بررسی سئو سایت سنجش
بررسی سئو سایت سنجش آنالیز سئو و بررسی وضعیت سایت اهمیت زیادی دارد و شما را از عملکرد و ایرادات آن مطلع می نماید.در این مقاله 7 ابزار ضروری بررسی سئو رایگان را معرفی کرده ایم پس تا انتها با مهراکت همراه باشید.
نقطه آغاز کار همان نقطه پایانی است!

علی رغم اینکه داشتن اهداف مختلف (چه کوچک و چه بزرگ) میتواند به موفقیت کمک نماید، اما همواره داشتن یک هدف نهایی ضروری است. این هدف نهایی همان نقطه پایانی کار است؛ به این معنا که شما به اهدافتان در سئو رسیده اید.
البته دقت کنید که موفقیت امری نسبی است و رسیدن به قله کمال، تلاش فراوان و مستمر میخواهد.
روشهای بررسی سئو سایت
اگر بخواهیم به صورت جامع و کلی روشهای بررسی سئو وبسایتها را دستهبندی کنیم، میتوانیم آنها را به دو دسته رایگان و پولی تقسیم کنیم. خود دستههای پولی و رایگان جهت بررسی سئو سایت به زیر دستههای مختص خودشان تقسیم میشوند.
بررسی روشهای رایگان
این روشها همانطور که از اسمشان پیداست هیچ هزینهای برای شما دربر ندارند. روشهای رایگان به دلیل اینکه فارغ از هرگونه هزینه هستند از محبوبیت بیشتری برخوردارند و دید نسبتأ خوبی را در مورد سئو و بهینهسازیهای انجام شده بر روی سایت به شما میدهند. باید دقت داشت که این روشها دقت کمتری نسبت به روشهای پولی دارند و از امکانات و ویژگیهای منحصر به فرد آنها محروم هستند. روشهای بررسی سئو سایت به صورت رایگان عبارتاند از:
1- بررسی حوزه کاری سایت
با فراگیر شدن اینترنت تقریبأ تمامی کسب و کارها به سمت این فضا و بهره بردن از مزایای بیشمار آن کوچ کرده اند. یکی از کارهایی که میتوانید در فرآیند بررسی سئو سایت انجام دهید، بررسی حوزه فعالیت سایت و پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط با آن حوزه است؛ اینکار باعث میشود تا دید بهتری نسبت به اینکه سایت مورد نظر چه وضعیتی در نتایج گوگل دارد و در مقایسه با رقبای موجود در آن حوزه چه جایگاهی دارد.
2- استفاده از گوگل ترندز (Google Trends)
سالانه میلیاردها و شاید تیلیاردها جستجو در گوگل انجام میشود؛ اینکه بتوانید متوجه شوید چه کلماتی در حوزه کاری سایت مورد نظرتان بیشتر از سوی کاربران سرچ میشود، میتواند کمک شایانی برای بهینهسازیهای بهتر و باکیفیتتر باشد. ابزار گوگل ترندز در سال ۲۰۱۵ توسط این غول حوزه آی تی معرفی شد. در گوگل ترندز (Google Trends) میتوان نتایج و جستجوها مرتبط با کلمات کلیدی خود را مشاهده کنید. گوگل ترندز به دو صورت آنی (Real Tim) و غیر آنی (Non-Real Time) اطلاعات را در اختیارتان میگذارد. نتایج آنی مربوط به جستجوهایی است که طی هفت روز گذشته انجام شده است.
اطلاعات غیر آنی نیز مربوط به تمامی نتایج انجام شده از پایگاه داده گوگل از سال ۲۰۰۴ تا کنون است.
3- بررسی کامل سایت
بهترین منبع برای بررسی سئو سایت، خود سایت است.
کافیست تا نگاهی به نحوه طراحی، مشخصات و اطلاعات محصولات و همچنین عکسها و ویدیوهای استفاده شده درون سایت بیندازید.
با این کار میتوانید یک دید بسیار خوبی در مورد بهینهسازی انجام شده بر روی سایت و کیفیت آن پیدا کنید؛ همین کار بدون در بر داشتن هیچگونه هزینهای شما را به سمت نقاط ضعف و قدرت سایت مورد نظرتان از نظر سئو و بهینهسازی هدایت میکند.
4- استفاده از گوگل
یکی از تکنیکهای خیلی مفید و کاربردی که میتوانید جهت بررسی سئو سایت انجام دهید، استفاده از سرچ خود گوگل است. برای اینکار کافی است تا در کادر جستجو گوگل ابتدا عبارت site: را نوشته و در مقابل آن آدرس سایت خود را بنویسید (به عنوان مثال site:example.com).
با اینکار گوگل تمامی محتواها و صفحاتی که توسط این سایت در نتایج خود آورده است را به شما نشان میدهد.
اینکار باعث میشود تا شما متوجه تعداد محتواهای لیست شده سایت مورد نظرتان توسط گوگل بشوید.
سنجش کمیت محتواها میتواند گام مهمی در سنجش کیفیت یک سایت از نظر سئو و بهینهسازی باشد.
5- صفحه بلاگ و مقالات
بیشتر سایتهای تازه کار از صفحه بلاگ و مقالات خود به عنوان یک سکو پرتاب در زمینه سئو و بهینهسازی استفاده میکنند. کافی است تا نگاهی به تعداد مقالات و کیفیت محتوای قرار گرفته در صفحه بلاگ سایتها بیاندازید. سنجیدن صفحه بلاگ یک سایت میتواند گام مهمی در زمینه بررسی سئو و بهینهسازی آن سایت باشد.
نکات مهم برای تعیین اهداف سایت
مسیر رسیدن به هدف باید قابل بررسی باشد؛ اگر نتوانیم آن را اندازه گیری کنیم، نمیتوانیم آنرا بهبود ببخشیم.
دقیق و خاص عمل کنید؛ اجازه ندهید که رقبای بزرگ شما را از رسیدن به اهدافتان منع کنند.
هدفتان را با دوستانتان به اشتراک بگذارید؛ مطالعات نشان داده است که نگارش اهداف و یا بازگو کردن آن ها با دیگران میتواند شما را در راه رسیدن به اهدافتان کمک نماید.
اندازه گیری (Measuring)
حالا که هدف اصلی را مشخص کرده ایم، ارزیابی پارامترها و معیارهای دیگر میتواند شما را در رسیدن به هدف اصلی کمک کند و همچنین باعث میشود تا داده های خوبی در رابطه با روند رشد سایت و سلامت آن داشته باشیم.
معیارهای رابط کاربری

