بازاریابی در ایران به چه معناست؟
در این مقاله قصد داریم به آموزش بازاریابی که یکی از مهیجترین مباحث … (IMC) یا منسجم به این معناست که تمامی فعالیتهای بازاریابی شرکت باید در یک راستا و .با مهراکت تا انتهای مقاله همراه باشید.
فرق بین بازاریابی و فروش در ایران

بازاریابی در ایران به چه معناست؟
اصلا فرق بین بازاریابی با فروش را میدانیم؟
معلومم است که نمیدانیم، ما هنوز فکر میکنیم بازاریابی یعنی همان خانومی که با تلفن? زنگ میزند به خانه های مردم و کپسول آتش نشانی میفروشد. البته این در ایران اینگونه جای افتاده است.
اما آیا واقعا همینطور است؟
بجز شرکت های خیلی بزرگ یا شرکت هایی که اصالتا ایرانی نیستند این اصل، یعنی جداسازی فروش از بازاریابی را کسی اجرا نمیکند. حداقل ۷۰ درصد از شرکت ها اجرا نمیکنند.
هنوز در آگهی ها میزنیم یک نفر خانم برای بازاریابی و فروش ؟؟؟؟
این یعنی چی یعنی همین که نمیدانیم بازاریابی با فروش چه فرقی دارد.
ما یک نفر را میخواهیم که با تلفن زنگ بزند به مشتری هایمان و بگوید که فلان محصول را داریم.
تازه خیلی پیشرفت کردیم و مشتریهایمان را دسته بندی کردیم و به همه زنگ نمیزنیم. این شده اوج بازاریابی و فروش ما.
خود من بعنوان بازاریاب و فروش استخدام شدم و هنوز نمیدانم چه کاری انجام میدادم.
چون گاهی بازاریابی میکردم، البته بازاریابی و فروش رو به معنای واقعی میگویم که توی مقاله های پیش کلی راجع بهش توضیح دادیم. گاهی هم فروش انجام میدادم بدونه اینکه بدونم اصلا دارم چه کاری انجام میدهم.
به نظر من توی ایران فروش فقط بر اساس تجربه مشتریان، و بیلبوردها و نیاز ها انجام میشه و هیچ بازاریابی درست و حسابی راجع به محصولات نمیشود.
بازاریابی در ایران به چه معناست؟
اشاره شد که بازاریابی در ایران به همان معنای فروش یک جنس است. کسی که فروش خوبی داشته باشد و اصول مذاکره را بداند میتواند مدیر فروش شود. بازاریابی در ایران معنا و مفهوم درستی را پیدا نکرده است.
تجربه کار در شرکت های کوچک این مسئله را نشان میدهد که فروش شرکت ها محدود به فروش تلفنی شده است. که این جای تاسف زیادی را دارد. معمولا مدیران فروش تجربه بازاریابی در سطح های بزرگ را ندارند و یک شرکت را به سمت بازاریابی تلفنی میبرند.
فهمیدیم که بازاریابی در ایران زیاد معنای خاصی ندارد. اگر میخواهید در شرکت خود بهترین فروش را داشته باشید بازاریابی یاد بگیرید نه مذاکره و فروش. اگر شما هم فروش بلد باشید هم بازاریابی میتوانید مدیر فروش فوق العاده ای باشید که هیچ رقیبی در حوزه خودش در کسب و کار مورد فعالیتش نداشته باشد.
چرا بازاریابی مهم است ؟

بازاریابی در ایران به چه معناست؟
بازاریابی یکی از مهمترین کارهایی است که یک کسب و کار میتواند برای موفقیت خود انجام دهد.
نه فقط موجب ایجاد آگاهی از برند میگردد، بلکه موجب افزایش فروش ، رشد کسب و کار و نزدیکی مشتریان سازمان خواهد شد.
شش دلیلی که نشان میدهد که چرا بازاریابی مهم است :
-
اطلاع رسانی
بازاریابی اطلاعاتی در اختیار مخاطبان محصولات و خدماتی قرار میدهد.
اطلاعاتی که در خصوص ارزش ویژگیهای محصول اصلی ( هسته مرکز محصول ) است. اطلاعاتی اضافی که مشتریان معمولا می میخواهند بدانند.
همچنین کمک مینماید تا تبلیغات در اختیار آگاهی از برند باشد.
-
شناخت مشتری
بازاریابی به شما کمک میکند که مشتری خود را درک کنید.
