سئو جوملا یا وردپرس
سئو جوملا بهتر است یا وردپرس ؟
بهینه سازی و افزایش میزان سئوی سایت از مهمترین مسائلی هستند که میتونند تا منجر به این بشن سایت شما از موفقیت بالایی برخوردار بشه چرا که کاربران بیشتری را میتونید از موتورهای جستجو دریافت کنید که واقعا به دنبال مطالب شما هستند تا از خدماتی که به اونها ارائه میکنید استفاده کنند. در این پست قصد داریم دو CMS وردپرس یاچوملا را از نطر سئو یرسی کنیم. با مهراکت همراه باشید.
برسی سئو جوملا یا وردپرس
اگر به نسخه خام این دو پلتفرم نگاهی بیندازیم
جوملا به خاطر در دسترس قرار دادن آسان متا دیسکریپشن برای هر مطلب و منویی کمی در جایگاه بالاتریست.
اما در حالت واقعی توانایی های سئو هر یک از این دو پلتفرم بدون نصب پلاگین های اضافه نمود پیدا نمی کند. در وردپرس پلاگین قدرتمند Yoast SEO وجود دارد که دارای ویژگی های بسیاریست و مهمتر از همه هر کسی با هر توانایی می تواند در چند دقیقه آن را راه اندازی کند.
افزونه Yoast Seo وردپرس
Yoast SEO نمره سئو هر صفحه را با استفاده از رنگ های قرمز، زرد و سبز نشان می دهد. حتی این پلاگین در صورت قرمز بودن وضعیت سئو یک صفحه، راهنمای مستقیم برای حل آن ارائه می دهد. همچنین خوانایی هر پست را نیز با یک عدد نشان می دهد.

افزونه Yoast Seo
علاوه بر این افزونه Yoast Seo این امکان رو به شما میده تا با بهبود وضعیت در هر سطحی که با نور قرمز یا زرد مشخص میکنه اقدام کنید و دقیقا کارهایی که توسط اون میتونید تا چک لیست های لازم برای بهینه سازی محتوا رو به رنگ سبز تبدیل کنید رو برای شما شرح خواهد داد. اگر این مورد کافی نبود و در برخی چک لیست ها نتونستید نمره ای رو دریافت کنید بر اساس ویژگی خوانایی نوشته میزان بهینه سازی نوشته شما برای موتورهای جستجو رو بهبود میبخشه تا بتونید به صورت اصولی به نگارش محتوای خودتون بپردازید.
مشابه با Yoast SEO در جوملا نیز پلاگین EFSEO وجود دارد که عملکردی مشابه با Yoast دارد. با استفاده از این پلاگین می توانید متای توضیحات یک صفحه را به صورت مستقیم در Front End سایت ویرایش کنید و به صورت اتوماتیک نیز می تواند این قسمت ها را پر کند. همچنین قابلیت های مشابه دیگری نیز با Yoast SEO دارد.
افزونه EfSEO جوملا
برای جوملا نیز در طی تست های صورت گرفته و میزان استفاده پلاگین EFSEO رو میتونیم به عنوان یک معادلی از افزونه Yoast SEO وردپرس در نظر بگیریم تا به مقایسه دو افزونه پر قدرت برای هر یک از سیستم های مدیریت محتوای وردپرس و جوملا بپردازیم. پلاگین EFSEO جوملا نیز امکاناتی رو برای شما فراهم میکنه تا بسیاری از چک لیست های مشابه که در وردپرس هم وجود داره را مانند ویرایش اطلاعات متا نوشته، در انتهای اون به صورت مستقیم وارد کنید و یا اینکه با استفاده از حالت اتوماتیک به ساخت اطلاعات متا برای نوشته خودتون بپردازید.

افزونه EfSEO
در مورد بهینه سازی داخلی نیز هر دو پلتفرم دارای گزینه های بسیار خوبی هستند. در وردپرس افزونه Autoptimize و در جوملا نیز پلاگین JCH optimize به بهینه سازی فایل های جاوا اسکریپت و CSS پرداخته و کمک زیادی در افزایش سرعت سایت می کنند.
یوآر های وردپرس به صورت پیشفرض بهینه هستند اما در جوملا می بایست با فعال کردن Search Engine Friendly URLs و mod_rewrite به این مهم دست یافت.
در حالت کلی سئو وردپرس نسبت به سئو جوملا ساده تر بوده و با نصب چند افزونه میتوان به این مهم دست یافت، اما در جوملا نیاز به کمی کار بیشتری دارد و از این حیث هر دو پلتفرم بسیار عالی عمل می کنند. اما برای کسانی که آماتور هستند و برای اولین بار می خواهند دست به ساخت وبسایت بزنند، وردپرس به خاطر سادگی گزینه بهتری برایشان خواهد بود.
سرمایهگذاری روی کدامیک بهتر است؟
هر وبسایتی خصوصا سایتهای تولید محتوا نیاز به سرمایه گذاری مناسبی داره تا بتونه بازخورد مناسب از اون رو دریافت کنه، این سرمایه گذاری میتونه به دو صورت شکل بگیره:
- سرمایهگذاری مستقیم:
این نوع از طریق تبلیغات صورت بگیره که نیاز به این داریم تا به صورت مادام العمری که در حال فعالیت هستیم اون رو تامین کنیم تا درصدی از مشتریانمون رو دریافت کنیم که نمونه این نوع سرمایه گذاری تبلیغات در سایتها و فروم ها هستند.
- سرمایه گذاری غیرمستقیم:
این نوع که برای ما مهمه و از اهمیت بالاتری برخوردار هستش به صورت غیرمستقیم از طریق موتورهای جستجو صورت خواهد گرفت، دلیل اونم اینه که ما به صورتی در این نوع سرمایه گذاری فعالیت میکنیم که تمرکز بر روی رفتار موتورهای جستجو داریم و کاربرانی که از این طریق به وبسایت و کسب و کار ما میرسند مطمئنا مشتری واقعی و بالقوه ما خواهند بود و از طرفی هم در این نوع سرمایه گذاری نیازی نداریم که کلی هزینه بابت اون پرداخت کنیم.
حالا سرمایهگذاری غیرمستقیم در جوملا بهتر است یا وردپرس؟
اگر شما بخواهید تا از طریق تبلیغات بازدیدکننده کسب کنید و ترافیک خودتون رو بالا ببرید درصد خیلی کمی از این بازدیدها مشتری واقعی شما رو تشکیل خواهند داد و به کاربر نهایی که همون مشتری شما خواهد بود میرسید. بنابراین سعی کنید تا در ابتدای کار بر روی سئو و بهینه سازی سیستم مدیریت محتوای مناسب تمرکز کرده و حساب ویژهای را باز کنید و ببینید کدام یک از سایت سازهای وردپرس و جوملا در میزان سئو و بهینه سازی سایت میتونه موفق تر عمل کنه.
حالا اگه ما بیایم و به بررسی سئو و بهینه سازی وردپرس و جوملا بپردازیم جوملا یک لبه کوچکی از این بهینه سازی رو شامل میشه که این امکان را برای کاربران خودش فراهم میکنه تا مشابه تصویر زیر اقدام به افزودن متا توضیحات و کلمات کلیدی برای محتوا و مطالب تولید شده در وبسایت خودشون بپردازند.
حرف اخر
بنابراین نتیجه ای که در مقایسه سئو وردپرس یا جوملا میتوان گرفت این است
که وردپرس در زمینه بهینه سازی و سئو از جوملا جلوتر قرار داره 🙂