کارآفرین موفق
کارآفرین موفق چه کسی است؟ همه ما با عنوان کارآفرین موفق ، از دور و نزدیک آشنا هستیم. اما آیا تا به حال پیش آمده که به دنبال عمق معنی و مفهوم آن بروید؟ آیا کار آفرین موفق ایران شدن سخت است؟ آیا با ۱۰ کارآفرین برتر ایران آشنا هستید؟ برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
کارآفرینی (به زبان انگلیسی: Entrepreneurship) به فرایند خلق ارزش جدید (مادی یا معنوی) از طریق یک تلاش متعهدانه با در نظر گرفتن ریسکهای ناشی از آن اطلاق میشود. واژه کارآفرینی از کلمه فرانسوی “Entrepreneurs ” به معنای “متعهد شدن ” نشات گرفتهاست. کارآفرینی اولین بار مورد توجه اقتصاددانان قرار گرفت و تمامی مکاتب اقتصادی از قرن ۱۶ میلادی تاکنون به نحوی کارآفرینی را در نظریههای اقتصادی خویش تشریح نمودهاند.
ماهیت کارآفرینی، در طی سال های گوناگون دستخوش تغییرات بسیاری قرار گرفته و اندیشمندان متعددی به آن پرداخته اند از دیالکتیک های مرتبط با فرصت های عینی و ذهنی به عنوان محور کارآفرینی گرفته تا ایده کسب و کار جدید که دیویدسون مطرح می نماید.
مطالب بیشتر:
- بالا بردن پیج رنک گوگل
- فشرده سازی و افزایش سرعت وردپرس با Check and Enable GZIP compression
- سئو در اصفهان
- سئو و بهینه سازی سایت پزشکی
- ابزار سئو وردپرس

کارآفرین موفق
ویژگی های کارآفرین های موفق
احتمالا شما هم بارها با این جمله مواجه شدهاید که فلانی مدیر یا کارآفرین به دنیا آمده است. این توصیف در حقیقت نشان میدهد آن فرد، دارایی ویژگیهایی است که کمک میکند او به عنوان یک مدیر یا کارآفرین موفق عمل کند. اکثریت قریب به اتفاق کارآفرینان موفق و برتر، از ویژگی های کارآفرینی یکسانی برخوردار هستند؛ از این رو در ادامه قصد داریم با بیان ویژگی های کارآفرینان برتر به بررسی وجوه مشترک کارآفرینان بپردازیم. این ویژگیها را در شکل زیر معرفی کرده و در ادامه، به تفضیل شرح میدهیم.
ریسک پذیری
همانگونه که در تعریف کارآفرینی نیز ذکر شد، ریسک پذیری یکی از اصلیترین ویژگی های کارآفرینی است و اگر کسی از خطر کردن هراس دارد، طبیعتا نمیتواند کارآفرین موفقی شود.
محیط پویای کسبوکار همیشه نمیتواند مطابق با برنامهریزی پیش برود؛ بنابراین هیچ قطعیتی نمیتوان برای کارها و نتایج به دست آمده از آنها در نظر گرفت. به همین دلیل است که فرد کارآفرین باید خطرپذیری بالایی داشته باشد تا بتواند با حرکت رو به جلوی خود به سمت اهداف خود در حرکت باشد.
کارآفرین در مسیر کاریاش ممکن است با هر چیزی مواجه شود. از دست دادن سرمایه، از دست دادن نیروی کار، عدم انجام صحیح کارها، شکست کامل و حتی حذف شدن کامل از بازار از جمله احتمالاتی است که هر کارآفرینی باید آنها را در نظر بگیرد.
مدیریت پول
یکی دیگر از ویژگی های کارآفرینان موفق مدیریت پول است. هر خطرپذیری کارآفرینانهای مدتی طول میکشد تا به سوددهی برسد. تا آن وقت، سرمایه محدود است و آن را باید عاقلانه خرج کرد. کارآفرینان موفق از نیاز اجباری به مدیریت پول آگاه هستند و برای تعهدات مالیِ حال و آیندهشان برنامهریزی میکنند (آن هم با سپر دفاعی اضافه). حتی بعد از تامین منابع مالی یا اجرایی شدن کامل طرحها، یک تاجر موفق کنترل کاملی بر گردش پولی خود دارد، زیرا میداند پول مهمترین جنبهی هر کسب و کاری است.
یکی دیگر از ویژگی های کارآفرینان موفق مدیریت پول است. هر خطرپذیری کارآفرینانهای مدتی طول میکشد تا به سوددهی برسد. تا آن وقت، سرمایه محدود است و آن را باید عاقلانه خرج کرد. کارآفرینان موفق از نیاز اجباری به مدیریت پول آگاه هستند و برای تعهدات مالیِ حال و آیندهشان برنامهریزی میکنند (آن هم با سپر دفاعی اضافه). حتی بعد از تامین منابع مالی یا اجرایی شدن کامل طرحها، یک تاجر موفق کنترل کاملی بر گردش پولی خود دارد، زیرا میداند پول مهمترین جنبهی هر کسب و کاری است.
اعتماد به نفس بالا
اگر به زندگینامه کارآفرینان موفق جهان نگاهی بیندازیم خواهیم دید که اکثر آنها برای یک بار یا حتی بارها شکست را تجربه کرده اند. آنچه باعث می شود این افراد پس از هر شکست دوباره به مسیر خود ادامه دهند، اعتماد به نفس و باوری است که نسبت به خود دارند. کارآفرینان برتر باور دارند که در نهایت موفق خواهند شد.
نگرش مثبت
چالش ها و مشکلات در زندگی هر فردی به نوعی وجود دارند. اما آنچه تفاوت عمده بین کارآفرینان و سایر افراد را مشخص می کند، نگرش مثبتی است که نسبت به چالش ها دارند.
تلاش و پشتکار
در مسیر پر نشیب و فراز کارآفرینی آنچه افراد را به حصول موفقیت نزدیک می کند، تلاش و پشتکاری فراتر از حد معمول است. زندگینامه کارآفرینان موفق با ساعت های کاری طولانی و تلاش های بسیار گواه این موضوع می باشد.
آیا کار آفرین موفق ایران شدن سخت است؟
آیا تابحال به این موضوع فکر کرده اید که شما هم روزی کارآفرین برتر ایران بشوید؟
قبل از هرچیز این نکته را باید ذکر کنم که برای رسید به جایگاه کارآفرین برتر ایران اول باید شروع به ایجاد کسب و کار خود نمایید.
اگر بارها به این نتیجه رسیدهاید که باید کسبوکار خود را راه بیاندازید و به یکی از نیازهای جامعه پاسخ دهید یا اگر بارها به این نتیجه رسیدهاید که کارمند بودن برای شما کم است و راضیتان نمیکند، شما ذاتا یک کارآفرین هستید.
پس به ندای درونیتان گوش دهید و کار را شروع کنید.
راهاندازی یک کسبوکار جسارت میخواهد؛ اما مهمتر از آن موفق بودن در کسبوکارتان است.
در ابتدای راه، برای موفق شدن باید از مشکلات مسیر مطلع باشید؛ بنابراین استفاده از تجربیاتی که دیگران به دست آوردهاند، بسیار مهم و مفید است.
در این مطلب به داستان چند کارآفرین برتر و مشهور و موفقی میپردازیم که این روزها حسابی حرفشان بر سر زبانهاست.
کارآفرینانی که ایدههایی داشتند که در ابتدا فکر نمیکردند به موفقیت برسد؛ اما در ادامه با ارادهای که داشتند در مسیر کارآفرینی خود ثابتقدم ماندند و به شکستها توجهی نکردند.
1. محمدجواد شکوری مقدم
وی مدیرعامل معروفترین وبسایت اشتراک فیلم “آپارات” ایران است. در سن ۱۶ سالگی به دنیای برنامهنویسی معرفی شد و بهصورت نیمهوقت با شرکت ایران سیستم کارکرد. وی همچنین بنیانگذار سایر وبسایتهای مهم ایرانی مانند “کلاب” است که محبوبترین وبسایت شبکههای اجتماعی در ایران است.
محمدجواد شکوریمقدم، متولد سال ۱۳۶۱ است. او که دانشجوی برق الکترونیک دانشگاه امیرکبیر بود، پس از پنج ترم تحصیل، به دلیل عدم علاقه به رشتهاش و علاقه زیاد به برنامهنویسی، درسش را رها میکند و سراغ برنامهنویسی میرود.
تأهل او از ۱۹ سالگی باعث شده بود تا در دوران دانشجویی برای گذران زندگی برنامهنویسی کند. در همان سالها سه چهار ایده به ذهنش رسید اما به دلیل آشنا نبودن با مقوله تیم سازی با شکست مواجه شد. در سال ۸۳، او با فروختن ماشین پرایدش «کلوب» را راهاندازی میکند.
