ویژگی سایت های رتبه اول گوگل
اگر راجع به سئو و بهینهسازی موتورهای جستجوگر مطالعه کرده باشید، به احتمال زیاد میدانید که گوگل هم اکنون نزدیک به 200 عامل مهم رتبهبندی در الگوریتمهای خود استفاده میکند. این فاکتورها چه چیزی هستند و چه تآثیری بر روی رتبه سایت دارند؟در این مقاله از مهراکت قصد داریم لیست کاملی از این عوامل و ویژگی سایت های رتبه اول گوگل را ارائه کنیم.
برخی از این فاکتورها تأیید شدهاند و برخی بحث برانگیزند. اما همه این عوامل را به طور کامل بیان خواهیم کرد. پس همراه ما باشید.
عوامل رتبهبندی مربوط به دامنه

ویژگی سایت های رتبه اول گوگل
1. طول عمر دامنه
مت کاتز در این باره میگوید:
تفاوت دامنهای که شش ماه از زمان ثبت آن میگذرد با دامنهای که یکساله است چندان زیاد نیست.
به عبارت دیگر، گوگل به سن دامنه اهمیت میدهد، اما میزان اهمیتش چندان زیاد نیست.
2. استفاده از کلمات کلیدی در دامنه
استفاده از کلمات کلیدی در دامنه شاید تأثیرش زیاد نباشد اما همچنان به عنوان یک سیگنال مرتبط برای گوگل عمل میکند. مهم تر از همه این است که موتورهای جستجو، کلمات کلیدی که در نام دامنه وجود دارند را به صورت برجسته نمایش میدهند.
3. اولین کلمه کلیدی در دامنه
دامنهای که با کلمه کلیدی هدف شروع میشود، نسبت به دامنههایی که هیچ کلمه کلیدی در خود ندارند یا کلمه کلیدیشان در آخر یا وسط دامنه است، یک سرو گردن بالاتر هستند.
4. مدت زمان ثبت دامنه
یکی از کارشناسان گوگل بیان میکند:
دامنههای با ارزش اغلب برای چندین سال مورد استفاده قرار میگیرند، در حالیکه دامنههای کم ارزش بهندرت بیشتر از یکسال استفاده میشوند. بنابراین گوگل تاریخ انقضای یک دامنه را به عنوان یک فاکتور در ارزش و اعتبار سایت در نظر میگیرد.
5. کلمات کلیدی در نام زیر دامنه
تحقیقات وبسایت MOZ در سال 2011 نشان داده است که کلمات کلیدی موجود در نام ساب دامین (زیر دامنه) هم میتواند در سئو سایت تأثیر داشته باشد.
6. تاریخچه دامنه
گاهی گوگل سابقۀ تاریخی سایتهایی که قبلاً مالک دیگری داشته را دوباره از نو تنظیم میکند. این امر موجب میشود لینکهایی که به دامنه ارجاع داده شده بود، از بین برود. در موارد خاص هم ممکن است جریمه و پنالتی گوگل از مالک قبلی به شخص جدید منتقل شود.
7. Emd یا دامنه یکسان با کلمه کلیدی
EMD یا Exact Match Domain (دامنه دقیقاً یکسان) به این معنی است که دامنۀ یک سایت دقیقاً همان کلمۀ کلیدی هدف باشد؛ مثلاً Seo.com
یکسان بودن نام دامنه با کلمه کلیدی به گوگل کمک میکند که بتواند حوزه کاری شما را تشخیص دهد. البته اگر سایت شما باکیفیت و حرفهای باشد EMD یک امتیاز مثبت در نظر گرفته میشود؛ سایتهای ضعیف زیاد، این مورد کمکشان نمیکند.
