تغییر دامنه در وبمستر
شما کاربر عزیزی که سایتی دارید. در ادامه کار تصمیم دارید دامنه وبسایت تان را از http به https در گوگل وبمستر تغییر دهید در ادامه در مهراکت به شما خواهیم گفت پس تا اخر این مقاله همراه ما باشید.
آموزش تغییر دامنه سایت

تغییر دامنه در وبمستر
انتقال سایت به دامنه جدید یکی از اتفاقات رایج در فضای اینترنت است که به دلایل مختلفی انجام میشود. این انتقال شامل حالت های بسیاری میشود که در این بخش تلاش میکنیم همه شرایط ممکن را بررسی کرده و نکات مهم در هر یک را بررسی کنیم.
مهمترین نکته ای که در انتقال دامنه یا تغییر آدرس سایت باید به آن توجه کنیم حفظ جایگاه در نتایج گوگل و انتقال سئو دامنه قدیمی به آدرس جدید است. در صورتیکه فرآیند انتقال به درستی انجام نشود شما با کاهش چشمگیر بازدیدکننده و در مواردی از دست رفتن جایگاه خود در نتایج گوگل مواجه خواهید شد.
کاهش بازدیدکننده و از دست رفتن جایگاه پس از تغییر دامنه
اگر تاکنون فرآیند انتقال دامنه را انجام داده باشید به خوبی میدانید که این کار معمولا با کمی افت جایگاه همراه خواهد بود. میزان افت سئو سایت بستگی مستقیم به عملکرد شما هنگام انتقال و رعایت استانداردهای لازم دارد.
به طور معمول با گذشت مدتی از زمان انتقال این افت جایگاه برطرف شده و سایت به شرایط عادی خود بازمیگردد. به طور مثال تصویر زیر نمونه از تغییر آدرس سایت از http به https را نشان میدهد که در دو هفته اول با 35 درصد کاهش بازدید کننده همراه بوده و پس از تقریبا 6 ماه به شرایط عادی خود بازگشته است.
آیا تغییر دامنه سایت تاثیر منفی بر سئو خواهد داشت؟
تغییر دامنه سایت در واقع به معنی راه اندازی یک سایت جدید است و فرآیند آنالیز و تعیین رتبه ممکن است مدت ها زمان نیاز داشته باشد.
ولی اگر فرآیند انتقال به درستی انجام شده باشد و از طریق سرچ کنسول به گوگل اعلام شود موجب از دست رفتن رتبه یا جایگاه ما نخواهد شد.
پس از انتقال نیازی به تمدید دامنه قبلی هست؟
یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی نتایج جستجو لینک سازی های خارجی است. با استفاده از ریدایرکت 301 و اعلام انتقال به گوگل این اعتبار و ارزش به دامنه جدید منتقل میگردد. ولی اگر به هر دلیل مالکیت دامنه قبلی را از دست بدهید یا کدهای مربوط به ریدایرکت 301 حذف شوند عملا لینک های خارجی سایت نیز بی اثر خواهند شد.
در نتیجه پیشنهاد میشود تا هرزمان که میتوانید دامنه قدیمی را تحت مالکیت خود نگه داشته و از ریدایرکت ها مطمئن شوید.
میتوان پس از مدتی دامنه جدید را به دامنه دیگری انتقال دهیم؟
تغییرات مداوم دامنه و ریدایرکت های تو در تو موجب میشود که اعتبار و ارزش لینک های شما از دست برود. پیشنهاد میکنیم در صورتیکه دامنه جدیدی را برای فعالیت خود انتخاب کرده اید، درخواست قبلی را غیرفعال کرده و هر دو دامنه اول و دوم را طبق مراحل توضیح داده شده به آدرس سوم منتقل کنید.
تغییر آدرس به https را به گوگل اعلام کنید؟
ابزاری که در پنل سرچ کنسول قرار داده شده است برای اعلام تغییر دامنه اصلی سایت است. اگر آدرس صفحات شما به https تغییر کرده است کافیست نسخه http را به https ریدایرکت 301 کرده و از این پس آمار و اطلاعات را از پنل نسخه https دنبال کنید.
تایید اطلاعات مالکیت برای ثبت سایت در گوگل سرچ گنسول

