نوشتن طرح کسب وکار

نوشتن طرح کسب وکار

(بیزینس پلن) به شما کمک می کند تا کسب و کار خود را راه اندازی و اداره کنید. نوشتن طرح کسب وکار (بیزینس پلن) خوب شما را در هر مرحله از مدیریت کسب و کار راهنمایی می کند. شما از طرح کسب و کار (بیزینس پلن) خود به عنوان یک نقشه مسیریابی برای چگونگی ساخت، اداره و رشد کسب و کار جدید خود استفاده خواهید کرد. این راهی برای تفکر در مورد عوامل اصلی کسب و کار شماست.

طرح کسب و کار می تواند به شما کمک کند جذب سرمایه کنید و یا شرکای تجاری جدیدی پیدا کنید. سرمایه گذاران می خواهند اطمینان حاصل کنند که سرمایه شان بازخواهد گشت. طرح کسب و کار (بیزینس پلن)، به عنوان ابزاری برای متقاعد کردن کسانی که با شما کار یا شراکت مالی می کنند به کار می آید.

بیزینس پلن یک استراتژی مستند برای یک کسب و کار است که نحوه دستیابی به اهداف و برنامه ها را مشخص می کند. بیزینس پلن، برنامه چگونگی ورود به بازار برای یک کسب و کار، پیش بینی های مالی، تحقیقات بازار، اهداف تجاری را تشریح می کند. کارکنان کلیدی که مسئول دستیابی به اهداف هستند نیز ممکن است به همراه یک جدول زمانی در برنامه کسب و کار گنجانده شوند.

اهداف طرح کسب و کار (بیزینس پلن)

در اکثر مواقع، کسی که طرح کسب و کار را تهیه می کند به یک یا چند دلیل زیر این کار را انجام می دهد:

1. تأمین مالی از طریق جذب سرمایه یا اخذ وام

از آنجا که بیزینس پلن حول محورهای: مدل موفقیت کسب و کار، تحلیل رقبا و مدلهای به سود رسیدن نگارش می شود، از آن به عنوان ابزاری برای تامین سرمایه استفاده می شود.

این سند روشی کارآفرینانه است که به سرمایه گذاران یا وام دهندگان بالقوه نشان می دهد چگونه سرمایه آنها به کار گرفته می شود و چگونه به پیشرفت و توسعه کسب و کار کمک می کند. تقریبا همه بانک ها، سرمایه گذاران حقیقی و خصوصی و همچنین شرکت های سرمایه گذاری، قبل از واگذاری پول درخواست بیزینس پلن طرح موردنظر را دارند تا از روند کسب و کار و همچنین مدل تعریف استراتژی آن طرح اطمینان حاصل کنند. سرمایه گذاران معمولاً انتظار بازگشت سرمایه شان را به میزان 10% به بالا دارند؛ بنابراین نیاز دارند بدانند که چه زمانی سرمایه شان بطور کامل باز می گردد. علاوه بر این باید در مورد روند و استراتژی رسیدن کسب و کار به اهداف مالی، برنامه های فروش، بازاریابی و نحوه انجام عملیات اطلاعات کسب کنند.

مختص شما:  مدیریت شبکه های اجتماعی و کسب و کارهای پلتفرمی

2. مستندسازی استراتژی و اهداف کسب و کار

می توان طرح کسب و کار را در ده ها یا حتی صدها صفحه تهیه کرد و در آن به تفصیل به اهداف یک کسب و کار و چگونگی نیل به آنها پرداخت. کارآفرین برای اثبات سودآور بودن تجارت خود به سرمایه گذاران بالقوه، باید در طرح کسب و کار خود به هر سوالی پاسخ دهد و به هر سناریوی ممکنی فکر کرده باشد تا استراتژی های بازاریابی، فروش و عملیات به طور کامل (مکان فعالیت، استراتژی خروج، مزایای رقابتی نسبت به رقبا و …) در طرح مشخص شده باشند. نتیجه نهایی این تحقیقات بدست آمدن نقطه سر به سر تولید (خدمات رسانی، فروش و …) کسب و کار است که در محاسبات مالی با پیش بینی میزان درآمد، هزینه، سود و …. طی حداقل 3 سال، بدست خواهد آمد که البته تمامی این اطلاعات باید موثق و به روز باشند.

3. مشروعیت بخشیدن به ایده ای که فقط در سر داریم

همه یک ایده عالی دارند اما فقط تا زمانی که قلم روی کاغذ بیاید و متوجه شوند ایده موردنظرشان خیلی امکان پذیر نیست. یک طرح کسب و کار وسیله ای برای اثبات ایده ماست که آیا در واقعیت نیز ارزش بهره برداری و عملیاتی شدن را دارد؟ همانطور که کارآفرینان روند ورود به بازار، نیازهای مالی و بازده مورد انتظار خود را ثبت می کنند، در عین حال استراتژی ها و معیارهای خود را بصورت تجربی بیان می کنند که اینها کنار هم دقیقاً همان برنامه کسب و کار است. طرح کسب و کار طوری تنظیم می گردد که به خوانندگان اطمینان دهد، صاحبان این ایده در مورد کسب و کارشان جدی هستند و ساعت ها به تاکتیک های رشد و محاسبات مالی آن فکر کرده اند و زمان گذاشته اند.

مختص شما:  انواع کسب و کارهای اینترنتی

4. کسب رتبه اول در بازار

این مورد در کسب و کارهایی مصداق دارد که در حال رشد یا توسعه هستند و تجربه کافی در فازهای صفر و 1 کسب و کار خود کسب کرده اند؛ اما نیاز دارند برای بهترین شدن، با برنامه ریزی دقیقتر و کاملتر قدم بردارند تا با ضریب خطای پایینتری به هدف خود برسند. در این مورد نحوه عملکرد رقبای بالفعل و حتی بالقوه دارای اهمیت بالایی است که به دقت و با جزئیات کاملتری باید بررسی گردد. تهیه طرح کسب و کار در این سبک و میزان تمرکز آن بر بخشهای مختلف بیزینس پلن، با بقیه طرحها کمی متفاوتتر می باشد.

خلاصه اجرایی:

 این بخش را با اینکه در آخر می‌نویسید اما اولین بخش از برنامه کسب و کار شما است. این بخش درواقع خلاصه ای از نکات اصلی در بقیه بخش ها است.

توضیحات درباره شرکت:

"<yoastmark

 این بخش شامل یک نمای کلی از شرکت، محصولات یا خدمات شما، انواع مصرف کنندگان و مزایای رقابتی است. در واقع به این فکر کنید که اگر می‌خواستید شرکت خود را برای کسی توصیف کنید چه چیزهایی می‎گفتید که او را به سرمایه گذاری یا خرید از شما ترغیب کند.

تحلیل بازار: 

در این بخش شما در مورد صنعت و بازار هدف خود تحقیق می‌کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا به طور رسمی مشتری هدف خود را تعریف کنید.

طرح عملیاتی: 

این کار عملیات یک روز کاری را برای شما از محل کار و ساعت کار گرفته تا موجودی و حسابداری انجام می‌دهد. همانطور که این بخش را می‌نویسید می‎توانید چک کنید و اطمینان حاصل کنید که هر کدام از این فرایندهای حیاتی درست کار می‌کنند یا خیر.

سازماندهی و مدیریت:

 این بخش به مردم می‌گوید که چه کسی مالک سازمان شما است و چه کسی آن را اداره می‌کند. این کار به شما کمک می‌کند تا تمام کسانی که با پایه ی کسب و کار شما درگیر هستند .را تعریف کنید به طوری که همه افراد سازمان شما درک درستی از جایگاهی که مناسب آن‌هاست . کاری که انجام می‌دهند داشته باشند.

مختص شما:  خلاقیت در کسب و کار

محصولات و خدمات: 

این مرحله از برنامه کسب و کار جایی است . شما محصولات و خدمات ارائه شده توسط کسب و کار خود را توصیف می‌کنید. شما باید به این مرحله از دید مشتری خود فکر کنید. این کار به شما کمک می‌کند . محصولات و خدمات خود را بهتر از قبل به فروش برسانید.

بازاریابی و فروش: 

اینجا جایی است که شما می‌توانید به بازار هدف خود برسید. چشم اندازها را شناسایی کرده. محصولات و خدمات خود را به فروش برسانید. در هنگام ساختن این بخش، استراتژی های خلاق بازاریابی و فروش ممکن است برای شما ظهور کنند.

پیش بینی های مالی:

 در این بخش شما واقعا در حال کشف و جستجو برای این هستید که ببینید کسب و کار شما در حال آینده نیاز به بودجه دارد. به عنوان یک کسب و کار ثابت، شما داده های قبلی را در اختیار دارید و می‌توانید پیش بینی های خود را بر اساس آن انجام دهید.

درخواست بودجه یا تامین مالی:

 در این بخش از طرح شما نیازهای مالی خارجی خود را تعریف می‌کنید و در مورد استفاده از آن بودجه و پرداخت آن برنامه ریزی می‌کنید. حتی اگر شما فقط بودجه و سرمایه گذاری خودتان را در کسب و کار داشته باشید و از منابع مالی دیگر کمک نگیرید به این بخش به شما  کمک می‌کند تا روی آن ها به درستی تمرکز کنید.

سخن پایانی:

همانطور که دیدید نوشتن یک طرح و برنامه کسب و کار می‌تواند پیشرفت بزرگی برای شما در کسب و کارتان باشد و اصلا مهم نیست که اکنون در چه مرحله ای از کسب و کارتان هستید.

"<yoastmark

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

ترغیب مشتری به خرید x بخوانید...