تولید محتوای آموزشی
در این مقاله ما به شما آموزش میدهیم که جرا باید از تولید محتوای آموزشی استفاده کرد و روندی که در این محتوا باید رعایت شود تا باعث افزایش کارایی و هدف های چندگانه آموزش شود را به شما میگوییم و در ادامه ویژگی های یک محتوای خوب را برای شما دوسداران مهراکت آورده شده است.با مهراکت همراه باشید
تولید محتوای آموزشی چیست
تولید محتوای آموزشی یکی از مهمترین عوامل رشد وبسایتها است.
مهم نیست کسب و کار شما در چه زمینهای باشد،
مهم این است که به کاربران و بازدیدکنندگان سایت خود، آموزشهای مرتبط با کسبوکار خود را ارائه دهید.
برای مثال، اگر کسبوکار شما در زمینه ساخت ویدیو و تیزر تبلیغاتی است، بهترین راه برای رشد برندتان و افزایش تعداد مشتریان، تولید محتوای آموزشی برای کاربران است.
تولید محتوای آموزشی با هدف آموزش
هدف شما در تولید محتوای آموزشی، باید صرفا آموزش باشد. تمرکز خود را فقط و فقط بر روی آموزش مسئلهای که در حال توضیح آن هستید بگذارید. سعی نکنید هدف محتوا را بر روی جذب مخاطب به عنوان مشتری گذاشته و محتوایی بدون کیفیت و غیر قابل استفاده برای کاربران تولید کنید. این کار باعث از بین رفتن حس اعتماد خوانندگان شده و آنها دیگر به وبسایت و نام شما برای یاد گرفتن چیزی مراجعه نخواهند کرد. بنابراین، سعی کنید آموزش را تنها با هدف آموزش ارائه کنید.
اعتماد سازی با محتوای آموزشی خوب
زمانی که شما محتوای خوب و با کیفیت تولید کنید و موضوع مورد نظر را به صورتی کامل آموزش دهید، اعتماد کاربران نیز به برند شما بیشتر خواهد شد. آنها داروی مشکلات خود را پیش شما پیدا خواهند کرد. چیزی که نیاز به یادگیری آن دارند را پیش شما یاد میگیرند و همین باعث افزایش حس اعتماد آنها شده و از نام شما به خوبی یاد خواهند کرد.
اما نتیجه این اعتماد چیست؟
زمانی که اعتماد کاربران و خوانندگان سایت شما به برندتان بیشتر شود، آنها دوباره به وبسایت شما سر خواهند زد. از نام شما فرار نمیکنند و زمانی که موضوعی را در گوگل جستجو کنند و نام شما را ببینند اولین کلیک را بر روی لینک شما خواهند کرد.
آنها با اعتمادی که به شما دارند،
با خیالی راحت برندتان را به دیگران معرفی خواهند کرد
و همین باعث افزایش دایره مشتریان شما خواهد شد.
حتی اگر شما را به کسی معرفی نکنند،
این حس اعتماد ایجاد شده حس اطمینانی را به آنها میدهد
که اگر در آینده در زمینه مورد نظر نیاز به خدمات شخص یا شرکتی داشتند
سریعا یاد شما افتاده و برای دریافت خدمات و یا خرید محصولات با شما تماس بگیرند.
تولید محتوای آموزشی حرفهای و ایجاد حس نیاز
در تولید محتوای آموزشی، سعی کنید موضوع مورد نظر را به صورتی حرفهای بررسی کنید. از روی مسائل پیش پا افتاده به سادگی عبور نکنید. این مسائل پیش پا افتاده برای شما ساده است،
اما برای خیلی از انسانها ممکن است مسائل بسیار سختی به نظر بیاید.
از طرفی، زمانی که محتوای شما جزئیات زیادی را در بر بگیرد و به تعبیری “شلوغ” باشد،
خوانندگان آن احساس میکنند آنها شخصا از پس انجام این کار بر نمیآیند
و در نتیجه برای دریافت خدماتتان با شما تماس خواهند گرفت.
