نرخ کلیک چیست

نرخ کلیک چیست

نرخ کلیک چیست

با سلام به مثاله “نرخ کلیک چیست” از خوش آمدید در این مقاله ما به تعریفی از نرخ کلیک، تفاوتش با impression و راه های افزایش نرخ کلیک میپردازیم با مهراکت همراه باشید.

CTR چیست؟

CTR مخفف Click Trough Rate است که به فارسی آن را نرخ کلیک ترجمه‌ کرده‌اند و به این شکل استفاده می‌شود. تصور کنید لینک مورد نظر شما بارها و بارها به مخاطبان نشان داده شود، نسبت تعداد کلیک‌های انجام شده روی لینک موردنظر به تعداد کل نمایش آن لینک را CTR یا نرخ کلیک می‌گویند. مهمترین نرخ کلیک در جستجوهای گوگل اتفاق می‌افتد، ولی لینک‌های دیگری که در تبلیغات، ایمیل و دیگر پیام‌های خود قرار می‌دهید نیز CTR دارند.

نرخ کلیک چیست

نرخ کلیک چیست

یک مثال جالب برای فهم عمیق نرخ کلیک یا CTR

فرض کنید می خواهید یک ماشین سوپرلوکس بخرید. اول از همه با ویژگی هایی که در ذهن خود دارید جمله ای می سازید؛ مثلا: “من یک خودروی سوپراسپرت با سرعتی بیشتر از 300 کیلومتر بر ساعت میخواهم.”

حالا فروشنده خودرو به شما 3 اتومبیل نشان می دهد:

  1. لامبورگینی اونتادور
  2. تسلا رودستر
  3. بوگاتی شیرون

احتمالا یکی از این خودروها بیشتر از بقیه توجه شما را جلب می کند. شما به سمت لامبورگینی می روید و داخل آن می نشینید.

با این کار فروشنده خودرو متوجه می شود که اونتادور بیشتر از بقیه خودروها برای شما جذاب بوده است.

حالا اجازه دهید این مثال را به دنیای سئو وارد کنیم.

شما عبارت مشخصات «لامبورگینی اونتادور» را در گوگل جستجو می کنید و نتایج جستجو پیش رویتان ظاهر می شود. حالا از بین نتایج گزینه سوم را انتخاب می کنید. این نتیجه احتمالا از بقیه نتایج برای شما جذاب تر و کاربردی تر بوده است

 

تاثیر رفتار کاربران بر سئو را بررسی کردیم
و در مورد تاثیر رضایت کاربران در سئو بیشتر صحبت کردیم.
بعد از اینکه نتایج جستجو به کاربران نشان داده می شود
اولین سرنخ، کلیک او روی یکی از نتایج است.

در واقع کلیک کاربر، اولین و مهمترین عاملی است
که در سنجش رضایت کاربر بررسی می شود
و می توان با قطعیت آن را به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای سئو معرفی کرد.

نرخ کلیک چگونه محاسبه می‌شود؟

نرخ کلیک چیست

نرخ کلیک چیست

با توجه به اهمیت CTR در میزان موفقیت یک وب سایت، باید بتوانید آن را به درستی محاسبه کنید. بر اساس الگوریتم گوگل، شما باید تعداد هر کلیک بر روی محتوای وب سایت خود را که در نتایج جستجوی گوگل صورت می‌گیرد،
به تعداد نمایش آن‌ها (impression) تقسیم کنید، تا نرخ کلیک وب سایت خود را به دست آورید.

در واقع محاسبه CTR یعنی در ازای تعداد دفعاتی که سایت شما در نتایج جستجو ظاهر شده، چند بار کاربران بر روی آن کلیک کرده اند؟ همه می‌دانیم که در مبحث سئو، این تعریف از اهمیت بالایی برخوردار است.

قرار گرفتن در نتایج جستجوی گوگل، به تنهایی از اهمیت چندانی برخوردار نیست، بلکه باید برای موفقیت در سئو برنامه ریزی کنید. بنابراین بهتر است به جای اینکه انرژی خود را بر دریافت رتبه برای تعداد بیشتری از صفحات، با یک کلمه کلیدی و مخاطب بالا صرف کنید، در صفحه اصلی سایت خود بر روی کلمات کلیدی پرمخاطب تمرکز کنید.

به این ترتیب می‌توانید برای هر کدام از صفحات سایت، یک کلمه کلیدی منحصر و مرتبط با آن صفحه در نظر بگیرید. این تکنیک باعث افزایش CTR ، دیده شدن سایت و در نهایت فروش بیشتر محصولات و خدمات شما خواهد شد.

تعداد نمایش (impression) چیست؟

سوالی که اکنون مطرح می‌شود این است که تعداد نمایش (impression) چیست؟ تعداد دفعاتی که محتوای شما در نتایج موتورهای جستجو به نمایش درمی‌آید را را با نام impression می‌شناسیم. به عبارتی ایمپرشن به معنی دیده شدن نتایج  در صفحه نتایج گوگل(Serp) است.

مختص شما:  گوگل وبمستر چیست

وقتی کاربر کلمه یا عبارتی را در باکس جستجوی گوگل سرچ می‌کند، نتایجی به او نمایش داده می‌شود که برای تک تک آن نتایج یک ایمپرشن نیز ثبت می‌شود. اگر سایت شما با آن عبارت کلیدی در صفحه دوم گوگل باشد، در صورتی که کاربر به آن صفحه وارد نشود، impression برای شما ثبت نخواهد شد.

نرخ کلیک چیست

نرخ کلیک چیست

 

تفاوت CTR و impression چیست؟

گاهی اوقات کاربران اینترنتی محتوای وب سایت شما را در نتایج جستجو مشاهده می کنند،
اما روی آن کلیک نمی کنند. به همین دلیل است که اگر تعداد کل کلیک ها را در نسبت تعداد کل نمایش محاسبه نمایید،
می توانید ctr وب سایت خود را به دست آورید.

البته در نظر داشته باشید که شما نیازی به محاسبه نرخ کلیک یا CTR به صورت دستی ندارید.
در حالت حاضر ابزارهای بسیاری وجود دارند
که می توانید با استفاده از آنها تمامی اطلاعات لازم برای بهینه سازی وب سایت خود به دست آورید
که یکی از آنها اطلاعات مربوط به ctr است.

گوگل آنالیتیکس یا گوگل سرچ کنسول جزء شناخته شده ترین این ابزارهاست. شما با ثبت سایت در کنسول گوگل می توانید به راحتی آمار مربوط به تعداد کل کلیک ها، تعداد کل نمایش ها و نرخ کلیک خود را بررسی نمایید.

نرخ کلیک طبیعی چیست؟

  1. نرخ کلیک طبیعی به ترافیکی اشاره دارد که به صورت طبیعی و کاملا ارگانیک لینک های محتواهای وب سایت شما را در نتایج موتورهای جستجو مشاهده کرده و با کلیک روی آنها وارد وب سایت شما می شود.
  2. در بحث سئو و بهینه سازی محتوا نیز تمام تلاش افراد بر این است که افراد را متقاعد کنند تا روی لینک های مربوط به وب سایت آنها کلیک کنند. به همین دلیل است که نرخ کلیک یا CTR به یک اصل اساسی در سئو تبدیل شده است.
  3. افراد تلاش می کنند تا با بهبود عملکرد وب سایت خود و بهینه سازی آن، کاربران را متقاعد کنند که در میان تمامی نتایج مشابه دیگری که در نتایج جستجو به نمایش گذاشته می شود، وب سایت آنها را انتخاب کرده و روی آن کلیک کنند. اگر این اتفاق رخ دهد، نرخ کلیک به شکل قابل توجهی افزایش پیدا می کند.

 

نرخ کلیک چیست

نرخ کلیک چیست

6 تکنیک کاربردی برای افزایش CTR در نتایج گوگل

بهینه سازی CTR یکی از مجموعه تکنیک هایی است
که می تواند در رقابت های صفحه اول و جایی که فکر می کنید
راه دیگری جز دریافت بک لینک برای شما نمانده، باعث رشد مقطعی جایگاه سایت شما شود.

معمولا هر چه رتبه یک صفحه از سایت شما بالا می رود صعود آن به رتبه بالاتر سخت تر از گذشته است. اما در این بخش تکنیک هایی برای بهینه سازی CTR بیان می شود؛ تکنیک هایی حرفه ای که اگر به درستی اجرا شوند، می توانند باعث شوند در رتبه دوم یا سوم نتایج گوگل به اندازه رتبه یک ورودی دریافت کنید.

1 – از پرانتز (به شکلی که کاربر را درگیر کند) برای افزایش ctr استفاده کنید

قبل از هر چیز باید این نکته را بیان کنیم که استفاده از تکنیک های پیش رو به طور همزمان در برخی موارد مناسب است، اما زیاده روی در استفاده از آن ها ممکن است تاثیر معکوس نیز ایجاد کند.

مطالعات نشان داده استفاده از پرانتز و گیومه در عنوان صفحه می تواند شانس کلیک کاربران را تا 40% افزایش دهد. علت این است که محتوای داخل پرانتز معمولا نکته مهم یا قابل توجهی را بیان می کند. در این شرایط یا کاربر اطلاعات بیشتری از محتوای صفحه به دست می آورد یا آن را جذاب تر قلمداد می کند و در مورد محتوای صفحه کنجکاوی می کند.

مختص شما:  فیلم آموزش حرفه ای سئو

از پرانتر هم در عنوان صفحه و هم در توضیحات متا می توانید بهره ببرید.
نکته مهم در مورد استفاده از پرانتز نحوه استفاده آن است.
می توانید از عبارات هیجان انگیز و خلاقانه استفاده کنید.
پیشنهادهای زیادی برای استفاده در پرانتز و براکت وجود دارد:

  • ذکر محتوای صفحه مثل (ویدیو، پادکست، اینفوگرافیک)
  • آمارهای و اطلاعات سالانه (آمارهای سال 2019)
  • چک لیست
  • مطالعه موردی
  • راهنمای قدم به قدم
نرخ کلیک چیست

نرخ کلیک چیست

 

2 – از اعداد در عنوان صفحات (هوشمندانه!) استفاده کنید

به مثال های زیر توجه کنید.

مثال اول:

  • 5 فاکتور اصلی تاثیرگذار در سئو توسط گوگل معرفی شد!
  • مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در سئو توسط گوگل معرفی شد!

مثال دوم:

  • جشنواره تابستانی خرید با تخفیف ویژه
  • جشنواره تابستانی خرید با تخفیف ویژه (تا 40% تخفیف)

استفاده از اعداد سال هاست به عنوان یکی از رایج ترین تکنیک های افزایش ورود کاربران به سایت شناخته می شود،
اما هنوز می توان به روش های خلاقانه تری از آن ها استفاده کرد.
مثال اول مدلی رایج تر در استفاده از این تکنیک است،
اما مثال دوم در طیف کوچکتری از سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد،
گرچه در هر دو مثال احتمالا آمار کلیک بر روی گزینه هایی که از عدد در آن ها استفاده شده بیشتر است.

استفاده از اعداد در توضیحات متا هم می تواند تاثیر خوبی در افزایش نرخ کلیک داشته باشد.

3 – از URLهای کوتاه (و معنادار) استفاده کنید!

یکی از موضوعات مطرح در سئو این است که گوگل صفحاتی با URL کوتاه و معنادار را بهتر درک می کند و در رتبه بندی به آن ها امتیاز بیشتری می دهد؛ اما فقط گوگل نیست که از URL کوتاه و معنادار خوشش می آید، بلکه کاربران نیز به این مسئله اهمیت می دهند. درصدی از کاربران برای درک محتوای یک صفحه به URL نمایش داده شده در محتوا هم توجه می کنند.

در تصویر زیر می توانید تفاوت نمایش URL استاندارد و غیر استاندارد را ببینید. انتخاب شما کدام است؟

نرخ کلیک چیست

نرخ کلیک چیست

4 – توضیحات متا، فرصتی طلایی برای مارکتینگ

توضیحات متا تریبونی 20 ثانیه ای است که در اختیار شما قرار می گیرد تا با زبان بی زبانی با مخاطبتان صحبت کنید و او را مجاب کنید که روی لینک سایت شما کلیک کند. در هر حوزه کاری که فعالیت می کنید کلماتی جادویی وجود دارند که می توانند کاربران شما را به وجد بیاورند. از این کلمات به خوبی استفاده کنید. عباراتی مثل رایگان، تعداد محدود، آخرین فرصت، مهمترین، بهترین و بسیاری از عبارات مشابه در این دسته از عبارات حساس و هیجان انگیز قرار دارند.

توضیحات متا در حالت کلی بهتر است توضیح مختصری از محتوای صفحه شما باشد، اما می توانید از تکنیک هایی برای استفاده بهتر بهره ببرید.

  • از انواع احساسات کاربر استفاده کنید. حس قدرت، شگفت انگیز بودن و حتی نگرانی و ترس هم می توانند در جای کاربرد خوبی داشته باشند. (مثال: اگر می خواهید رتبه سایتتان در نتایج جستجو بعد از ماه ها و سال ها فعالیت از بین نرود پیشنهاد می کنیم از تکنیک های سئو کلاه سفید در سئوی سایت خود استفاده کنید. در این صفحه هر آنچه باید در مورد سئو کلاه سفید بدانید را توضیح داده‌ایم.)
  • می خواهید برای صفحات فرود (Landing Pages) سایت خود توضیحات متا بنویسید؟ بسیار خوب، از مزیت های رقابتی خودتان بگویید؛ چه چیزی شما را از رقبا متمایز می کند؟ به طور خلاصه در مورد آن ها بنویسید.
مختص شما:  هشتگ در تلگرام

5 – از علاقه کاربر به محتوای جدید بهره بگیرید

استفاده از اعداد سال جاری یا سال پیش رو که نشان دهنده جدید بودن و پیشرو بودن محتوای شماست می تواند در عنوان یا توضیحات متا ذکر شود. همچنین می توانید از عباراتی مثل «جدیدترین نکات»، «مدل های روز» یا عبارات مشابه نیز به طرز خلاقانه ای در عنوان و توضیحات متا بهره بگیرید. حتی ذکر اینکه قرار است مدل های جدید مانتو در سال (2019) را در محتوای خود به کاربر نشان دهید می تواند آن ها را برای کلیک بر روی لینک شما تا حد زیادی ترغیب کند.

 

6 – استراکچردیتا، کارت طلایی پیروزی در رقابت جذب کاربر

آمارهای نشان می دهند که استفاده از استراکچردیتا و نمایش آن در نتیجه جستجو می تواند تا به طور میانگین بیش از 30% در افزایش نرخ کلیک تاثیر بگذارد. تفاوتی ندارد که از کدام نوع استراکچردیتا استفاده می کنید، در هر صورت اگر استراکچردیتا به درستی استفاده شود و توسط گوگل در نتایج به نمایش در بیاید مانند یک کارت طلایی برای پیروزی در رقابت جذب کاربر عمل می کند.

نرخ کلیک چیست

نرخ کلیک چیست

تاثیر نرخ کلیک یا CTR روی سئو سایت

سئوکاران می‌دانند برای بهینه سازی سایت و بهبود سئو، از تاثیر نرخ کلیک سایت نباید غافل شد. هرچه کلیک روی سایت شما بیشتر باشد یعنی بازدیدکننده‌های بیشتری به سایت‌تان سر زدند و این عاملی برای بهبود سئوی سایت‌تان است. عملا زمانی‌که نرخ کلیک شما بالا می‌رود، بازدید از سایت‌ نیز بالا می‌رود که در سئو موثر است.

آیا افزایش CTR بر رتبه بندی گوگل تاثیر گذار است؟

گوگل الگوریتمی به نام rankbrain دارد و زمانی که نرخ کلیک شما نسبت به جایگاه‌تان در گوگل بالاتر باشد، گوگل به کمک این الگوریتم، جایگاه شما را نیز ارتقا می‌دهد. مثلا فرض کنید شما رتبه چهارم در صفحه نتایج گوگل هستید،
بعد از مدتی با بهبود و افزایش نرخ کلیک لینک‌تان، اگر لینک سوم یا دوم به نرخ کلیک کمتری داشته باشند،
گوگل تشخیص می‌دهد اطلاعات شما برای کاربران اینترنتی مفیدتر بوده و در نتیجه جای لینک‌ها را باهم عوض می‌کند.
به این ترتیب پس از مدتی جایگاه‌تان را به سه یا دو ارتقا می‌دهد.

افزایش CTR سایت با استفاده از ربات

یکبار دیگر بخش نرخ کلیک طبیعی را بخوانید و اگر هنوز مجاب نشدید که ربات تاثیری بر بهبود جایگاه شما ندارد، ادامه مقاله را بخوانید.
شاید در کوتاه مدت بتوانید با استفاده از ربات و تعریف آی‌پی‌های مختلف، نرخ کلیک سایت‌تان را بالا ببرید، اما اگر پس از مدتی سایت‌تان با کله سقوط کرد، باید این را به خاطر می‌سپردید، که الگوریتم‌های گوگل قوی‌تر از آن رباتی است که شما طراحی کردید یا می‌خواهید با تکنیک کلاه سیاه، گوگل را دور بزنید. گوگل عوامل مختلفی را در افزایش نرخ کلیک و سئو سایت در نظر می‌گیرد که برای یک ربات تعریف نشده است مثل سن، جنسیت، منطقه جغرافیایی، سابقه جستجو و…

شاید اگر می‌خواهید به جای وقت گذاشتن روی بهبود و کیفیت محتوای های‌تان، به سرعت به نتیجه واقعی برسید، بهتر است هزاران نفر را استخدام کنید که در روز با هزاران آی‌پی مختلف، از سایت شما بازدید ‌کنند. واقعا این هزاران نفر را از کجا می‌خواهید استخدام کنید؟ اگر این زمان و انرژی‌ و هزینه‌تان را روی تولید محتوا صرف کنید نتیجه موثرتر و ماندگارتری در نظر گوگل به دست خواهید آورد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

سایتتو رایگان آنالیز کن

مشاوره رایگان سئو در شیراز x بخوانید...