8. خصوصی یا عمومی بودن اطلاعات دامنه
وقتی شما یک دامنه برای خود ثبت میکنید، اطلاعات شما به عنوان صاحب دامنه در سایت WhoIs ثبت میشود. شما میتوانید این اطلاعات را در حالت خصوصی (private) قرار دهید یا در حالت عمومی (public) باشد که همه بتوانند آن را ببینند؛ اما خصوصی کردن اطلاعات برای گوگل کمی غیرطبیعی به نظر میرسد و فکر میکند شما دارید چیزی را مخفی میکنید. مت کاتز در این باره میگوید:
زمانی که اطلاعات WhoIs آنها را بررسی کردم، همه آنها دارای سرویس محافظت خصوصی بودند. این پرایوت کردن اکانت WhoIs به خودی خود چیز بدی نیست. اما زمانی که چند فاکتور این چنینی کنار یکدیگر قرار بگیرند، ممکن است کمی غیر عادی به نظر برسد.

ویژگی سایت های رتبه اول گوگل
9. جریمه شدن مالک دامنه
اگر گوگل شخص خاصی را به عنوان اسپمر شناسایی کند، بقیه سایتهایی که متعلق به این شخص است را با دقت بیشتری بررسی میکند. اینجا مشخص میشود که چرا دامنه سایت و اطلاعات آن برای گوگل مهم هستند.
10. دامنه سطح بالای کشوری (TLD)
داشتن دامنهای که از پسوندهای مخصوص به همان کشور استفاده میکند (همچون .ir) رتبه سایت برای آن کشور خاص را بهبود می بخشد، اما در رتبهبندی جهانی تأثیری نخواهد داشت.
فاکتورهای مرتبط با صفحه
11. کلمه کلیدی در تگ عنوان
تگ عنوان دومین بخش مهم محتوای سایت است (در کنار محتوای صفحه). بنابراین استفاده مناسب از کلمه کلیدی در آن میتواند یک سیگنال قوی سئوی On-Page برای گوگل ارسال کند.
12. تگ عنوانی که با کلمه کلیدی آغاز میشود
وجود کلمه کلیدی در تگ عنوان که امتیاز مثبتی برای شماست ولی نکته جالبتر این است که به گفته سایت MOZ، تگ عنوانی که با کلمات کلیدی آغاز میشود بهتر ازعنوانهایی است که کلمات کلیدی را در انتهای خود قرار دادهاند.
13. کلمه کلیدی در تگ توضیحات
وجود کلمه کلیدی در متای توضیحات برای گوگل مهم نیست و به عنوان معیار رتبهبندی محسوب نمیشود؛ اما وقتی متای توضیحات کاملی همراه با کلمه کلیدی بنویسید، کاربران بیشتر روی لینک شما کلیک میکنند؛ افزایش ورودی از چشم گوگل پنهان نمیماند.
14. کلمه کلیدی که در تگ H1
تگهای H1 دومین تگ عنوانی هستند که نشانههای مرتبط بودن فعالیت و موضوع یک سایت را برای گوگل ارسال میکنند؛ در واقع به گوگل نشان میدهد که این صفحه درباره چه موضوعی صحبت میکند.
15. استفاده از کلمه کلیدی در متن
اگر یک کلمه در طول محتوا تکرار شده باشد، به گوگل میفهمانید که موضوع محتوا درباره چیست و این صفحه درباره این کلمه صحبت میکند و باید روی این کلمه بهینه شود. حواستان باشد که در تکرار کلمات زیادهروی نکنید که صفحه شما اسپمگونه به نظر برسد.
16. طول محتوا
محتوای طولانیتر میتواند ابعاد بیشتری از یک موضوع را پوشش دهد و به احتمال زیاد الگوریتمهای گوگل محتوای طولانیتر را به مقالات کوتاه و سطحی ترجیح میدهند. برخی از مطالعات نشان میدهند که طول محتوا با موقعیت سایت در نتایج جستجوی گوگل مرتبط است.
17. فهرست مطالب
در ابتدای صفحه محتوای خود، یک فهرست مطالب قرار دهید؛ با این کار نه تنها گوگل بهتر محتوای شما را درک میکند، بلکه کاربران سایت بهتر میفهمند که قرار است چه مطالبی را در صفحه شما بخوانند.

ویژگی سایت های رتبه اول گوگل
18. چگالی کلمات کلیدی
چگالی کلمه کلیدی، در واقع نسبت تعداد کلمات کلیدی به تعداد کل کلمات متن است. اگرچه این گزینه مانند گذشته از اهمیت بالایی برخوردار نیست، اما گوگل هنوز هم در برخی از مواقع از تراکم کلمات کلیدی برای تعیین موضوع سایت استفاده میکند. بهتر است بدانید استفاده بیش از حد از آن میتواند به سایت شما آسیب بزند.
19. استفاده از LSI ها در محتوا
LSI ها (موضوعات نزدیک و مرتبط به عبارت جستجوشده که گوگل هم در پایین صفحه نتایج به شما پیشنهاد میدهد) به موتورهای جستجو کمک میکند که مفهوم واقعی کلماتی که چند معنی دارند را بفهمند.
به عنوان مثال کلمۀ Apple که هم نام بزرگترین برند کامپیوتری جهان است و هم نام یک میوه. حالا گوگل کلماتی مرتبط مثل فناوری، استیوجابز و … را در محتوا میبیند و میفهمد که موضوع شرکت اپل است. حضور/ عدم حضور LSI به احتمال زیاد به عنوان نشانه کیفی محتوا عمل میکند.(جهت اطلاع از خدمات طراحی سایت در شیراز کلیک کنید)
20. وجود کلمات کلیدی LSI در تگ عنوان یا توضیحات
همانند محتوای صفحه، کلمات کلیدی LSI در تگ عنوان یا تگ توضیحات میتواند به گوگل کمک کند که کلمات کلیدی با چند معنی را تشخیص دهد. این گزینه نیز نشاندهنده مرتبط بودن است.
21. سرعت بارگذاری صفحات از طریق HTML
در هر دو موتور جستجوی گوگل و بینگ سرعت بارگذاری صفحه یک عامل مهم در سئو سایت است. رباتهای موتور جستجو با دقت زیادی سرعت بارگذاری صفحات سایت شما را بر اساس کدهای موجود در آن و حجم فایلها تخمین میزنند.
22. سرعت بارگذاری صفحات سایت در گوگل کروم
گوگل ممکن است از دادههای کاربری گوگل کروم برای بررسی سرعت سایت شما استفاده کند. از این طریق میتواند اندازه بگیرد که سایت شما چقدر برای کاربر سریع است.
23. استفاده از AMP
AMP مخفف Accelerated Mobile Pages یک فریمورک کدنویسی است که توسط گوگل معرفی شده و کمک میکند که سایت شما در نسخه موبایلی سرعت و عملکرد بهتری داشته باشد. سایت شما با استفاده از AMP میتواند در نسخه موبایل رتبه بهتری بگیرد.
24. محتوای مرتبط با جستجو
آیا محتوای صفحه شما با چیزی که در عنوان صفحه مطرح کردید، منطبق است؟؟ آیا کاربری که موضوع صفحه شما را جستجو کرده، پاسخ سوال خود را دریافت میکند؟ اگر جواب مثبت است پس امتیاز مثبت این مورد را هم برای سئو سایتتان میگیرید. در این مرحله سعی کنید هر نوع محتوایی که در صفحه دارید (عکس، متن، ویدئو و …) با موضوع صفحه مرتبط باشد.
25. الگوریتم مرغ مگسخوار
به لطف الگوریتم مرغ مگسخوار، گوگل در رتبهبندی فراتر از کلمات کلیدی رفته و حالا بهتر میتواند از نظر معنایی محتوای صفحه را تشخیص دهد و نتایج بهتری را نشان دهد.