در مراحل اولیه چرخه عمر محصول هر کس باید تحقیق بازار را انجام دهد که در آن تقسیمبندی بازار بر اساس روانشناسی، رفتار، جغرافیا یا معیارهای جمعیتشناسی صورت میگیرد.
پس از شناسایی بخشهای بازار و پس از ارزیابی بازار هدف ، محصول یا خدمات شرکت مطابق با مشتریان آن بازار فراهم و ارائه میگردد.
-
افزایش فروش
بازاریابی موجب افزایش فروش میشود و با استفاده از روشهای مختلف موجب جلب نظر مشتری به محصول یا خدمات میگردد.
این کار را میتوان از طریق انواع رسانههای تبلیغاتی ( کانال تبلیغاتی ) انجام داد که عبارتند از :
تبلیغات دهان به دهان ، رسانههای اجتماعی، بازاریابی مستقیم، مطبوعات، رادیو، تلویزیون، برنامههای متنوع فروش، وبسایت شرکت و کانالهای دیگر که به جذب و متقاعد کردن افراد برای خرید محصول یا خدمات کمک مینمایند.
با استفاده از ترکیبی از این رسانهها، میتوان فروش را افزایش داد که تاثیر مثبت بر سودآوری خواهد داشت.
-
جذب مشتری
جذب مشتریان خود با ارائه اطلاعات مربوط به شرکت و محصول جدید ، بسیار مهم است.
این باعث میشود مشتری احساس مهم بودن و به حساب آمدن نماید.
بازاریابی در این زمینه، به ویژه در رسانههای اجتماعی، از طریق مسابقهها و رقابتها یا حتی تبلیغات در فروشگاه یا بازاریابی تجربی رخ میدهد.
-
ایجاد رقابت
بازاریابی مانند یک اعلام حضور در بازار است ، بیان این مسئله ما با چه محصولات و خدماتی در بازار حضور خواهیم داشت و این سطح رقابت را افزایش خواهد داد.
-
برندینگ / برندسازی
بازاریابی در ایران به چه معناست؟
بازاریابی به دنبال برندینگ و ایجاد یک نام تجاری قوی است.
شهرت برند چیزی است که یک نام تجاری را ایجاد میکند یا آن را میشکند. برای اینکه محصول یا خدمات شناخت شود، باید از طریق استفاده از رسانههای بازاریابی موثر، شهرت خوبی در بازار ایجاد نماید.
هنگامیکه نام تجاری شما با یک استاندارد خاص عمل مینماید، حتما با افزایش فروش و گسترش تجارت روبرو خواهد شد.
در این خصوص می توان در پلتفرم هایی که براساس موقعیت جغرافیایی فرد ساخته شده اند از اسنپ گرفته تا اپلیکیشنی که برای مشتری های قطار درسوئیس در نظرگرفته شده می توان سرویس را اضافه نمود که تا هنگامی که منتظر ماشین و یا قطار بعدی هستند بتوانند از مغازه ها و رستوران اطراف خود و یا ایستگاهی که در آن حضور دارند با تخفیف خرید کنند.
یا شرکت Lipton Iced Tea از فیسبوک برای تبلیغ محصولات خود در مکانهایی که دمای بالایی دارند استفاده می کند.
یا بعضی شرکتهای از حسگرهای دیجیتالی در محصولات خودشان استفاده می کنند تا اطلاعات مشتری ها را بطور لحظه ای دریافت کنند.
برای مثال همکاری که بین یک شرکت تولید نوشیدنی بنام Diago با شرکت Norwegion Printed Electronics شکل گرفت و نتیجه اش تولید بطری های حساس به ضربه ای بود که جابجایی بطری ها را از محل توزیع تا خرید را ردیابی می کرد و در صورتی که مشتری به بطری ضربه ای وارد کند تاریخچه ساخت محصول به نمایش داده می شود و اگر هنگام باز شدن درب بطری به آن ضربه بزند می تواند تجربه خودش را از مزه نوشیدنی بنویسد و ارسال کند.
نقاط منفی بازاریابی موقعیت(مفهومی)
به دلیل اینکه در این شیوه بازاریابی اطلاعات خصوصی مشتری فاش می شود و حریم شخصی او زیر پا گذاشته می شود باید قوانینی وجود داشته باشد تا مشتری خودش اجازه افشای اطلاعاتش را بدهد و همچنین شرکتهایی که این اطلاعات را در اختیار می گیرند در ازای این اطلاعات خدماتی با ارزش به مشتریان خود ارائه دهند.
در ادامه با ما همراه باشید با این مطالب: