قالب طرح کسب و کار

قالب طرح کسب و کار

قالب طرح کسب و کار

قالب طرح کسب و کار،استراتژی. جامع‌ترین راهنمای تدوین طرح کسب و کار،  | قالب بیزنس پلن را دانلود کنید.در ادامه مقاله با مهراکت همراه باشید.

قالب طرح کسب و کار : راهنمای گام به گام نوشتن بیزینس پلن

بین تصمیم‌گیری برای شروع کار تا عملی کردن آن فاصله زیادی وجود دارد. برای اینکه به ایده کسب و کار خود رسمیت ببخشید باید مراحلی مانند برندسازی، ثبت برند، ساخت وب سایت و … را پشت‌ سر بگذارید.

قالب طرح کسب و کار

قالب طرح کسب و کار

نوشتن بیزینس پلن یک قدم بزرگ و مهم برای این است که نشان دهید نسبت به ایده کاری خود تعهد دارید.

بیزینس پلن به شما این امکان را می دهد که ایده‌های خود را در یک روند ساده و سازمان‌یافته تنظیم کنید و برای آینده خود اهداف تعیین نمایید.

با استفاده از این راهنمای گام به گام وبزی قادر خواهید بود تا نوشتن طرح کسب و کار خود را از همین امروز شروع کنید.

بیزینس پلن چیست؟

بیزینس پلن یا طرح کسب و کار سندی مکتوب است که هنگام راه اندازی کسب و کار استفاده می شود.

این طرح اهداف مهمی همچون جذب شرکای بالقوه و سرمایه گذاران تجاری را دنبال می‌کند و از همه مهم‌تر شما را قادر می‌سازد تا از آن به عنوان یک نقشه راه برای تعیین ساختار، نحوه کار و مدیریت سرمایه برند خود کمک بگیرید.

به عبارت دیگر طرح کسب و کار نوشته‌ای توصیفی و جامع در مورد کسب و کار یک موسسه، گروه یا فرد کارآفرین است. این طرح حاوی بررسی‌های دقیقی در خصوص تولیدات یا خدمات یک شرکت، بازار و مشتریان، رقبا، منابع انسانی، منابع تامین مالی، تکنولوژی و ابعاد فنی محصول یا خدمات و … است. یکی از مهم‌ترین کارکردهای بیزینس پلن این است که با تدوین آن، کارآفرین می‌تواند عوامل داخلی و خارجی درگیر در یک کسب‌وکار را شناسایی و اثر آنها را بر روی فعالیت خود بررسی نماید. یکی دیگر از کارکردهای طرح تجاری این است که قضاوت در مورد

مختص شما:  برندینگ و مارکتینگ

سرمایه‌گذاری یا عدم سرمایه‌گذاری بر روی یک طرح را برای سرمایه‌گذاران یا وام‌دهنده گان طرح تسهیل می‌کند. در واقع به دلیل تخمین هزینه های عملیاتی و پیشبینی درآمد طرح، اطلاعات لازم برای سرمایه گذاران یا وام دهنگان در خصوص ریسک های موجود در طرح و همچنین میزان سود مورد انتظار ارائه شده است. معمولا مهمترین بخش در طرح کسب و کار، ارزش پیشنهادی محصول یا خدمت است. طرح تجاری باید استدلال های لازم را داشته باشد تا افراد را متقاعد کند که محصول یا خدمت موردنظر نیاز مشتریان را برطرف میکند و در عین حال ویژگی های ممتازی نسبت به سایر رقبا یا محصولات جایگزین دارد.

مواردی که در یک بیزینس پلن گنجانده می شود:

– ارزش پیشنهادی: ارزش پیشنهادی در واقع محصول یا سرویس شما به مشتریان است. ویژگی های اصلی یا مزیت رقابتی نسبت به رقبا در این بخش بیان می شود البته بررسی کاملتر در ادامه طرح تجاری بیان می شود. تا حد امکان از بیان نکات فنی دوری کنید. در جلسه با سرمایه گذار، نکات فنی اهمیت کمتری دارند مگر اینکه مزیت رقابتی خاصی مطرح باشد که می تواند نظر سرمایه گذار را جلب کند

قالب طرح کسب و کار

قالب طرح کسب و کار

– آنالیز بازار: بسیار مهم است که تحلیل جامعی از شرایط بازار داشته باشید و بتوانید رفتار مشتریان را پیش بینی کنید. همچنین بررسی رقبا و نقاط قوت و ضعف آنها تحلیل شما را از شرایط بازار و صنعتی که در آن قرار دارید دقیق تر می کند. گروه مشتریان خود را با دلایل مشخص بیان کرده و مزیت رقابتی خود را تشریح می کنید. لازم است نقاط قوت و ضعف خود را نیز لیست کرده تا شرایط بازار کاملا مشخص شود.

