‎نماييد مواجه می‎شويد.

براي از بين بردن اين پيغام بايد به قسمت خواندن در تنظيمات وردپرس رفته و نمايش به موتورهاي جستجو را فعال نماييد.

حالا به بررسي تنظيمات مختلف اين افزونه براي ساخت نقشه سايت وردپرس مي‌پردازيم.

بخش اول: Basic options

در اولين بخش تنظيمات اين افزونه براي ساخت سایت مپ وردپرس مطابق شكل زير، قسمت Basic options وجود دارد. در ادامه تمامي گزينه‌ها و قسمت‌هاي اين بخش را بررسي خواهيم كرد.

  • Notify Google about updates of your site

اين گزينه مربوط به ربات‌هاي گوگل مي‌باشد كه مي‌توانيد آنها را از هر نوع تغييري در سايتتان باخبر كنيد. گوگل مهترين و بهترين موتور جستجو است، حتما اين گزينه را فعال نماييد.

  • Notify Bing (formerly MSN Live Search) about updates of your site

اين قسمت نيز مربوط به موتور جستجوي bing مي‌باشد و با فعالسازي اين گزينه تمامي تغييرات سايتتان به اين موتور جستجو اطلاع داده خواهد شد.

  • Add sitemap URL to the virtual robots.txt file

با فعالسازي اين قسمت آدرس سايت مپ وردپرس شما در فايل robots.txt قرار خواهد گرفت.

  • Try to increase the memory limit to

در اين گزينه قادر خواهيد بود تا ميزان حجم اشغالي توسط فايل sitemap.xml را مشخص نماييد. توصيه ما بر اين است كه بگذاريد خالي بماند و محدوديتي براي آن تعريف نكنيد.

  • Try to increase the execution time limit to

با فعالسازي اين گزينه قادر خواهيد بود كه زمان مورد نياز براي بارگذاري نقشه سايت را برحسب ثانيه تعيين نماييد.

  • Try to automatically compress the sitemap if the requesting client supports

اين گزينه كه به طور پيشفرص فعال است براي فشرده سازي فايل sitemap.xml مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اگر در كار با افزونه دچار اشكال شديد اين گزينه را غيرفعال كنيد در غير اينصورت بگذاريد همانند حالت پيشفرض فعال بماند.

بخش دوم: Additional Pages

اگر از سيستم مديريت محتواي وردپرس استفاده مي‌كنيد نيازي به اعمال تغييرات در اين بخش نخواهيد داشت. تنظيمات مربوط به اين قسمت براي زماني كه شما يك زير دامنه يا اصطلاحا ساب دامين وردپرسي داريد اما برخي از صفحات مانند صفحه اصلي سايت شما )مثلا (www.example.com وردپرسي نمي‌باشد. شما آدرس اين صفحات را در اين قسمت اضافه كنيد.

براي انجام اين كار مطابق شكل زير، بر روي گزينه Add new page  كليك كرده و سپس در بخش بازشده آدرس صفحه (URL to the page)، ميزان اهميت صفحه(Priority)، تعداد دفعات اعمال تغييرات و بروزرساني صفحه(Change Frequency) و تاريخ آخرين تغييرات (Last Changed) را وارد نماييد.

sitemap در وردپرس

sitemap در وردپرس

بخش سوم: Post Priority

در اين بخش قادر خواهيد بود كه معياري براي ميزان اهميت نوشته‌ها و صفحات سايت خود را تعيين كنيد.

مطابق شكل بالا اين بخش شامل معيارهاي زير است:

  • Do not use automatic priority calculation

اگر ميخواهيد ارزش و اهميت همه نوشته‌ها يكسان شود، بايد اين گزينه را فعال نماييد.

  • Comment Count

اگر ميخواهيد ارزش و اهميت نوشته‌ها بر اساس تعداد ديدگاه‌هاي ثبت شده كاربران باشد، بايد اين گزينه را فعال نماييد.

  • Comment Average

اگر ميخواهيد ارزش و اهميت نوشته‌ها بر اساس تعداد ميانگين ديدگاه‌هاي ثبت شده كاربران باشد، بايد اين گزينه را فعال نماييد.

بخش چهارم: Sitemap Content

در ساخت سایت مپ برای وردپرس شما مي‌توانيد تعيين نماييد كه كدام يك از صفحات و قسمت‌های سايت در ساخت sitemap قرار بگيرد. براي انجام اينكار مطابق شكل زير، به بخش چهارم يعنی Sitemap Content افزونه Google XML Sitemaps مراجعه كرده و سفارشی‏‎سازی‎های موردنظرتان را اعمال نماييد.

بخش پنجم: Excluded Items

اين بخش شامل دو قسمت Excluded categories و Exclude posts است كه در شكل زير مشاهده می‎نماييد.

اگر مي‌خواهيد براي سایت مپ در وردپرس بعضی از دسته‌بندی‎های شما در گوگل ايندكس نشود، تيك آن‎ها را در اين قسمت بزنيد.

  • Exclude posts

اگر قصد داريد برای سایت مپ سايتتان بعضی از نوشته‌های شما در گوگل ايندكس نشود، بايد شماره ID آن نوشته را در اين قسمت وارد نماييد و بين آن‎ها ويرگول بگذاريد تا از يكديگر جدا شوند. ضمنا اگر چگونگی پیدا کردن ID نوشته‌ها را نمی‌دانید، به مقاله “آموزش پیدا کردن ID برگه‌ها و نوشته‌ها در وردپرس” مراجعه کنید.

بخش ششم: Change Frequencies

در اين بخش شما قادر هستيد كه تعداد دفعات بروز‌رسانی محتويات سايت خود را تعيين كنيد. بدين صورت تعيين نماييد كه هر يك از صفحات و بخش‌های سايت شما ظرف مدت چه زمانی آبديت خواهند شد؟ تعيين اين زمان به ربات‌ها و خزندگان گوگل كمك می‎كند تا سايت شما را بهتر آناليز كند.

بخش هفتم: Priorities

در اين بخش مطابق شكل زير، بايد به هر يك از صفحات و بخش‌های سايت يك عدد بر اساس ميزان اهميت آن‎ها نسبت دهيد. البته حتما توجه داشته باشيد اگر قرار است اين بخش را مطابق نظرتان شخصی‏‎سازی كنيد، حتما بايد در بخش دوم گزينه ” Do not use automatic priority calculation” را انتخاب كرده باشيد.

Priorities در تنظیمات افزونه Google XML Sitemaps برای ساخت نقشه سایت

در نهايت بعد از تكميل تنظيمات مدنظرتان در هفت بخش بالا، برای ذخيره اين تنظيمات بايد بر روی دكمه “Update Options” کلیک نماييد.

ضمنا اگر خواستيد تنظيمات به حالت اوليه خود افزونه بازگردد و تغييرات اعمال شده ذخيره نشود بايد بر روی دكمه” Reset options ” بزنيد.

حال برای مشاهده نقشه سايتتان به آدرس زير مراجعه نماييد.

yourdomain.com/sitemap.xml

به جای yourdomain.com آدرس سايتتان را وارد نماييد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *