html چیست
سلام خیلی خوش امدید به مهراکت در این مطلب قصد داریم راجب موضوع ها ی HTML چیست ؟ وتاریخچه زبان HTMLصحبت کنیم تا انتها با مهراکت همراه باشید.
HTML چیست ؟
عبارت HTML ( اچ تی ام ال ) مخفف Hyper Text Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری فوق متن است. Html زبان استاندارد طراحی صفحات وب است و کليه کدهای صفحه اعم از طرف سرور و طرف مشتری در نهايت به کدهای HTML تبديل شده و توسط مرورگر نمايش داده می شوند.
به عبارت دیگر مرورگر ها هیچکدام از کدها و کنترل های سمت سرور همچون کدهای asp و php را نمیشناسند و کد قابل فهم برای آنها اچ تی ام ال می باشد.
کامپایلر های زبان های برنامه نویسی سروری در نهایت کد های خود را برای نمایش به کد اچ تی ام ال تبدیل میکنند و برای مرورگر میفرستند تا به کاربران نمایش داده شود.
HTML یک زبان نشانه گذاری است ، به اين معنی که بخش های مختلف توسط اجزايی به نام تگ از هم جدا شده ، که هر کدام دارای کاربرد و خواص مربوط خود هستند . اين تگ ها به مرورگر اعلام می کنند که هر بخش از صفحه چه نوع عنصری است و بايد به چه صورت نمايش داده شود .
HTML چیست ؟
در مقاله ی تگ های Html به این موصوع به طور مفصل پرداخته شده است.
در يک صفحه HTML می توان انواع عناصر از قبيل متن ، تيتر ، عکس ، جدول و … را قرار داد ، که برای هر عنصر بايد از تگ مربوط به آن استفاده کرد . صفحات HTML فقط از کد ها که به صورت متن هستند تشکيل شده اند. بدین معنا که برای تصویر کد مربوط به تمایش تصویر و جدول و … کدهای اچ تی ام ال مربوط به هر یک را باید نوشت و مرورگر با رسیدن به این کد ها و تگ ها ، المنت های مرتبط با آن را نمایش می دهد.
هر یک از کدهای html ، معنا و مفهوم خاصی دارند و تأثیر مشخصی بر محتوا میگذارند. مثلاً برچسبهایی برای تغییر شکل ظاهری متن، نظیر درشت و ضخیم کردن یک کلمه یا برقراری پیوند به صفحات دیگر در اچتیامال تعریف شدهاند.
یک سند اچتیامال، یک پروندهٔ مبتنی بر متن (Text–based) است که معمولاً با پسوند .htm یا .html نامگذاری شده و محتویات آن از برچسبهای اچتیامال تشکیل میشود. مرورگرهای وب، که قادر به درک و تفسیر برچسبهای اچتیامال هستند، تکتک آنها را از داخل سند اچتیامال خوانده و سپس محتوای آن صفحه را نمایانسازی (Render) میکنند.
یک ساختمان را تصور کنید
اگر میخواهید خیلی خوب با HTML آشنا شوید و دقیقا درک کنید که HTML چیست ، یکی از بهترین مثالهای آن، مثال یک ساختمان است که میخواهیم آنرا در این قسمت بررسی کنیم.
یک ساختمان را تصور کنید که شخصی میخواهد اقدام به ساخت آن کند، برای مثال یک مجتمع مسکونی!
از آنجایی که فرایند طراحی وب، بسیار شبیه به فرایند ساختمان سازی است، کار ما برای پاسخ به سوال HTML چیست بسیار راحت میشود.
فرض کنید که قصد ساخت یک مجتمع مسکونی را دارید. اولین مراحل برای ساخت یک ساختمان مسکونی، ساخت اسکلت بندی و قالب کلی آن ساختمان با استفاده از سیمان، بتن، میلگرد و… است. در واقع شما در ابتدا، اسکلت کلی ساختمان را میسازید و در مرحله بعد، با استفاده از کچ، رنگ آمیزی و… آنرا زیبا میکنید.
طراحی وب با HTML نیز دقیقا به همین صورت است. HTML به شما کمک میکند تا با استفاده از تگ ها، ساختار و ساختمان کلی صفحه وب خود را تعریف کنید. مثلا بگویید که منو کجاست، هدر کجاست، فوتر کجاست و… .
تاریخچه زبان HTML
برای اینکه بدانیم HTML از کجا آمده باید سفر کوتاهی به سال 1991 داشته باشیم. زمانی که آقای Tim Berners-Lee کار خود را روی 18 Tag یا همان برچسب ساده شروع کرد و اولین نسخه HTML را طراحی کرد. HTML روز به روز پیشرفت کرد و در هر نسخه امکانات بیشتری را در قالب تگهای کاربردیتر در اختیار طراحان قرار داد.
به این ترتیب این زبان مشکلات قبلی خود را به مرور رفع کرد. HTML4 در سال 1999 معرفی شد و توانست تا مدتها توسط طراحان وب مورد استفاده قرار گیرد، تا این که بزرگترین تحول تاریخ HTML با معرفی HTML5 اتفاق افتاد. این نسخه از زبان HTML توانست بیش از پیش به توسعه دهندگان در طراحی سایتها کمک کند که در ادامه میخواهیم با آن بیشتر آشنا شویم.
تاریخچه پیدایش HTML
در سال ۱۹۸۰، فیزیکدان «تیم برنرز لی» (Tim Berners-Lee)، یکی از پیمانکاران CERN، سیستم ENQUIRE را پیشنهاد کرد. این سیستم برای محققان CERN ایجاد شده بود تا از آن برای استفاده و اشتراکگذاری اسناد استفاده کنند. در سال ۱۹۸۹، برنرز لی یادداشتی نوشت و در آن یک سیستم اینترنتی ابر متن (Hypertext) را پیشنهاد داد. «برنرز لی» HTML را مشخص کرد و نرم افزار مرورگر و سرور را در اواخر ۱۹۹۰ نوشت. در آن سال، برنرز لی و مهندس دیتا سیستمهای CERN، به صورت مشترک درخواست بودجه کردند اما آن پروژه به صورت رسمی توسط CERN پذیرفته نشد.
در ابن پست مطالب زیر را بیان کردیم:
- html چیست
- تاریخچه پیدایش HTML
سپاس از این که وقت گذاشتین و با ما همراه بودید تا اخر این مطلب لطفا از بقیه پست ها هم دیدن فرمایید