سایت مپ
سلام خیلی خوش امدید به مهراکت در این مطلب قصد داریم
راجب موضوع هایسایت مپ از نوع XML و انواع نقشه سایت توضیح دهیم
تا انتها با ما همراه باشید
تا به حال فکر کرده اید که موتورهای جستجو چگونه سایت شما را مشاهده می کنند؟
اصلاً می دانید که موتور جستجو چگونه صفحات سایت شما را ارزش گذاری می کنند؟
در جواب تان باید بگوییم: سایت مپ.
اینترنت دنیایی بزرگ است
و روز به روز با سرعت زیادی، رشد خود را ادامه می دهد. بر اساس مطالعات انجام شده توسط سایت Netcraft در سال 2012، بیش از نیم میلیارد سایت در اینترنت وجود دارد (اگر دقیق تر بگوییم حدود 644,275,754 سایت در فضای مجازی وجود دارد که البته همانطور که گفتیم این آمار مربوط به سال 2012 است) و مطمئناً این مقدار تا سال 2016 افزایش چشمگیری داشته است.
حالا سوال اینجاست که صاحبان سایت های کوچک برای ایندکس شدن محتوای خود باید چه کاری انجام دهند؟ دانستن این نکته، بخش مهمی از روند بهینه سازی سایت شما محسوب می شود. در پاسخ باید گفت یکی از بهترین ابزارها برای تغذیه کردن موتورهای جستجو، سایت مپ یا همان نقشه سایت مبتنی بر XML است.
سایت مپ چیست؟
سایت مپ در واقع، فایلی است که لیستی از مهم ترین محتواهای موجود در سایت را در بر دارد تا کراولر های موتورهای جستجو بتوانند به راحتی سایت را ایندکس کنند. در مقابل این نوع Sitemap یک نوع نقشه سایت دیگر نیز وجود دارد (که با حروف کوچک نوشته می شود: sitemap) که مبتنی بر HTML است و در آن لیستی از مهم ترین فایل های موجود در سایت قرار دارد. این نوع نقشه سایت، بیشتر برای کاربران انسانی مورد استفاده قرار می گیرد تا بتوانند محتوای موجود در سایت را بیابند و از آن استفاده کنند.
موتورهای جستجو از نقشه سایت XML استفاده می کنند تا ساختار سایت ها را یاد بگیرند. باید به خاطر داشته باشید که قرار دادن URL صفحاتِ سایت در سایت مپ، حضور سایت در ایندکس های جستجو را تضمین می کند.
بیشتر بدانید:
- رفع خطای 304
- اشتباهاتی که در انتخاب نام برند نباید انجام داد
- تاثیر متا تگ Content Type در سئو
- تنظیمات سئو جوملا
سایت مپ چیست؟
این موضوع به این معنی است که اگر نقشه سایتی از کدهای XML خوب استفاده کند، آدرس های معتبر و تمیزی را برای کارولرها فراهم کند و سایر نیازمندی های موتور های جستجوگر را برآورده سازد، URL های موجود در آن در Crawl های بعدی مورد توجه قرار خواهند گرفت. همین امر شانس دیده شدن صفحات مختلف در موتورهای جستجوگر را افزایش می دهد. اگرچه سایت مپ در هر شرایطی برای وبسایت مفید خواهد بود، اما در شرایط زیر بسیار موثر و کارساز است:
- داشتن یک سایت جدید با صفحات جدیدی که هنوز به خوبی به آنها لینک داده نشده است (لینک داخلی و خارجی).
- سایت هایی که از URL های داینامیک برای محتوای خود استفاده می کنند.
- سایت هایی که محتوای آرشیو شدۀ آنها به خوبی به صفحات فعال، لینک نشده اند.
- سایت هایی که تشخیص و شناسایی صفحاتشان بسیار دشوار است یا دارای محتوای غیر متنی سنگین، مانند فلش هستند.
می توان گفت سایت مپ ها، در واقع ابزاری برای خوراک دادن و شناساندن سایت به موتورهای جستجوگر هستند.
سایت مپ از نوع XML
این نوع سایت مپ دارای ساختار سازمان یافته شده ای دارد و مخصوص موتورهای جستجو است و احتیاج به مشاهده کاربران وب سایت ندارد. سایت مپ از نوع XML می تواند در فایل Robots.txt آدرس دهی شود تا به موتورهای جستجو کمک نماید راحتر این فایل را پیدا نمایند. در زیر نمونه ای از سایت مپ از نوع XML آورده شده است.
انواع نقشه سایت
Xml sitemap index
نقشه سایت xml محدودیت های زیر را دارد
مکازیمم 50000 ادرس در داخل آن قرار می گیرد.
حداکثر حجم فایل سایت مپ 50 مگا بایت است.
در مورد اول می توان برای بخش های مختلف سایت نقشه سایت ایجاد کرد. مانند:
sitemap-index-articles.xml
sitemap-index-products.xml
sitemap-index-categories.xml
سپس تمام این فایل ها را می توان در یک فایل نقشه با فرمت xml ترکیب کرد. به عبارتی یک نقشه سایت برای نقشه های سایت بسازید. به این فایل xlm sitemao index میگویند. این یک رویکرد متفاوت برای وب سایت های بسیار بزرگ است.
برای رفع مشکل حجم بالاتر از 50 مگا بایت می توان با استفاده از g-zip فایل نقشه سایت را فشرده سازی کرد.
نقشه سایت شامل چه مواردی می شود؟
گوگل می تواند موارد زیادی را شناسایی کند اما مهمترین پسوند هایی که می تواند از آنها پشتیبانی کند پسوندهای تصاویر,ویدئوها,اچ تی ام ال,موبایل و اخبار را شناسایی می کند.
ممنون از این که با ما همراه بودید