بعد از محبوب شدن شبکه اجتماعی کلوب، شکوریمقدم برای توسعه سرویسهایش، میهنبلاگ را خریداری میکند. به درخواست کاربران، او و تیمش تصمیم بهاضافه کردن سرویس ویدئو در کلوب میگیرند اما بعدتر به این نتیجه میرسند که خود سرویس ویدئو میتواند مستقل عمل کند و در سال ۸۹، آپارات را بهعنوان سرویس به اشتراکگذاری ویدئو راهاندازی کردند.
در تمام این سالها او به همراه تیمش ایدههایشان را همراه با یکدیگر با موفقیت جلو میبرند. در حال حاضر تنها چیزی که برای او اهمیت دارد تیم ۶۴ نفرهای است که دارد. شکوریمقدم این روزها بیشترین انرژیاش را روی پروژه جدیدش «فیلیمو» گذاشته است.
2. حمید و سعید محمدی
برادران محمدی در تابستان سال ۱۹۷۸ در تهران در محله ابوذر تهران و در یک خانواده بزرگ متشکل از ۱۱ کودک متولد شدند. آنها بنیانگذاران “دیجی کالا” بزرگترین استارتاپ تجارت الکترونیکی در ایران هستند و جز کارآفرینان موفق ایران محسوب میشوند. آنها این پروژه را پس از تجربه ناخوشایند هنگام تلاش برای خرید دوربین دیجیتال آغاز کردند و پسازآن ۱۰ هزار دلار از پسانداز خود را برای راهاندازی شرکت استفاده کردند.
جرقه راهاندازی سایت دیجیکالا توسط برادران دوقلوی محمدی، درواقع تبدیل یک تهدید به فرصت بود! این دو برادر علاقهمند به عکاسی، سال ۸۳ درست هنگامیکه عکاسی آنالوگ داشت جای خود را به نوع دیجیتالیاش میداد، به فکر خرید یک دوربین دیجیتال افتادند. در آن روزها دیجیکالایی وجود نداشت تا اطلاعات کاملی را در مورد محصول در اختیارشان قرار دهد؛ به همین دلیل به سایتهای انگلیسیزبان رو آوردند و بعد از انتخاب دوربین موردنظرشان به خیابان جمهوری رفتند و دوربین را خریدند.
مدتی بعد متوجه شدند که دوربین خریداریشده آنها دارای کیفیت مطلوب نیست و لنز آن دستدوم و تعمیری است. این موضوع آنها را به مطالعه و تحقیق در حوزه نقد، بررسی و فروش اینترنتی کالای دیجیتال واداشت و ایده سایت دیجیکالا را در ذهن آن دو به وجود آورد.
حمید محمدی ۳۸ ساله است. او لیسانس مهندسی صنایعش را از دانشگاه خواجه نصیر و فوقلیسانس ام.بی.ای (MBA) خود را از دانشگاه علم و صنعت دریافت کرده است. برادر دوقلوی او، سعید، هم مدرک لیسانس مکانیک و فوقلیسانس ام.بی.ای (MBA) خود را از دانشگاه سازمان مدیریت صنعتی گرفته است.
آنها با راهاندازی سایت دیجیکالا به بالا رفتن سطح اطلاعات مخاطبان کمک کردند تا بتوانند مانند یک متخصص کالاها را بررسی کنند و به شیوه درست، اصولی و امروزی خریداری کنند. به گزارش الکسا، دیجیکالا رتبه سوم در میان پربازدیدیترین سایتهای ایران را از آن خودکرده است.
3. نازنین دانشور
نازنین دانشور یکی از کارآفرینان موفق ایران، که مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته فناوری اطلاعات از دانشگاه پلی تکنیک تهران دریافت کرد. وی سپس به آلمان نقلمکان کرد و در آنجا شغل یافت. او چند سال بعد به ایران بازگشت و با الهام از ایجاد خدمات تحویل مواد غذایی. او بنیانگذار و مدیرعامل “تخفیفان”، یکی از بزرگترین گروههای خرید اینترنتی وبسایت در ایران است.

کارآفرین موفق
کارآفرین موفقاو همیشه به این معتقد بود که نباید از شکست در شروع کار جدیدی بترسد؛ بنابراین ۵ سال پیش، زمانی که خرید اینترنتی هنوز در ایران جا نیفتاده بود، به ایران بازگشت و به همراه خواهرش با سرمایه شخصی ۱۵ میلیون تومانی، سایت تخفیفان را راهاندازی کرد. این سرمایه از درآمد سال گذشته او در آلمان حاصل میشد.