مختص شما:  برای برند سازی چه باید کرد

– اهداف میان مدت و بلند مدت: لازم است تا ضمن شرح شرایط کنونی اهداف میان مدت و بلند مدت خود را برای کسب و کار بیان کنید. بدین صورت وضعیت آینده را برای سرمایه گذار مشخص کرده و تصمیم گیری برای مشارکت یا عدم مشارکت راحت‌تر می شود.

– استراتژی ورود یا توسعه: از چه طریقی می خواهید به اهداف گفته شده دست پیدا کنید؟ اگر به تازگی می خواهید وارد بازار شوید استراتژی های ورود خود را با ذکر دلیل و با معیارهای مشخص، بیان کنید. اگر در حال حاضر مشغول به فعالیت هستید و برنامه توسعه در سر دارید در استراژی های توسعه، گام های خود را در بازه های سه ماهه تشریح کنید. همانند بخش ارزش پیشنهادی در این بخش نیز چندان لازم نیست وارد جزییات شوید اما بیان یک استراتژی قاعده مند بسیار مهم است.

مدیریت و عملکردها

از این بخش برای بیان طرح کلی سازمان تجاری خودتان  و ساختار مدیریتی آن استفاده کنید (با در نظر داشتن اینکه بعدا ممکن است آن را تغییر دهید). چه کسی مسئول چه چیزی خواهد بود؟ چگونه وظایف و مسئولیت ها به هر فرد یا هر تیم اختصاص داده می شود؟

شامل بیوگرافی مختصری از هر عضو تیم و برجسته کردن هر تجربه و آموزش مربوطه به دلیل کمک اینکه چرا آنها مناسب برای این کار هستند. اگر تا به حال افرادی را برای این شغل استخدام نکرده اید، این درست است – فقط مطمئن شوید که این شکاف ها را شناسایی کرده اید و آنچه را که مردم در آن نقش ها مسئول هستند را توضیح می دهیم.

مختص شما:  مدیریت کسب و کار اینترنتی

مثال برای “بخش کارکنان”  قسمت عملیات و مدیریت:

نیروی کار مورد نیاز برای تعمیر و شستشوی  خودرو ” DIY Wash N’ Fix ” کوچک خواهد بود. این شرکت تنها شامل یک مدیر کل پاره وقت برای رسیدگی به روابط بین الملل و مسئولیت های شرکت است.

علاوه بر این DIY Wash N ‘Fix سه مکانیک متخصص/ مدیر را استخدام خواهد کرد. وظایف آنها شامل عملیات روزمره شرکت می شود. این وظایف به دو دسته تقسیم می شود:

وظایف مدیریتی و عملیاتی. وظایف مدیریتی عبارتند از: برنامه ریزی، کنترل موجودی و حسابداری اساسی. ایمنی، مسائل مربوط به نظارتی، خدمات به مشتری و مشاوره تعمیرات، وظایف عملیاتی هستند که مسئول آن هستند.

قالب طرح کسب و کار

قالب طرح کسب و کار

علاوه بر این، کارمند دفتری بخش خدمات مشتری استخدام خواهد شد برای انجام اساسی ترین وظایف: خدمات به مشتریان. DIY Wash N ‘Fix یک مدیر کل واحد برای هماهنگی همه فعالیت های تجاری و مشارکت های خارجی نیاز دارد. روابط تجاری شامل خدمات حسابداری، مشاوره حقوقی، فروشندگان و تامین کنندگان، ارائه دهندگان خدمات تعمیر و نگهداری، خدمات بانکی، تبلیغات و خدمات بازاریابی و خدمات سرمایه گذاری است. لوری اسنایدر این موقعیت مدیریت عمومی را پر خواهد کرد. او در مه ۲۰۰۱ مدرک MBA از دانشگاه نوتردام دریافت کرده است.

در ادامه با مطالب زیر همراه باشید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

سایتتو رایگان آنالیز کن

روش های ترغیب مشتری به خرید x بخوانید...