ریدایرکت 301
، انتقال همیشگی (Moved Permanently)
کد 301 یکی از مهم ترین و حساس ترین کدهای HTTP مخصوصا در علم سئو است، دریافت این کد از طرف سرور، به معنی انتقال همیشگی یک آدرس وب، به آدرسی دیگر است، از این کد مخصوصا هنگامی که در آدرس لینک های سایت، به هر دلیل تغییراتی ایجاد می شود، می توان جهت هدایت ربات های خزنده یا کاربران به لینک اصلی، استفاده کرد.
ریدایرکت 301 چیست؟
ریدایرکت 301 انتقال دائمی یک آدرس به آدرسی دیگر است. با انجام ریدایرکت 301 روی یک آدرس، کاربران و حتی موتورهای جست و جو از آدرسی که در نتایج جست و جو دیدهاند یا آدرسی که مستقیما وارد قسمت جست و جوی مرورگر خود کردهاند؛ به آدرسی جدید منتقل میشوند. به عبارت دیگر با ریدایرکت کردن دائمی آدرس یک صفحه، کاربر را به مسیری جدید از سایت خود هدایت میکنید.
ریدایرکت 301 مثل یک چتر عمل میکند که تمام آدرسهای شبیه به هم را به کمک یک انتقال آدرس دائمی در یک جا جمع کرده و به یک نقطه هدایت میکند. در این صورت صفحاتی که آدرسدهی متفاوتی دارند تنها با یک آدرس به موتورهای جست و جو شناسانده میشوند. این نوع استفاده از ریدایرکت 301 باعث میشود صفحات به درستی از گوگل اعتبار بگیرند.
تأثیر ریدایرکت 301 بر سئو
قبل از اینکه به نحوه اثر گذاری ریدایرکت301 بر سئو کل سایت یا تک صفحه ها بپردازیم، این نکته را به یاد داشته باشید که کوچکترین تغییر در ساختار آدرسدهی صفحات میتواند بر روی رتبه شما در نتایج جست و جوی گوگل تأثیرگذار باشد. به همین علت است که برای نگهداری از جایگاه فعلی آدرسهایی که احتیاج به انتقال دائمی دارند نیازمند استفاده از ریدایرکت 301 هستید.
با ریدایرکت کردن یک دامنه یا یک آدرس، شما تمام رنکهای مربوط به آدرس قبلی را به آدرس جدید منتقل میکنید. این رنک ها شامل
- Page Rank
- MOZ Rank
- Page Authority
- Traffic Value
میباشند.
از طرفی با ریدایرکت کردن یک آدرس به گوگل میفهمانید که آدرس قبلی را از ایندکس خود حذف کرده و آدرس جدید را جایگزین آدرس قدیمی کند.
چه زمانی از ریدایرکت 301 استفاده میکنیم؟
اگر پاسخی برای سوالهای ابتدای مقاله پیدا نکردید نگران نباشید. تمام موقعیتهای فرضی که در بالا به آنها اشاره شد با انجام ریدایرکت 301 یا انتقال دائمی آدرس صفحات حل خواهند شد. به طور کلی میتوان گفت از ریدایرکت301 در 3 حالت کلی زیر استفاده میشود:
- ریدایرکت کامل یک دامنه به دامنه دیگر
- سازماندهی آدریهاس dynamic یا Unlimited URL ها به یک آدرس کوتاهتر که مورد پسند موتورهای جست و جو هم باشد.
- جلوگیری از تولید محتوای تکراری
- رفع خطای 404
بیشتر بخوانید:
چگونه ریدایرکت 301 انجام دهیم؟
خب، به اصلیترین بخش مقاله، یعنی چگونگی انجام ریدایرکت301 رسیدیم. برای انجام ریدایرکت301 دو روش مرسوم وجود دارد:
- ایجاد ریدایرکت301 از طریق فایل htaccess
- ایجاد ریدایرکت301 در صفحات سایت
ریدایرکتهای سطح سرور معمولاً از طریق ایجاد تغییر در فایل htaccess.
موجود در سرور انجام میشوند. ریدایرکتهای نوع دوم نیز با اضافه کردن کد در صفحه صورت میگیرند
ریدایرکت 301 در وردپرس + معرفی بهترین افزونه
اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید، افزونههای زیادی وجود دارند که کار ریدایرکت را برای شما انجام میدهند. یکی از افزونههایی که سایت رسمی وردپرس حدودا 9 ماه قبل آن را به روز رسانی کرده است افزونه Simple 301 Redirect است در این لینک میتوانید مشاهده کنید.
اگر نسخه کامل افزونه Yoast را در اختیار دارید میتوانید از بخش Redirect Manager (به فارسی “تغییر مسیر” نام گذاری شده است) صفحات خود را ریدایرکت ۳۰۱ تعریف کنید. با توجه به شکل زیر یکی از انواع ریدایرکت ها را انتخاب کنید. ( برای ریدایرکت 301 گزینه اول را انتخاب کنید.)
یکی دیگر از افزونههای وردپرس که به انتقال اتوماتیک یک صفحه به صفحه دیگر به شما کمک میکند،
افزونه Quick Page/Post Redirect است.
کار کردن با این افزونه نیز بسیار ساده است و تنها کافی است نوع ریدایرکت و آدرسهای قدیم و جدید را داخل آن وارد کنید.