مدیریت کسب و کار اینترنتی
با وجود پیشرفت تکنولوژی و محبوبیت اینترنت و شبکه های اجتماعی، بسیاری از کسب و کارها نیز از این پتانسیل استفاده کرده و به دنبال راه اندازی و مدیریت کسب و کار اینترنتی هستند.مدیریت کسب و کار اینترنتی راه اندازی مشاغل اینترنتی بدون سوال بهترین راه برای ایجاد یک فرصت مناسب تجاری است. زیباترین نکته در مورد چنین مشاغلی این است که شما می توانید انتخاب کنید که چگونه و کجا کار کنید. در طرف دیگر ، شروع کار و مدیریت آن سخت ترین قسمت ایجاد یک تجارت اینترنتی موفق است.
رشد اینترنت نوع جدیدی از کارآفرینی را ایجاد کرده است. امروزه فقط با یک لپ تاپ و اتصال به اینترنت می توانید با حداقل هزینه یک کار جدید را شروع کنید. برای شروع ، رشد و مدیریت کسب و کارهای اینترنتی موفق، شما به یک برنامه عملیاتی نیاز دارید. ممکن است در ابتدا بسیاری از افراد این کار را ساده تصور کنند، اما در حقیقیت شما برای پیشرفت نیازمند استراتژی های مدیریتی می باشید.
در ابتدا، اگر علاقه مند به یادگیری مهارت های مربوط به راه اندازی کسب و کار اینترنتی هستید، پیشنهاد می کنم تا به دوره ی وبمستران آینده نگاهی بیاندازید. در این دوره به صورت کامل و جامع مواردی مانند تولید محتوا، طراحی سایت، سئو و … آموزش داده شده است. در این مقاله نیز قصد دارم تا در رابطه با مهارت ها و استراتژی های مدیریت کسب و کارهای اینترنتی توضیح دهم.
کسب و کار اینترنتی چیست؟
مشاغل اینترنتی ، مشاغلی هستند که عمدتاً در اینترنت فعالیت می کنند. این نوع مشاغل نیازی به داشتن کارخانه های تولیدی ، دفاتر و فروشگاه ها ندارند. همه کارها از ابتدا تا انتهای فرآیند بر روی رایانه ها و با اتصال به اینترنت انجام می شود.

مدیریت کسب و کار اینترنتی
البته در برخی از موارد، بسیاری از افراد تصور می کنند که تنها با راه اندازی یک وب سایت یا یک صفجه ی اینستاگرامی می توانند انتظار کسب درآمد داشته باشند. در صورتی که تمامی این فعالیت ها نیازمند یادگیری مهارت ها و اصول مربوط به آن می باشد.
چرا کسب و کارهای اینترنتی اهمیت دارند؟
قبل از آنکه به سراغ استراتژی های مناسب برای مدیریت کسب و کار اینترنتی برویم، بهتر است تا با دلایل اهمیت این نوع مشاغل نیز آشنا شویم:
- راه اندازی آسان: این نوع مشاغل ساده ترین راه برای شروع کارتان هستند. این مورد یکی از بزرگترین مزایای مشاغل اینترنتی است. در کمتر از یک روز می توانید چنین شغلی را شروع کنید. شما همچنین می توانید سرگرمی خود را به یک تجارت اینترنتی بسیار سودآور تبدیل کنید.
- برای راه اندازی نیازی به سرمایه گذاری کلان مالی نیست. به غیر از هزینه های مربوط به وب سایت در ابتدای راه، اجرای یک تجارت اینترنتی اساساً رایگان است و به تخصص شما بستگی دارد. در صورت گسترش کسب و کارتان، می توانید افرادی را به مجموعه ی خود اضافه کنید و در آن حالت حقوق کارمندان هم می تواند جزوی از هزینه های شما به حساب بیاید.
- برای راه اندازی مشاغل اینترنتی لازم نیست حتما محصولی داشته باشید. بله ، شروع این نوع مشاغل به محصولی نیاز ندارد. شما می توانید محصولات سایر مشاغل اینترنتی را بفروشید یا می توانید در وب سایت و یا شبکه های اجتماعی تبلیغات کنید.
- یکی از بزرگترین مزایای تجارت اینترنتی ، بازار جهانی است که به آن دسترسی خواهید داشت. یعنی شما می توانید با همه ی کشورها و میلت های مختلف ارتباط برقرا کرده و کسب و کار خود را گسترش دهید.

مدیریت کسب و کار اینترنتی
دانشی که برای مدیریت کسب و کارهای اینترنتی نیاز دارید
شما باید آگاه باشید که کسب و کارهای اینترنتی نیز به عنوان سرمایه گذاری به نوعی دانش از طرف شما احتیاج دارند. در این بخش قصد دارم تا مواردی که برای مدیریت کسب و کار اینترنتی لازم است را معرفی کنم:
- فن آوری: برای مشاغل اینترنتی ، دانش فناوری مهمترین دانشی است که شما به آن نیاز خواهید داشت. شما نیاز به ساخت و نگهداری یک وب سایت ، استفاده از ابزارهای مختلف و سیستم عامل های وب دارید.
- بازاریابی اینترنتی و شبکه های اجتماعی.: بازاریابی برای مشاغل اینترنتی کاملاً متفاوت از بازاریابی سنتی برای مشاغل آفلاین است. یک مدیر موفق باید مهارت های مربوط به این نوع از بازاریابی را به طور کامل بشناسد.
- دانش مربوط به نوع فعالیتی که انجام می دهید.: مانند سایر مشاغل، شما باید بر فعالیتی که انجام می دهید مسلط باشید. در این زمینه باید تمام سختی ها و مشکلات در حوزه ی فعالیتتان را بشناسید.
- تفکر سیستمی: این دانش مهمی است زیرا شما باید کل سیستم تجارت اینترنتی خود را که از عناصر مختلف تجاری تشکیل خواهد شد ، درک کنید.
استراتژی های مناسب برای مدیریت کسب و کارهای اینترنتی
همانطور که پیش از این نیز گفته شد، مدیریت کسب و کارهای آنلاین مانند تمامی مشاغل، نیازمند داشتن برنامه ای دقیق و استراتژی های مناسب می باشند. در این بخش قصد دارم تا چند مورد از این استراتژی ها را به شما معرفی کنم:
1. وب سایت و شبکه های اجتماعی خود را بهینه کنید
این امر فراتر از سازماندهی تجارت شما است. در این مورد شما باید به فکر بهینه کردن وب سایت و شبکه های اجتماعی خود باشید. به عنوان مثال ، رسانه های اجتماعی و صفحات وب شما باید دارای کلمات کلیدی مربوطه باشند. آنها باید در یک برنامه یکپارچه بازاریابی قرار بگیرند و با آخرین اطلاعات مربوط به شرکت شما کاملاً به روز شوند. یکی از مهم ترین بخش هایی که در مدیریت کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد، بازاریابی شبکه های اجتماعی و سئوی وب سایت شما می باشد. در این صورت است که می توانید با رعایت اصول، از رقیبان خود پیشی بگیرید.
2. از اطلاعات مشتری محافظت کنید
مشکلی که صاحبان مشاغل دارند این است که باید بتوانند با خیال راحت سوابق خود را ثبت کنند. شما وظیفه قانونی دارید که از اطلاعات مشتری که به صورت آنلاین دریافت می کنید محافظت کنید. به عنوان مثال ، شما باید اطلاعات را در دستگاه های جداگانه ذخیره کنید و تعدادی نسخه پشتیبان تهیه کنید.
این نکته را نباید فراموش کرد که جلب اعتماد مخاطبان بسیار اهمیت دارد. شما باید به عنوان یک مدیر تمام تلاش خود را در زمینه ی اعتماد سازی انجام دهید.
مسلما اعتماد کردن به افراد در فضای اینترنت بسیار دشوار است. بنابراین در اولین گام، با محافظت از اطلاعات مخاطبان و مشتریان می توانید فرآیند اعتماد سازی را تکمیل کنید. سیستم های شما باید به روز و کنترل شود و دسترسی فقط به کارمندان خاص محدود شود.