ارور 403
سلام به شما همراهان همیشگی مهراکت. در این بخش از مقالات آموزشی مان قصد داریم به معرفی ارور رایج 403 در سایت و نحوه رفع آن در وردپرس بپردازیم.. از این رو ضمن سپاس از شما دعوت می کنیم جهت تکمیل دانش خود ادامه این مطلب را در مهراکت با عنوان ارور 403 همراه باشید.
ارور 403 چیست و چگونه آنرا رفع کنیم؟
تقریبا همگی ما حین گردش در شبکه جهانی اینترنت حداقل برای یکبار با پیام خطای 403 Forbidden مواجه شدهایم. این ارور از جمله خطاهای رایج پروتکل HTTP بوده و بهدلیل اعمال محدودیت دسترسی از جانب وب سرور ایجاد میشود. بهعبارت دیگر، کاربر مجوزهای لازم برای بارگذاری برخی صفحات را در اختیار ندارد. در واقع ارور 403 بهمعنای بروز یک خطای داخلی سرور است و با فایلهای مربوط به مجوزها (Permissions) ارتباط دارد.
چه عواملی باعث ایجاد ارور 403 forbidden می شود؟
قبل از این که مشکل را حل کنید، مهم است که علت ایجاد مشکل را بدانید. در صورتی که در سایت خود با خطای 403 روبرو شدید، دو دلیل احتمالی آن عبارتند از:
- پرونده .htaccess خراب است
- پیکربندی مجوزهای پرونده اشتباه است
همچنین ممکن است به دلیل مشکل در افزونهای که در سایت خود استفاده میکنید، خطا را مشاهده کرده باشید. در این مقاله، ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه همه این مشکلات را عیب یابی کنید.
نحوه نمایش خطای 403
بر اساس نوع وب سرور و مرورگر، ممکن است نحوه نمایش این خطا متفاوت باشد. اما وجه مشترک تمام آنها عدد 403 است که به معنی ممنوعیت دسترسی است. در صورتی که برای بازدید هر سایتی یکی از پیامهای زیر را مشاهده کردید به معنی ممنوعیت دسترسی شما است.
نحوه رفع خطای 403 توسط کاربر
اما چگونه ارور 403 forbidden را رفع کنیم؟ در صورتی که این خطا را هنگام بازدید از سایت مشاهده میکنید برای رفع ارور میتوانید از راههای زیر استفاده کنید.
بارگزاری مجدد صفحه (Refresh page)
به نظر خیلی ساده میآید اما در مواقعی که خطا موقت باشد کارساز است. بنابراین در اولین قدم توصیه میکنیم که صفحه را رفرش کنید. برای این کار میتوانید از کلید F5 یا آیکون رفرش، در کنار دامنه استفاده کنید.
چک کردن آدرس
اگر برای وارد شدن به یک سایت نام دامنه را اشتباه وارد کنید، به احتمال زیاد ارور 403 دریافت خواهید کرد. پس یک بار بررسی کنید که آدرس دامنه را بدون اشتباه وارد کرده باشید.
پاک کردن کش مرورگر
مرحله بعدی که به شما توصیه میکنیم پاک کردن کوکیها و کش مرورگر است. گاهی ممکن است مشکل سایت حل شده باشد، اما مرورگر خطای 403 را به اصطلاح کش کرده باشد. برای رفع مشکل کش مرورگر خود را پاک کنید تا ارور رفع گردد. برای این کار میتوانید از مقاله پاک کردن کش مرورگر کمک بگیرید.

دلایل بروز خطای 403 forbidden error و رفع آن
- خطاهای (احتمالی) موجود در URL را بررسی کنید و از درست بودن نام و پسوند آدرس سایت مطمئن شوید و فقط درست بودن آن در دایرکتوری کافی نیست. بیشتر وبسایتها به گونهای پیکرهبندی شدهاند که امکان باز شدن سایت از طریق دایرکتوری در آنها وجود ندارد بنابراین وقتی سعی در نمایش یک پوشه به جای صفحهای خاص دارید، مواجهه با یک پیام 403 forbidden طبیعی و قابل انتظار است.
توجه: این مسئله تا حدودی رایجترین دلیل برای یک وبسایت برای مواجهه با ارور 403 forbidden باشد. - کش یا به فارسی حافظهی پنهان مرورگر خود را پاک کنید. شما وقتی وارد سایتی میشود مقداری از آن سایت در مرورگر شما کش میشود و بازدید دوباره شما از آن سایت ممکن است با مشکل 403 forbidden مواجه کند.
- وارد وبسایت (مورد نظر) شوید با این فرض که این کار امکانپذیر است در وب سایت مورد نظر کاری که همیشه انجام میدادید و یا قصد دارید انجام دهید را شروع کنید و اگر با کد 403 forbidden یا همان خطا 403 روبهرو شدید میتواند به این معنی باشد که شما پیش از آن که بتوانید سایت آن آدرس شوید نیازمند دسترسی اضافی و یا دسترسی بالاتر (مثل ادمین) هستید.
یعنی گاهی یک وب سایت بنابر سیاست های کاری خود مثل افزایش امنیت، برخی از صفحات آن خطای 403 forbidden رخ میدهد که اجازهی ویژهای (برای ورود) لازم است با این وجود گاهی به جای اوردن صفحه لاگین، 403 forbidden استفاده میشود چرا که صرفا افراد خاص و محدودی وارد میشوند. - کوکیهای مرورگر خود را پاک کنید؛ به خصوص اگر شما به طور معمول وارد وبسایت خاصی میشود و وارد شدن دوباره شما آخرین مرحله کار نمیکند.
توجه: با وجود این که ما از (حذف) کوکیها سخن به میان آوردیم، اما باید از فعال کردن آنها برای مرورگر خود و یا دستکم برای وبسایتی (که قصد ورود به آن را دارید) اطمینان حاصل کنید. به شکل خلاصه فعال بودن کوکی امری لازم و ضروری است ولی هر از گاهی باید کوکی مرورگر خود را پاک کنید تا شاهد کمترین خطاها باشید. - با وبسایت تماس برقرار کنید. ممکن است که خطای 403 forbidden، اشتباه تنظیم شده باشد، و برای افراد دیگری (که قصد دسترسی به سایت را دارند) تنظیم شده باشد، ولی این موضوع برای شما که باید دسترسی داشته باشید هم رخ داده است که مدیر آن سایت از این مشکل آگاه نیست.
- خطای 403 forbidden error در پنجرهی مرورگر همان گونه نمایش داده میشود که دیگر صفحات وب نمایش داده میشوند. خطاهای 403 مانند دیگر خطاهای این رده ممکن است در هر سیستم عامل و در هر مرورگری دیده شود.در مرورگر اینترنت اکسپلورر “The website declined to show this webpage” بیانگر خطای 403 forbidden error است. و در عنوان اینترنت اکسپلورر (IE) پیغام 403 forbidden error و یا چیزی شبیه به این پیغام را درج میکند.
خطاهای 403 معمولاَ در نرم افزارهای آفیس هم مشاهده میشود وقتی که لینکهای بازکننده از طریق برنامههای مایکروسافت آفیس، پیامی دال بر این که قادر به باز کردن آن URL نیست، یا نمیتوان اطلاعاتی را که مورد نیاز برنامهی مایکروسافت آفیس است را دانلود کرد، تولید میکند.
بیشتر بخوانید