اما اشتباه نکنید، این “شلوغ” بودن محتوا به معنی شلوغی ظاهری و بهم ریختگی نیست.
همیشه باید ساده و حرفهای کار کنید.
از شلوغ کردن محتوا با المانهای زیاد و اضافه گویی پرهیز کرده و محتوایی تا حد ممکن کوتاه ارائه کنید.
اما این کوتاه بودن به معنی حذف بخشهایی از آموزش نیست.
کوتاه بودن به معنی پرهیز از پُرگویی است.
منظور ما در اینجا از کلمه “شلوغ”، بررسی تمامی جوانب کار (حتی قسمتهای بسیار پیشرفته و حرفهای که نیاز به چندین سال تجربه دارد) است.
ارائه پیشنهاد خدمات پس از آموزش
حالا به بخش جذاب این مقاله رسیدهایم. بخش تجاری سازی مقاله مورد نظر.
ما بارها در مقالاتمان این جمله را گفتهایم:
هیچکس محض رضای خدا تولید محتوا نمیکند! هیچ کس هم محض رضای خدا مقاله مورد نظر را نمیخواند!
زمانی که تولید محتوای آموزشی شما به پایان رسید،
در انتها میتوانید پیشنهادات خود را برای ارائه خدمات در همان زمینه ارائه کنید.
به منظور این کار، میتوانید از بنرهای گرافیکی، ویدیو و یا متن استفاده کرده و خدمات خود را ارائه کنید.
برای مثال، به خوانندگان پیشنهاد دهید که اگر به دنبال ساخت ویدیو و یا موشن گرافیک هستند، میتوانند به شما مراجعه کنند و از سردرد یادگیری و ساخت آن رها شوند تا شما ویدیو مورد نظر را تنها در عرض چند روز به ایشان تحویل دهید.
یا به عنوان مثالی دیگر، به کاربران پیشنهاد دهید که اگر به دنبال تبلیغات در گوگل هستند نیازی نیست خودشان دردسرهای ساخت حساب کاربری و تایید آن، تهیه کردیت کارت و یا یادگیری موضوعاتی مثل Conversion ها و … را داشته باشند.
آنها به راحتی میتوانند با خواندن این مقاله به برندتان اطمینان کرده و آن کار را به شما بسپارند.
از مطالب زیر نیر دیدن فرمایید:
ویژگی های یک محتوای آموزشی خوب
1.یک محتوای آموزشی خوب مانند تنظیم مطالب درسی برای آموزش،باید دارای ساختار باشد به طوری که شروع مطالب و سیر ارائه منطقی درس در آن رعایت شده باشد.
2.یک محتوای آموزشی مناسب باید جذاب باشد به طوری که بتواند دانشجویان را به یادگیری مطالب درسی علاقه مند سازد.
3.در یک محتوای آموزشی خوب باید در صفحه سوالات،مکانی برای درج سوالات و یادداشت ها درنظر گرفته شود.همچنین اگر بتوان امکانی برای ارسال سوال دانشجو به استاد در حین کار با محتوای آموزشی باشد،بهره وری آن بهتر خواهد بود و یا امکاناتی برای اتصال دانشجو به بانک اطلاعات برای پرسیدن سوالات خود و دریافت جواب ها.
4. یک محتوای آموزشی خوب بهتر است به شکل تعاملی باشد به طوری که دانشجو تنها به مشاهده و یا مطالعه آن بپردازد،بلکه دانشجو را به فعالیت و کار با برنامه و محتوای آموزشی بکشاند.
5.استفاده از قابلیت های رایانه ای برای کمک در به تصویر کشیدن مفاهیم و توضیحات پیچیده درسی برای دادن شهود بصری به متعلم.می بایست از این امکانات برای بیان مفاهیم تئوری و نیز در حل مثال ها استفاده شود تا دانشجو بتواند توانایی تصویری خود را نیز در درک آن ها به کار برد.به عنوان مثال در تدریس واکنش های شیمیایی می توان به راحتی از خاصیت انیمیشن استفاده کرده و فعل و انفعالات شیمیایی را به تصویر کشید.
6. برخورداری از مثال های تعاملی از دیگر خصوصیات یک محتوای آموزشی مناسب است.در این مثال ها باید دانشجو را پس از آشنایی با موضوع درس به سمت حل مثال ها هدایت کرد.
7.در ارائه مثال ها در یک محتوای آموزشی خوب باید با اشاراتی به راه حل همراه باشد و دانشجو را در مسیر روش حل و مساله هدایت کند و نه اینکه تمام راه حل را به یکباره عرضه کند.
8. یک سیستم مدیریت آموزش الکترونیکی خوب به دانشجو این امکان را می دهد که بتواند محاسبات و شبیه سازی های مورد نظر خود را ارائه دهد.
9.در انتهای هر مبحث درسی باید از دانشجو امتحان به عمل آید تا از میزان یادگیری او و درک مطلب اطلاع حاصل شود.البته شاید این مساله توسط موسسه آموزشی در کنار محتوای آموزشی به صورت مجزا انجام دهد تا بهتر بتواند نتایج آن را جمع آوری و تجزیه و تحلیل کند.
10.آزمون ها می بایست از هر دو قسمت آموزش طراحی شوند یعنی شامل سوال های مفهومی و حل کردنی باشند.
11.همان طور که اشاره شد جذابیت های رایانه ای ایجاد شده در تولید یک محتوای آموزشی نباید موضوع اصلی درس را تحت الشعاع قرار دهد بلکه باید در اختیار ارائه بهتر آموزش باشد.
12. باید در تنظیم مطالب درسی و شیوه ارائه آن ها در هنگام طراحی ساختار آن از روش شناسی و روشهای روانشناسی آموزش پیروی کرد تا حداکثر کارایی در به کارگیری قابلیت های رایانه ای روی دهد.
13.باید عکس ها،گراف ها، فیلم ها، اسلایدها، شبیه سازی هایی مرتبط با موضوع درس، به منظور افزایش یادگیری مفاهیم نظری یا مثال های مورد بحث گنجانده شود.
14.باید پژوهش محور باشد به این معنی که دانشجو را پس از ارائه مطالب اصلی با کیفیت مناسب برای کسب اطلاعات بیشتر هدایت کند.
به این معنی که اطلاعات خواندنی و پرسش هایی مفید و جالبی را به دانشجو متذکر شود
تا دانشجو برای یادگیری مطالب بیشتر انگیزه یابد
و سپس برای یافتن آنها منابع بیشتری به او معرفی کند
تا خود دانشجو مطالب بیشتر را بیابد.
بر این اساس محتوای آموزشی بهتر است
که به صورت تحت وب ارائه گردد و خود نیز شامل لینک هایی به سایتهای مربوطه باشد
تا دانشجو منتظر حضور و تدریس استاد برای آموزش کامل درس نباشد
و خودش جواب سوالاتش را بیابد.
15.بهتر است که شیوه تنظیم مطالب چنان باشد که در هر فصل بک دوره درسی ، مطالبی به مقدار متوسط از هر بخش در صفحات اصلی محتوای آموزشی گنجانده شود و مطالعه توضیحات و مثالهای بیشتر آن بخش ، با لینکهای “توضیح بیشتر” و “مثال های بیشتر” به اختیار دانشجو گذاشته شود.به این ترتیب هر دانشجو با توجه به نقاط ضعف و قوت خود ، توضیحات مطلوبش را انتخاب کرده و می خواند.
16.بهتر است محتواهای آموزشی بر اساس یکی از استانداردهای بین المللی و ترجیحا SCORM یا AICC باشد.