برندینگ چیست
برندینگ چیست ؟ابتدایی ترین مفهوم برای برندینگ به معنی دادن وعده در خصوص یک برند (Brand) و سپس انجام آن تعهد می باشد.در ادامه با توضیحاتی در مورد برندینگ با مهراکت همراه باشید.
برندینگ چیست؟
باستراتژی برندسازی ، از فعالیتهای مدیریت برند در یک سازمان یا برای یک شخص حقیقی است که موجب افزایش آگاهی از برند و تقویت جایگاه برند در ذهن مخاطب خواهد شد.
انتخاب یک “برند” برای شناخته شدن یک محصول ،خدمت ، سازمان یا نقطه جغرافیایی صورت میپذیرد.
در بازارهایی که پر از برندهای بزرگ و کوچک است، رقابت بر سر کسب بهترین جایگاه در بازار بسیار شدید است.
در چنین شرایطی است که متخصص برندسازی یا مشاور برندسازی ، قادر است که بهترین استراتژی برندینگ را به زبان اجرایی برای موفق شدن برند تعریف و تدوین مینماید.
شاید در بررسی “معادل فارسی برند” بتوان به نکتهای دیگر پیبرد.
در معادل فارسی برند که همان علامت تجاری یا نشان تجاری است ، میتوان به این مسئله نیز پی برد که فرد یا سازمانی به دنبال تجاریسازی یک علامت یا نشان برای ارائه یک مورد مشخص به مخاطبین خاصی هستند.
هدف برندینگ

برندینگ چیست
هدف برندینگ بیان داستان برند در خصوص محصولات و خدمات سازمان است.
برندینگ با بهرهگیری از تکنیکهای برندسازی و وب برندینگ ، سعی خواهد نمود تا انتظارات مشتریان را مدیریت نموده و جهتدهی نماید. ی
یکی از مهمترین اهداف ایجاد تمایز بین شما و رقبایتان ، افزایش قدرت بیاد سپاری برند است.
برند شما ، معرف هویت شماست ، شما تصمیم میگیرید که دیگران شما را چگونه بشناسند و چگونه درک نمایند.
آیا شما یک سازمان یا فرد خلاق هستید؟ یا با تجربه ، یا قابلاعتماد ؟ محصولتان گران ، اما بسیار با کیفیت است یا محصولات ارزان ، ولی بسیار کیفیت است ؟
برند نمیتواند همه چیز باشد. اینکه چگونه شما خود را تعریف مینمایید، مشتریانتان شما را تعریف خواهند نمود .
اجزاء برند شامل لوگو ، اسم تجاری ، وبسایت ، بستهبندی و لوازم ترفیع فروش – هر آنچه بشود طرح لوگو را روی آن زد – کانال ارتباطی برند با مخاطب است.
اگر بخواهیم معنی استراتژی برند را بیان نماییم باید گفت که استراتژی برند در پاسخ به سوالهایی نظیر چطور ، کجا، چه چیزی ، چه کسی و با از طریق چه کسی ؛ تعریف میگردد که پیام برند در آن مستتر است.
بهترین محل تبلیغ Touch-points، در ضمن برنامهریزی استراتژی برند تعیین میگردد.
همچنین شبکه توزیع و فروش نیز بخشی از استراتژی برند است.
به صورت مشابه ، ارتباط کلامی و غیرکلامی با مخاطب نیز بخشی از استراتژی برند است.
تدوین استراتژی برندینگ قوی میتواند منجر به تقویت ارزش برند گردد، که حتما به افزایش ارزش محصولات و خدمات شرکت خواهد انجامید.
افزایش ارزش برند به شما این امکان را میدهد که در مقابل محصولات بدون برند یا حتی مشابه ، قیمت خود را بالاتر ببرید.
برای مثال ، نوشابه کوکاکولا را با زمزم مقایسه نمایید.
از آنجایی که ارزش برند کوکاکولا فوقالعاده زیاد است ، در نتیجه در یک رقابت آزاد و واقعی ، کوکاکولا به راحتی میتواند قیمت خود را بالاتر ببرد.
ارزش افزوده شده به برند ( افزایش ارزش ذات برند ) ، معمولا به شکل کیفیت ادراک شده یا عشق و علاقه به برند ، جلوه بیرونی خواهد داشت.
برای مثال :
نتایج تحقیقات در خصوص برند نایک نشان میدهد که ورزشکار حاضر در تبلیغ نایک ، بخشی از تداعیات برند نایک هستند ،
نایک امیدوار است که عشق و علاقه به ورزشکار به محصول نایک منتقل شود ،
این همان عشق و علاقه به برند است. پس نایک فقط به واسطه ویژگیهای کفشهایش، نمیفروشد.
شناساندن برند به مخاطب ، مثل برگزاری یک تور آموزشی برای شناخت ماهیت یک کسب و کار است.
داستان برند و چگونگی ساخت آن

برندینگ چیست
برند یکی از اصلی ترین بخش های برندینگ در ساخت هویت مفهومی برند است.
داستان و قصه همواره بخشی از روش های ارتباطی با دیگران می باشد. این ارتباطات چه از طریق موسیقی و چه مکالمه، میتوانند با اطلاعاتی که در خود دارند افرادی را از آن سوی کره زمین مخاطب شما قرار دهند.
کمپین برندینگ چیست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد
یکپارچه باشد(Integrated)
برند (Brand) نیز مانند ارکستر، یک رهبر واحد میخواهد که صدای واحدی از آن شنیده شود وگرنه هرکس ساز خودش را میزند و صداهای ناهنجار تولید شده موجب دفع مخاطب و ایجاد تصویر ذهنی نامناسب از برند و در نتیجه بیماری چند شخصیتی برند(Brand Schizophrenia) میشود. این بیماری از آنجا ناشی میشود که مدیر فروش برای خودش میفروشد، مدیر تبلیغات برای خودش تبلیغ میکند، مدیر روابط عمومی برای خودش روابط عمومی انجام میدهد و… در بهترین حالت (که امروز در ایران رایج شده است) هر کدام برای خود یک کمپین مجزا تدوین میکند! هر کدام از اینها یک شخصیت مجزا از آن برند میسازد و به افراد و مخاطبان ارائه میدهد. بنابراین مخاطبان شخصیتهای متفاوتی از برند میبینند و فکر میکنند که برند چند شخصیتی است. این بیماری بسیار خطرناک است و درمانش به مراتب دشوارتر از پیشگیری از آن است.
یکپارچگی یک کمپین موجب خلق یک هویت واحد میشود. حتی اگر این هویت مطلوب مخاطبان نباشد، کافی است یک تصویر ذهنی از ذهن آنان پاک شود نه چندین و چند تصویر ذهنی خوب و بد مغشوش
استراتژیهای برندسازی برنامههای عملیاتی هستند که سازمانها برای تمایز محصولات، خدمات و هویت خود از رقبایشان از آنها استفاده میکنند.
استراتژی برند در حقیقت برند بلند مدت شما است که به شما کمک میکند نوع تصویری که میخواهید برای مشتریان خود بسازید را شناسایی کنید. این یعنی فکر کردن درباره اینکه چه نوع احساسات و انتظاراتی مخاطبان را با شرکت شما مرتبط میسازد.
شما میخواهید چه تصویری داشته باشید؟ معتبر باشید؟ پیچیده باشید؟ جالب باشید؟ حرفهای باشید؟
یک برند درواقع نقطه اوج تمام احساسات و افکاری است که در ذهن مشتری درمورد کسبوکار شما وجود دارد و استراتژی برندسازی شیوه تغییر این ادراکات توسط شما است تا بتوانید آنها را با هدفگذاریهای خود سازگار کنید
.آگاهی رقابتی

برندینگ چیست
رقابت را به عنوان یک چالش برای بهبود استراتژی خود ایجاد ارزش بیشتر در برند خود در نظر بگیرید. شما با رقیبتان در همان کسبوکار هستید و همان مشتریان را دارید بنابراین بایستید و تماشا کنید که رقیبانتان چه کاری انجام میدهند.
آیا برخی استراتژیهای آنها موفق عمل میکند؟ میتوانید حتی از برخی شکستهای آنها به منظور تجربه و بهبود شرکت خود استفاده کنید.
مثلا درمورد هاتاسپات، استفاده از برنامههای شبکههای اجتماعی و خواندن مقالات دیگر یک رقابت است. شما با توجه به استراتژیهای رقیب خود اگر میخواهید برند خود را ارتقا دهید، نباید هر حرکتی را که آنها انجام میدهند دیکته کنید.
مطمئنا شما یک محصول و سرویس مشابه با شرکتهای دیگر دارید که در رقابت با شما هستند، شما باید از رقیب خود متمایز باشید. با تکرار هر حرکتی که رقیب شما میکند باعث از بین رفتن این تمایز بین برند خود و رقیبانتان میشوید.