kpi اینستاگرام

kpi اینستاگرام

kpiاینستاگرام

در این مطلب به معرفی شاخص اندازه‌گیری کلیدی یا اصطلاحا kpi اینستاگرام و مدیریت شبکه‌های اجتماعی می‌پردازیم پس تا اخر این مقاله همراه با مهراکت باشید.

شاخص کلیدی عملکرد KPI در اینستاگرام چیست؟

کلمه KPI مخفف عبارت Key Performance Indicator به معنای شاخص کلیدی عملکرد است. KPIها به عنوان اصلی‌ترین شاخص‌های سنجش استراتژي‌های بازاریابی آنلاین مورد استفاده قرار می‌گیرند. تعیین کردن این KPIها خود یک چالش مهم‌ است. کارشناسان اعتقاد دارند اهدافی که برای رسیدن به آن‌ها تلاش می‌شود، باید SMART باشند. هر یک از حروف این کلمه، نشان دهنده یک ویژگی مهم در تعیین ‌شاخص کلیدی عملکرد KPI‌ در اینستاگرام هستند که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد:

• معیّن (Specific): شاخص‌های کلیدی که برای اینستاگرام تعیین می‌شوند، باید کاملا مشخص و دقیق باشند. به عبارت دیگر، شما باید تعیین کنید که از اجرای یک استراتژی در اینستاگرام، به دنبال چه هدفی هستید. به عنوان مثال، شما در نظر دارید تا در یک ماه آینده از طریق تولید محتوای ویدیویی، ۵۰۰ فالوور به صفحه خود اضافه کنید.

kpi اینستاگرام

kpi اینستاگرام

• قابل اندازه‌گیری (Measurable): اهداف باید به صورت کمّی تعیین شوند نه کیفی. در غیر این صورت شما هیچگاه درک صحیحی از موفقیت و یا عدم موفقیت استراتژی‌های بازاریابی خود نخواهید داشت.

• قابل دستیابی (Attainable): اهدافی که تعیین می‌کنید، باید واقعی و قابل دستیابی باشد. به عنوان مثال، یک کسب و کار کوچک با بودجه محدود نباید اهداف بسیار بلند پروازانه برای اینستاگرامش انتخاب کند.

• مرتبط (Relevant): اهدافی که برای اینستاگرام در نظر گرفته می‌شوند، باید در راستای اهداف کلی کسب و کار باشد.

• زمانبندی (Timely): مشخص کردن هدف بدون در نظر گرفتن زمان رسیدن به آن کاملا اشتباه است.

پس اگر هدفی را تعیین می‌کنید، حتما زمان رسیدن به آن را نیز مشخص نمایید.

تعیین شاخص کلیدی عملکرد KPI در اینستاگرام بهره‌وری کلی تیم بازاریابی یک کسب و کار را بالا می‌برد. علاوه بر این، ارائه گزارش در خصوص روند پیشرفت صفحه با استفاده از این شاخص‌ها بسیار ساده‌تر خواهد بود.

مختص شما:  ابزار محتوای مارک دار در اینستاگرام

ریچ (Reach)

این فاکتور نشان می‌دهد که چند نفر از مخاطبانتان محتوای منتشر شده در اینستاگرام را مشاهده کرده‌اند. به عبارت دیگر، ریچ تعداد کاربران منحصر به فردیست که محتوا را دیده‌اند.

به این ترتیب، شما می‌توانید میزان اثربخشی محتواهای منتشر شده را بسنجید. نرخ ریچ از فرمول زیر به دست می‌آید:

(تعداد کل فالوورها/تعداد بازدید‌های یک پست) * ۱۰۰ = درصد ریچ آن پست

ریچ احتمالی (Potential Reach)

این شاخص شباهت نزدیکی به فاکتور میزان اشتراک گذاری دارد که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت. به صورت متوسط، در نظر بگیرید تقریبا ۲ تا ۵ درصد کاربرانتان محتوای شما را برای دوستانشان ارسال می‌کنند. افرادی که از این طریق با محتوای شما روبه‌رو می‌شوند در طبقه‌بندی ریچ احتمالی قرار می‌گیرند. برای به دست آوردن عدد تقریبی ریچ احتمالی، باید مطابق با فرمول پایین عمل کنیم:

تعداد منشن‌های زیر هر پست * تعداد فالوورهای اکانت‌های کاربرانی که منشن کرده‌اند = ریچ احتمالی

kpi اینستاگرام

kpi اینستاگرام

Social share of voice

با استفاده از این شاخص کلیدی عملکرد KPI در اینستاگرام، می‌توانید به راحتی خودتان را با افرادی که در حوزه مشابه با شما فعالیت می‌کنند، مقایسه نمایید. به صورت کلی، Social share of voice نشان می‌دهد که افراد که در یک جامعه (Community) هستند، تا چه حد به نام شما اشاره می‌کنند. این فاکتور با نام SSoV نیز شناخته می‌شود و برای به دست آوردن آن باید به صورت زیر عمل کرد:

(تعداد کل منشن‌ها (برند خودتان و برند رقبا)/تعداد منشن‌های برند) *۱۰۰ = درصد SSoV

بازدید استوری (Story views)

تعداد دفعاتی که استوری شما توسط فالوورها دیده می‌شود اندازه‌گیری می‌شود. این روزها استوری در اینستاگرام بسیار محبوبیت دارد و روزانه هزاران عکس و ویدئو از طریق استوری به اشتراک گذاشته می‌شود. اینستاگرام برای استوری شاخص‌های متنوعی در نظر گرفته است. خروجی‌ها (Exits) کاربرانی هستند که استوری شما را قبل از تمام شدن رها کرده‌اند. نرخ خروجی‌ در استوری حاصل تقسیم تعداد خروجی‌ها بر تعداد بازدید پست است. شاخص ضربه روبه‌جلو (Taps forward) تعداد ضربه‌هایی که کاربر برای دیدن بخش بعدی استوری وارد می‌کند. اگر تعداد این ضربه‌ها زیاد باشد هشداری است که نشان می‌دهد استوری شما جالب نبوده و یا زمانش طولانی و از حوصله مخاطب خارج است.

مختص شما:  تاثیر اینستاگرام بر سئو

ضربه رو به عقب (Tabs back) شاخص دیگری است که تعداد ضربه‌های کاربر برای مشاهده بخش قبلی استوری شما را نشان می‌دهد. تعداد زیاد این ضربه‌ها بیانگر این است که کاربران استوری قبلی شما را پسندیده‌اند و مجددا آن را تماشا کرده‌اند یا تمایل دارند استوری در حال حاضر شما را بار دیگر ببینند. تعداد پیام‌هایی که کاربران برای استوری شما ارسال کرده‌اند شاخص کلیدی دیگری در این بخش است. نرخ تکمیل (Completion rate) هم به شما نشان می‌دهد چند درصد از کاربران استوری شما را تا آخر مشاهده کرده‌اند. پخش زنده (Live viewer) شاخص دیگری است که در آن تعداد بینندگان استوری پخش زنده را نشان می‌دهد.

اندازه‌گیری بازدید استوری به شما کمک می‌کند تا راهکارهایی درباره نحوه ارتباط با کاربران پیدا کنید و عملکرد صفحه اینستاگرامتان را بهبود بخشید. از طریق این شاخص شما پی می‌برید چه نوع محتوایی را در استوری ارائه کنید تا بیشترین مخاطب را به دیدن آن ترغیب کنید.

دسترسی به محتوا (Reach)

در این بخش تعداد اکانت‌های واحدی که پست شما را دیده‌اند صرف‌نظر از اینکه پست را لایک کرده‌اند یا کامنت ارسال کرده‌اند اندازه‌گیری می‌شود. اندازه‌گیری دسترسی به محتوا به شما کمک می‌کند بفهمید چند نفر از فالوورهای شما واقعا پست‌های شما را می‌بینند. اگر میزان مشارکت فالوورها کم است شاید دلیلش این است که مخاطبان پست‌های شما را نمی‌بینند. Reach rate یا نرخ دسترسی به محتوا عددی است که از تقسیم تعداد کاربرانی که از پست شما دیدن کرده‌اند بر تعداد کل فالوورهای شما به دست می‌آید. این عدد به صورت درصد بیان می‌شود.

مختص شما:  ابزار مدیریت اینستاگرام

کلیک‌های تبلیغاتی (Ad clickthroughs)

تعداد کلیک‌های کاربران بر call-to-action در صفحه اینستاگرام اندازه‌گیری می‌شود. نرخ کلیک از تقسیم تعداد کلیک‌ها بر تبلیغ بر تعداد دفعاتی که تبلیغ شما نمایش داده شده است به دست می‌آید. این عدد به صورت درصد تعیین می‌شود. پست و CTA خود را طوری ایجاد کنید که کاربران را ترغیب به کلیک کند تا از این طریق به صفحه فرود مورد نظر شما وارد شوند. بدون کلیک روی CTA احتمال تبدیل شدن مخاطبان به مشتری بسیار کم است. با اندازه‌گیری این شاخص می‌توانید بفهمید مشتری روی چه تبلیغی کلیک کرده و استراتژی خود را تعیین کنید.

داده‌های مربوط به موقعیت مکانی (Location data)

در این بخش داده‌های مربوط به موقعیت مکانی مخاطبان سنجیده می‌شود. این نکته به شما کمک می‌کند استراتژی اینستاگرام خود را تعیین کنید. اگر شما فالوورهای زیادی در یک منطقه جغرافیایی خاص داشته باشید می‌توانید از طریق تبلیغات یا پست‌های اختصاصی بر محتوای مربوط به آن مناطق تمرکز کنید.

kpi اینستاگرام

kpi اینستاگرام

از طرف دیگر بررسی و تحلیل داده‌های موقعیت مکانی می‌تواند در شکل‌گیری تاکتیک‌های شما در سایر شبکه‌های اجتماعی موثر باشد. در این بخش علاوه بر اطلاعات موقعیت مکانی اطلاعات مربوط به سن و جنسیت فالوورها هم ارائه می‌شود.

ده مورد از شاخص های کلیدی عملکرد در اینستاگرام را با هم مرور کردیم.

و در نتیجه دستیابی به اهدافتان سخت‌تر خواهد بود.

در ادامه با مطالب زیر همراه باشید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

سایتتو رایگان آنالیز کن

متخصص سئو اینستاگرام x بخوانید...