Engagement metrics
این معیارها سعی دارند تا به این سوال جواب دهند، کاربران در مواجهه با وبسیات شما چه رفتاری دارند؟ برخی از پرکاربردترین این معیارها عبارتند از:
زمان حضور کاربر در صفحه Time on page
کاربران چه مدت روی صفحه سایت شما توقف میکنند؟ اگر شما یک پست وبلاگی ۲.۰۰۰ کلمه ای دارید
که کاربران تنها ۱۰ ثانیه آن را میخوانند، شانس کمتری برای دیده شدن این صفحه وجود خواهد داشت.
البته اینکه کاربر زمان کمتری را در سایت بماند حتما نشانه بدی هم نیست. بطور مثال صفحه ارتباط با ما سایت مطالب زیادی ندارد و توقف روی آن حتما کمتر خواهد بود.
بازدید صفحات در ازای هر کاربر Pages per visit
آیا هدف هر سایت جز ایجاد ورودی و نگه داشتن آن نیست؟ بنابراین نرخ بازدید صفحه در ازای هر کاربر میتواند آمار مهمی را به ما ارائه دهد. البته اگر صفحه مورد نظر ما یک صفحه است که هدف صرفا خرید و بعد از آن خروج باشد، میتوان گفت میزان این نرخ به حداقل خواهد رسید.
گزارش حاصل از این سایت آنالیز و تحلیل سئو، بر روی 5 نکته تمرکز دارد.
وبلاگ نویسی (Bloggimg): این بخش، فعالیت های مربوط به بلاگ نویسی شما را زیر نظر می گیرد. (برای مثال آیا سایت شما بلاگ دارد، آیا دکمه مربوط به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی را دارد و …)
شبکه اجتماعی (Social Media): این بخش، فعالیت های شما در شبکه های اجتماعی را ارزیابی می کند. (برای مثال آیا از فیس بوک یا توییتر استفاده می کنید؟
سئو (SEO): این بخش، فاکتور های مهم در سئو داخلی و سئو خارجی سایت شما را بررسی می کند (برای مثال: تایتل، دسکریپشن، بک لینک ها و …)
تولید سرنخ (Lead generation): این قسمت، اثر بخشی صفحات لندینگ سایت شما را بررسی می کند.

موبایل (Mobile): این بخش مشخص می کند که آیا صفحه شما موبایل فرندلی هستند یا خیر.(برای مثال صفحه شما در صفحه نمایش تلفن های همراه چگونه است؟ آیا از متا تگ ویو پورت استفاده کردید یا خیر و … )
در ادامه همراه ما باشید: