فعال سازی سئو در وردپرس

فعال سازی سئو در وردپرس

فعال سازی سئو در وردپرس

چگونه سایت وردپرس را سئو کنیم؟ آیا میدانید برای فعال سازی  سئو  در وردپرس چه افزونه ای نصب کرد؟ ما در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم تا سایتتان سئوی بهتری داشته باشد از اینکه مهراکت را انتخاب کردید سپاس گذاریم.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای بسیار محبوب است که امروزه بیش از ۴۰ درصد از وبسایت‌های روی اینترنت از این سیستم استفاده می‌کنند. بسیاری از وبسایت‌های معروف نظیر نیویورکر، مجله تایم، بی بی سی آمریکا، ادوبی بلاگ، والت دیزنی و مرسدس بنز از وردپرس استفاده می‌کنند. حتی سایت کاخ سفید امریکا نیز همچنان از وردپرس استفاده می‌کند. از بین وبسایت‌های معروف ایرانی نیز بسیاری از خبرگزاری های و سایت‌های محتوا محور نظیر سایت تجارت نیوز، سایت چطور، سایت متمم و مجله دیجی کالا از این سیستم استفاده می‌کنند.

این سیستم مدیریت محتوا در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و خیلی زود توانست توجه کاربران و توسعه دهندگان وب را به خود جلب کند. امروزه وردپرس سهم ۶۰ درصدی از بازار سیستم‌های مدیریت محتوا را در اختیار دارد. از وردپرس همچنین به عنوان یک راهکار برای فروش اینترنتی نیز می‌توان استفاده کرد.

بطور کلی دلایل محبوبیت وردپرس به شرح زیر است:

  1. کاربری آسان: شما بدون نیاز به دانش برنامه نویسی می‌توانید یک سایت وردپرسی بسازید.
  2. سازگاری و انطباق پذیری بالا: با وجود هزاران پوسته و صدها افزونه وردپرس شما می‌توانید سایت وردپرسی را مطابق نیازهای خود شخصی سازی کنید.
  3. جامعه کاربری گسترده: وردپرس یک نرم افزار متن باز است و هزاران سایت و تالار گفتگو وجود دارد که شما می‌توانید از طریق آنها با سایر کاربران در ارتباط باشید و دانش خود را به اشتراک بگذارید.

سئو وردپرس چیست؟

سیستم مدیریت محتوای انتخاب شده توسط شما مشخص کننده موفقیت شما در صفحات جستجو نخواهد بود. وردپرس یک سلاح جادویی نیست و نمی‌تواند به تنهایی جایگزین یک استراتژی سئوی موثر باشد. شما باید همچنان برای بهبود سئو سایت وردپرسی خود تلاش کنید.

فعال سازی سئو در وردپرس

فعال سازی سئو در وردپرس

سادگی سیستم مدیریت محتوای وردپرس به شما کمک می‌کند زمان زیادی را در تولید و انتشار محتوا صرفه جویی کنید و بسیاری از نیازمندی‌های سئو بصورت پیشفرض در وردپرس رعایت شده است.

بخش بزرگی از سئو مربوط به مباحث تکنیکال می‌شود اما زیبایی وردپرس در امکان بهبود جنبه‌های مختلف سئو تکنیکال حتی برای کاربران با دانش فنی کم است.

چک لیست سئو وردپرس

در زیر یک لیست کامل و جامع از همه نکاتی که برای افزایش رتبه و سئو سایت وردپرسی رعایت شود ارائه شده است. بسیاری از موارد ارائه شده بطور کلی در همه سایت‌ها فارغ از اینکه به چه نحوی توسعه داده شده‌اند باید رعایت شوند.

مختص شما:  خطای 402

استفاده از یک هاست مناسب

طبق اطلاعات سایت وردپرس نیازمندی‌های وردپرس عبارتند:

  • PHP نسخه 7.4
  • مای اس کیو ال(mySQL) نسخه 5.6 یا بالاتر و یا ماریادی بی(MariaDB) نسخه ۱۰.۱
  • پشتیبانی از HTTPS

موارد ذکر شده در بالا را در انتخاب هاست خود مد نظر داشته باشید. استفاده از هاست‌های اشتراکی ارزان و بی کیفیت می‌تواند تمام زحمات شما برای تولید محتوا و سئو را به باد دهد پس بهتر است حداقل در این زمینه صرفه‌جویی نکنید.

موقعیت مکانی سرور هاست را نزدیک به کاربرانتان انتخاب کنید و قبل از اقدام به خرید حتما از اینکه هاست شما HTTP/2 را پشتیبانی کند اطمینان حاصل کنید.

نصب یک افزونه‌ی سئو وردپرس

وردپرس به تنهایی عملکرد نسبتا خوبی در زمینه سئو در مقایسه با سایر سیستم‌های مدیریت محتوا نظیر جوملا، ویکس و … دارد. با اینحال توصیه همیشگی ما این است که یک افزونه‌ی سئوی مناسب روی سایت وردپرس خود نصب کنید. با این کار کنترل کاملی روی بهینه‌سازی آنچه که گوگل از سایت شما مشاهده می‌کند خواهید داشت.

افزونه‌های زیادی برای این کار وجود دارد که از میان آن‌ها افزونه یوست سئو (Yoast Seo) از بقیه محبوب‌تر است. افزونه رنک مث نیز یک افزونه تازه وارد در زمینه سئو وردپرس

افزونه یوست سئو این امکانات را در اختیار کاربر قرار می‌دهد:

  • نوشتن محتوای بهتر با ارائه تحلیل صفحه و کلیدواژه
  • ویرایش توضیحات متا (meta description) صفحه محتوا
  • ایجاد نقشه سایت XML به صورت خودکار
  • فعالسازی قابلیت Breadcrumbs (ریزمسیرها)
  • اضافه کردن برچسب‌های اسکیما و شبکه‌های اجتماعی

این افزونه بیش از ۵ میلیون نصب فعال دارد و امتیاز شگفت‌انگیز ۵ از ۵ را در مخزن وردپرس کسب کرده است. این افزونه دارای یک نسخه رایگان و یک نسخه تجاری است. می‌توانید نسخه رایگان این افزونه را از بخش افزونه‌های وردپرس دانلود کنید و یا از داشبورد سایت خود آن را نصب کنید. برای این کار کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:

گام اول – جستجو برای افزونه یوست سئو:

از قسمت افزونه‌های داشبورد سایت وردپرس خود، گزینه‌ی اضافه کردن را انتخاب کنید. در قسمت مربوط به جستجو عبارت «Yoast SEO» را وارد کنید. در قسمت نتایج جستجو، این افزونه را مشاهده خواهید کرد.

فعال سازی سئو در وردپرس

فعال سازی سئو در وردپرس

گام دوم – نصب و فعال‌سازی افزونه:

با کلیک روی دکمه نصب، افزونه به راحتی روی سایت شما نصب خواهد شد و پس از اتمام نصب به جای دکمه نصب، دکمه‌ی «فعال نمایید» را خواهید دید. با کلیک روی آن، افزونه فعال خواهد شد.

فعال سازی سئو در وردپرس

فعال سازی سئو در وردپرس

گام سوم – دسترسی تنظیمات افزونه:

به محض اینکه افزونه فعال شود، یک بخش جدید در سایدبار داشبورد وردپرس خود خواهید دید با عنوان «سئو».

فعال سازی سئو در وردپرس

فعال سازی سئو در وردپرس

در اینجا می‌توانید تنظیمات لازم برای بهینه‌سازی سئوی سایت خود را انجام دهید. در ادامه‌ی این مطلب به یوست سئو باز خواهیم گشت و توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مختص شما:  طراحی سایت و سئو

ایجاد نقشه سایت XML

گوگل و بینگ از نقشه سایت برای دریافت درک بهتری از ساختار هر سایت و بررسی هرچه بهتر آن‌ توسط خزنده‌هایشان استفاده می‌کنند. به طور کلی ایجاد نقشه سایت برای سایت‌های کوچک اجباری نیست، اما داشتن آن باعث می‌شود به گزارش‌های بهتر و مفیدتری از سایتتان دسترسی داشته باشید.

ما همیشه توصیه می‌کنیم یک نقشه XML از سایتتان تهیه کنید. با این کار تصویر واضحی از ساختار سایت به موتورهای جستجو ارائه می‌دهید و گوگل زودتر از انتشار مطالب جدید در سایت شما مطلع خواهد شد.

 

افزونه یوست سئو این قابلیت را دارد که به صورت خودکار نقشه سایتتان را برایتان تهیه کند. برای فعال کردن این قابلیت، کافی است گام‌های زیر را دنبال کنید:

گام اول – تنظیمات نقشه سایت XML را روشن کنید.

ما در اینجا فرض را بر این گذاشته‌ایم که پیش‌تر افزونه یوست سئو را روی سایت وردپرس خود نصب کرده‌اید. برای روشن کردن نقشه سایت، باید وارد تنظیمات افزونه یوست، سپس قسمت عمومی یا General شوید و دکمه XML Sitemaps را روشن کنید.

گام دوم – نقشه سایتتان را امتحان کنید.

بهتر است همیشه فایل‌هایی را که به صورت اتوماتیک ایجاد شده‌اند بررسی کنید تا مطمئن شوید به درستی تولید شده‌اند. برای این کار کافی است که عبارت “sitemap_index.xml” را به انتهای آدرس سایتتان اضافه کنید و دکمه enter را بزنید. به عنوان مثال:https://www.nardebangroup.com/sitemap_index.xml

سپس می‌توانید روی هرکدام از نقشه‌های موجود در index خود کلیک کنید تا تمام آدرس‌های موجود در هرکدام را ببینید.