تغییر دامنه در وبمستر
سرچ کنسول گوگل برای این کار دو راه کلی را در نظر گرفته که در تایید مالکیت دامین با هم تفاوت دارند. دو روشی که در ادامه آن ها را معرفی خواهیم کرد.
URL prefix
در این قسمت باید آدرس سایت خود را به حالت https://yourdomain.com وارد کنید. در این حالت تنها URL وارد شده تحت قوانین مشخص گوگل ثبت می شود. بنابراین برای اضافه کردن های زیر دامنه های دیگر به صورت جداگانه اقدام کنید. این حالت قدیمی از محبوبیت زیادی میان کاربران برخودار است.
Domain
در این حالت نیز نام دامنه را باید به صورت کامل در کادر مربوطه بنویسید. در این روش نیازی به افزودن زیردامنه های دیگر سایت ندارید و زمان ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل تمامی آن ها نیز در نظر گرفته می شوند. اما مشکل مالکیت دامنه است که روند آن را پیچیده کرده و برای تایید باید از DNS record استفاده کنید.
توجه داشته باشید که اگر قبلا سایتی را به کنسول گوگل اضافه کرده اید، مستقیما با تصویر بالا روبرو نمی شوید. بنابراین باید از داخل محیط پنل نسبت به Add property اقدام کنید.
چگونگی تغییر دامنه از http به https در گوگل وبمستر
در این بخش قصد داریم توضیحاتی در مورد مراحل تغییر دامنه از http به https در گوگل برایتان بیان کنیم. فقط ذکر چند نکته پیش نیاز این تغییر است. تلاش میکنیم به طور مختصر آن را به شما بازگو کنیم.
1-بایستی در ابتدا ssl را در میزبان سایت(هاست) خود نصب کنید
2-میبایست قابلیت کاربرد ssl در وردپرس فراهم باشد.
3-دامنه مورد استفاده که قرار است تا چند دقیقه دیگر تغییرات بر روی آن انجام شود. به عبارتی میبایست مورد تأیید سرچ کنسول گوگل قرار گرفته باشد.
در این لحظه بدون فوت وقت نظرتان را به مراحل اصلاح تغییر دامنه از http به https در گوگل جلب مینماییم.
مرحله اول- در این مرحله، بایستی به کمک سرچ کنسول گوگل وارد حساب کاربری تان بشوید.
مرحله دوم- زمانی که دامنه سایت خود را به شکل https در سرچ کونسول گوگل ثبت کردید. وارد مرحله بعد میشوید.
مرحله سوم- آدرس وبسایت تان به صورت https ثبت شد و در گوگل به نمایش درآمد.
در این لحظه، میتوانید تمام امتیازات و اطلاعات تان را از آدرس قبلی به این آدرس جدیدی که با https شروع شده است انتقال دهید.
مرحله چهارم- در پنل کاربری تان در سرچ کنسول گوگل از سمت راست صفحه روی تنظیمات یا همان setting کلیک کنید.
مرحله پنجم- زمانی که روی گزینه setting کلیک میکنید. میتوانید گزینه change of address را انتخاب کنید. با کلیک بر روی این گزینه به صفحه بعدی هدایت میشوید.
مرحله ششم- در این صفحه اگر در قسمت select new site قسمت کشویی را انتخاب کنید. آدرس سایت با حالتhttps به نمایش در میآید و میتوانید آن را انتخاب کنید. فقط در این لحظه، ذکر یک نکته لازم است بیان شود. در صورتی که این قسمت را انتخاب کردید و مشاهده کردید که آدرس سایت به صورت https وجود ندارد. بایستی هیچ کاری نکنید. منتظر بمانید این انتقال انجام شود و سپس به مرحله بعدی قدم بردارید.
مرحله هفتم- اگر آدرس سایت به شکل https نمایش داده شد. آن را انتخاب و در صفحه دیگری برایتان دو گزینه به نمایش در میآید. گزینه اول 301-redirect from homepags را انتخاب کنید. تا آدرس قبلی که http بود به آدرسی که حاوی https میباشد، ریدایرکت redirect شود.

تغییر دامنه در وبمستر
مرحله هشتم- گزینه بعدی یعنی Verification for both sites را کلیک کنید. در این قسمت میتوانید گزینه confirm را انتخاب کنید. سپس در دنباله این کار روی گزینه Submit the change of address کلیک کنید.
با طی کردن این مراحل، کار تغییر دامنه از http به https در گوگل وبمستر با موفقیت انجام میپذیرد.
در ادامه با ما همراه باشید: