تغییر سایت مپ
آیا با تغییر سایت مپ تاثیر منفی روی سایت ما دارد؟ چگونگی بروزرسانی سایت مپ بعد از تغییر محتوا؟اجازه دهید تا پاسخ نهایی و قطعی به این پرسش ها را به انتهای متن موکول کنیم. ابتدا با توضیح برخی از پیشنیازهای بحث همراه شما هستیم.
سایت مپ چیست؟
سایت مپ در واقع، فایلی است که لیستی از مهم ترین محتواهای موجود در سایت را در بر دارد تا خزندههای گوگل بتوانند به راحتی این محتواها را ببینند و ایندکس کنند. همچنین سایت مپ به موتورهای جستجو میگویند که کدام محتواها از بقیه مهمتر است.
در مقابل این نوع Sitemap یک نوع نقشه سایت دیگر نیز وجود دارد که مبتنی بر HTML است و در آن لیستی از مهم ترین فایل های موجود در سایت قرار دارد. این نوع نقشه سایت، بیشتر برای کاربران مورد استفاده قرار میگیرد تا بتوانند محتوای موجود در سایت را بیابند و از آن استفاده کنند.
معانی برچسبهای استفاده شده در نقشه سایت
<urlset> نقشه سایت با این برچسب شروع و خاتمه می یابد.
<url> محتوای لینک هر صفحه در این برچسب قرار میگیرد و در واقع یک برچسب مادر است.
<loc> این برچسب آدرس دقیق هر صفحه از سایت شما را در خود جای میدهد.
<lastmod> اطلاعات مربوط به آخرین تغییرات صفحه در این برچسب قرار میگیرد که به فرمت YYYY-MM-DD تاریخ دهی میشود.
<changefreq> این برچسب از نقشه سایت شما اطلاعاتی درمورد بازه زمانی تغییرات در صفحه مورد نظر را ارئه میدهد.
<priority> میزان اهمیت صفحه در نقشه سایت شما را مشخص میکند که مقدار آن میتواند در بازه 0.0 تا 1.0 باشد.
نکات:
1- برچسب <loc> اجباری بوده و برچسب های <lastmod> ،<changefreq> و <priority> اختیاری هستند.
2- فایل نقشه سایت شما باید روی هاست و پوشه اصلی فایلها قرار گیرد.
3- تمام آدرسها در نقشه سایت باید مربوط به یک دامنه باشند.
4- حداکثر طول مجاز برای یک آدرس 2048 کاراکتر است.
5- به نظر میرسد که با تنظیم <changefreq> و <priority> میتوان موتورهای جستجو را وادار به بررسی روزانه سایت خود کنید، این کار به هیچ عنوان توصیه نمیشود زیرا اگر گوگل متوجه غیر واقعی بودن آن شود، کل فایل نقشه سایت شما را نادیده خواهد گرفت.
نقشه سایت XML
اما یک نقشه سایت XML سرعت سایت شما را به مراتب بالاتر خواهد برد. برخلاف نقشه سایت HTML ، این نقشه سایت پیشتر به کنسول گوگل (Google Console) معرفی شده و از این طریق الگورتیمهای جستجوی گوگل به خوبی میدانند که باید برای محتواهای مهم به کدام صفحات اصلی مراجعه کنند.
این یعنی گوگل پیش از مواجهه با سایت شما به خوبی میداند که نقاط کلیدی کجا هستند و باید بر کدام صفحات برای رتبهبندی سایت شما تمرکز کند.
وارد کردن تغییرات
اگر شما تنها چند تغییر جزئی در صفحات سایت ایجاد کردهاید، تصمیمگیری در مورد بروزرسانی نقشه سایت ، برعهده خود شماست. میتوانید این کار را از طریق کنسول جستجوی گوگل یا همان (Google search console) انجام دهید.
ابتدای روی سربرگ (Crawl) کلید کنید و پس از آن با پدیدار شدن گزینه (Sitemaps) میتوانید روی آن کلیک کنید. حال کافیست تا نقشه سایت که مد نظر دارید را انتخاب کرده و سپس با فشردن کلید قرمز (Resubmit) انجام کار را نهایی کنید.
تغییرات اساسی در سایت
اگر شما تغییرات زیادی در مدت کوتاهی ایجاد میکنید و این بر URLها نیز اثر قابل توجهی میگذارد، میتوانید با ارسال یک نقشه سایت موقت، که حاوی تمام صفحات سایت شماست، به گوگل کمک کنید تا این تغییرات اساسی را هرچه زودتر درک کرده و مورد ارزیابی قرار دهد. این نقشه سایت موقتی، باید به خوبی نشان دهد که صفحات اصلی به کجا نقل مکان کرده و چه تغییرات محتوایی در کلیت سایت ایجاد شده است. البته باید خاطر نشان کرد که این یک قانونی یا پیشنهاد رسمی از سوی گوگل نیست.اگرچه بسیاری از متخصص حوزه سئو و تولید محتوا، به شکل عملی این روش را کارساز تشخیص دادهاند.
سئوکاران حرفهای پس از آزمایش این روش دریافتند که گوگل با سرعت بیشتری به سراغ صفحات قدیمی رفته، تغییر مسیرها را درک کرده و سریعاً به سمت محتواهای جدید خزیده است. البته باید تأکید کرد در صورتی که اطمینان کافی از پروسه تغییر مسیر و ارجاع به آدرسهای جدید ندارید، این کار اصلاً پیشنهاد نمیشود.
نیاز به نگرانی و وحشت نیست!
در هر زمان که تغییرات اساسی در سایت خود ایجاد کنید، قطعاً شاهد بالا رفتن آمار خطاها و مشکلات جستجوی ربات گوگل در سایت خود خواهید بود. این مسئله کاملاً طبیعی است و نیازی نیست که از آن وحشت داشته باشید.
تا وقتی که همه چیز درست پیش میرود و عملکرد کلی با مانع و توقف روبرو نشده است، این دست مشکلات اندک اندک و شاید با فاصله چند هفته حل خواهد شد.
نیازی نیست که بخاطر اطمینان از شناسایی صفحات، محتواها و درک نقشه سایت توسط گوگل، مکرراً از تکنیک “site:” در جستجوی گوگل استفاده کنید.
به جای آن کافیست تا با آرامش تغییرات را در لیست جدید کنسول جستجوی گوگل یا همان (Google Search Console) پیگیری کنید و از ایندکس شدن صفحات مطمئن شوید.
بیشتر بخوانید: