پرسونای مخاطب
سلام خیلی خوش امدید به مهراکت در این مطلب قصد داریم
راجب موضوع ها یپرسونای مخاطب وتفاوت پرسونای مخاطب با پرسونای مشتری! ومزایای ایجاد پرسونای مخاطب در بازاریابی محتواصحبت کنیم تا انتها با مهراکت همراه باشید.
پرسونا (Persona) اصطلاحی است که استفاده از آن طی دههی اخیر، بسیار رواج یافته است.
این واژه در حوزههای متنوعی از جمله بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی محتوا، مدیریت ارتباط با مشتریان، تولید محتوا، مدل کسب و کار، ارائه مطلب و حتی توسعه محصول بهکار میرود و در همهی آنها، معنای کمابیش مشابهی دارد.
اصطلاحات پرسونای مخاطب (Audience Persona)، پرسونای مشتری (Customer Persona)، پرسونای خریدار (Buyer Persona) و پرسونای مصرفکننده (Consumer Persona) از جمله ترکیبهایی هستند
که با واژهی پرسونا ساخته شدهاند و بهکار گرفته میشوند.
تعریف پرسونا چیست؟
اجازه بدهید تعریف پرسونا را با مرور چند جملهای که جو پولیتزی در ابتدای فصل دهم کتاب بازاریابی محتوایی خود بیان میکند آغاز کنیم:
همین مفهوم را میتوان به محصول و خدمات، تبلیغات، سخنرانی و بسیاری از زمینههای دیگر هم بسط داد.
تفاوت پرسونای مخاطب با پرسونای مشتری!
پرسونای مخاطب با پرسونای مشتری یا خریدار متفاوت است؛ زیرا پرسونای مشتری بیشتر با هدف فروش محصولات و بر اساس دادههای بازار است، در حالی که پرسونای مخاطب، مرتبط با سئو و بازاریابی محتوا است.
اغلب کسبوکارها برای نشان دادن گروههای مختلف مخاطبان هدف، چندین پرسونای مخاطب ایجاد میکنند. هیچ اجبار و محدودیتی در تعداد پرسونای مخاطب وجود ندارد، اما پیشنهاد ما این است که حتماً بین ۲ تا ۵ گروه ایجاد کنید. البته، تعدادشان میتواند تا ۲۰ نیز برسد، اما در نظر گرفتن تعداد زیادی پرسونای مخاطب ممکن است باعث سردرگمی شود. تعداد پرسونا، به مخاطبینی که با استفاده از بازاریابی محتوا، قصد تارگت کردن آنها را دارید، بستگی دارد.
چرا ایجاد پرسونای مخاطب ضروری است؟
چقدر درباره پیشزمینه، اهداف و چالشهای مخاطبین خود میدانید؟ چقدر درباره نیازها و علاقهمندیهای آنها اطلاع دارید؟ مخاطبین شما چند سال دارند؟ بدون شناخت مخاطبین خود و پی بردن به نیازهای آنها، چگونه میتوانید محتوایی تولید کنید که نیازهای آنها را برطرف کند؟
بدون پاسخ به چنین سوالاتی، ایجاد استراتژی مناسب بازاریابی محتوا، تولید محتوای مناسب و توزیع محتواها در کانالهای مختلف، دشوار است. ایجاد پرسونای مخاطب، به شما کمک میکند مخاطبین خود را بهتر بشناسید. به منظور پی بردن به خصوصیات گروههای مختلف مخاطبین هدف و تولید محتوای مناسب برای آنها، ایجاد پرسونای مخاطب ضروری است. ایجاد پرسونای مخاطب، میتواند بهطور چشمگیری نتایج کسبوکار شما را بهبود ببخشد.
بیشتر بدانید:
- حمله هایی برای سئو خطرناک است
- الگوریتم برت گوگل
- افزونه امنیت کامل وردپرس و فایروال
- مدیریت ارتباط با مشتری
مزایای ایجاد پرسونای مخاطب در بازاریابی محتوا
- پی بردن به چالشها، نیازمندیها و علاقهمندیهای مخاطبین
- درک درست از آنچه مخاطبان مایل به یادگیری آنها هستند
- شناخت دقیق مخاطبین و در نهایت، تقسیمبندی آنها به گروهها با خصوصیات مشترک
درست است که پرسونا یک کاراکتر خیالی است؛ اما ویژگیهایی که برای او تعریف میکنیم خیالی نیستند و بر اساس تحقیق و بررسیهای متعدد به دست آمدهاند. بدون تحقیقات بازاریابی، پرسونای شما در حد حدس و گمان باقی میماند. برای اینکه پی به ویژگیهای مشتریان ایدهآل خود ببرید و یک پرسونای فوقالعاده طراحی کنید، چند مرحله هست که بهتر است آنها را انجام دهید.
مرحله اول: از تجربه خودتان کمک بگیرید
در اولین قدم بهتر است خودتان یک تعریف کلی از مشتری ایدهآلتان داشته باشید. این چندتا سوال را از خودتان و همکارانتان بپرسید تا به نتایج خوبی برسید:
- در حال حاضر بهترین مشتری ما کیست؟
- این مشتری چه ویژگیهای بارزی دارد؟
- چه چیزی باعث میشود که این مشتری به دنبال چیزهایی مشابه محصولات و خدمات ما باشد؟
- چرا این مشتری محصول یا خدمات ما را انتخاب کرده؟
- مزیت رقابتی ما چیست یا این مشتری با انتخاب ما چه چیزی به دست آورده؟
در پایان یک همچین عبارتی را به عنوان نتیجه یادداشت کنید:
- {نام شرکت شما} محصولاتِ (محتوا، کالا یا خدمات) خود را برای جذب {مخطبان هدفتان} تولید میکند. آنها میتوانند {نتیجه نهایی را بنویسید}.
- مثال: {شرکت نوین} محصولات خود را برای جذب {دیجیتال مارکترهای حرفهای} تولید میکند. آنها میتوانند {به مرجع مقالات بازاریابی و سئو دسترسی داشته باشند}.
مرحله دوم: نظرسنجی برگزار کنید
با استفاده از نظرسنجی میتوانید مشتریان فعلی خود را در گروههای مختلف دسته بندی کنید و ببینید که کدام گروه برای شما سودمندتر است.
ممنون از اینکه با همراه بودید