نقشه سایتتان را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید

بعد از اینکه نقشه سایت را ایجاد کردید، باید آن را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری از وضعیت سایت وردپرس خود به دست بیاورید. فرض بر این است که قبلا حساب گوگل سرچ کنسول سایتتان را ایجاد کرده‌اید.

در سرچ کنسول، در بخش index، روی sitemaps کلیک کنید. سپس آدرس نقشه سایتتان را که در بخش قبل توضیح دادیم در قسمت Add a new sitemap وارد کنید و دکمه Submit را بزنید.

بعد از این کار می‌توانید ببینید که چندتا از نوشته‌ها یا صفحات سایتتان از طریق نقشه سایت کشف شده و چندتایشان ایندکس شده‌اند. همچنین پس از این گوگل به صورت دوره‌ای فایل نقشه سایت وردپرس شما را بررسی خواهد کرد.

بیشتر بدانید:

مختص شما:  آموزش گوگل ادوردز

دسته‌بندی نوشته‌ها و محصولات را ایندکس کنید

اجرای این استراتژی اختیاری است، اما ایندکس کردن دسته‌بندی‌ها در گوگل، می‌تواند میزان ارتباط و مفید بودن محتوای شما را افزایش دهد که نتیجه‌ی آن افزایش ترافیک، بهبود رتبه و بهبود سئو وردپرس خواهد بود.

بسیاری از قالب‌های وردپرس به صورت پیش‌فرض دسته‌بندی‌ها را نمایش نمی‌دهند. با دنبال کردن گام‌های زیر می‌توانید آن‌ها را ایندکس کرده و در سایت خود نیز نمایش دهید.

گام اول – فعال کردن ایندکس شدن دسته‌بندی‌ها در یوست سئو: کافی است به تنظیمات افزونه در منوی اصلی > SEO < ظاهر جستجو > رفته و روی زبانه طبقه‌بندی‌ها کلیک کنید. سپس گزینه‌ی «نمایش دسته‌ها در نتایج جستجو؟» را فعال کنید.

فعال سازی سئو در وردپرس

فعال سازی سئو در وردپرس

گام دوم – نوشتن عنوان و توضیحات دسته‌بندی‌ها:

در نهایت می‌توانید توضیحات مربوط به هر دسته از نوشته‌ها را که می‌خواهید ایندکس شود بنویسید. برای این کار، در پنل سایت وردپرس خود به بخش «نوشته‌ها»، و سپس «دسته‌بندی‌ها» مراجعه کنید و دکمه ویرایش را بزنید. بعد از نوشتن توضیحات مربوطه، دکمه به روز رسانی را بزنید.

صفحات بی ارزش را نو ایندکس کنید

ممکن است در سایت شما صفحاتی وجود داشته باشد که توسط قالب تولید شده اند و ارزشی برای کاربر خلق نمی‌کنند. یک مثال از این صفحات برچسب‌ها هستند.

برای اینکه این صفحات توسط ربات گوگل ایندکس نشوند همانند قسمت قبل باید به به تنظیمات افزونه در منوی اصلی > SEO < ظاهر جستجو > رفته و روی زبانه طبقه‌بندی‌ها کلیک کنید. سپس گزینه‌ی «نمایش برچسب‌ها در نتایج جستجو؟» را غیر فعال کنید.

در صورتی که نویسندگان وبسایت شما یک نفر هستند نیز می‌توانید از فهرست شدن صفحات بایگانی نویسندگان نیز جلوگیری کنید. صفحات بایگانی بر اساس تاریخ هم یک نمونه دیگر از صفحات بی ارزش هستند که بهتر است از فهرست شدن آنها جلوگیری کنید.

تنظیم تایید نظرات به صورت دستی

همواره ربات‌ها و افرادی هستند که از قسمت نظرات وبلاگ شما برای ثبت نظرات بی ربط، قراردادن لینک و معرفی محصولات و خدمات خود استفاده خواهند کرد. بهترین راه برای مقابله با این افراد تنظیم نمایش نظرات بعد از تایید شما است. برای این منظور به قسمت تنظیمات وردپرس بروید و از قسمت گفتگو تیک کنار گزینه «» را فعال کنید.

Breadcrumb یا مسیر رهنما را فعال کنید

برِدکرامب یا مسیر راهنما، به بازدیدکنندگان و همچنین موتورهای جستجو این امکان را می‌دهد که مسیر روشنی را در سایتتان دنبال کنند.

استفاده از برِدکرامب اجباری نیست، اما مزایای زیر را دارد:

  • به موتورهای جستجو کمک می‌کنند ساختار و سلسله مراتب سایت شما را بهتر درک کنند.
  • ساختار خوبی از لینک‌های داخلی ایجاد می‌کنند.
  • برای کاربران بسیار کارآمد هستند.
  • در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

سایتتو رایگان آنالیز کن

سئو در شیراز – Copy x بخوانید...