بازاریابی درونگرا و برونگرا

بازاریابی درونگرا و برونگرا

بازاریابی درونگرا و برونگرا

بازاریابی درونگرا وبرونگرا چیست؟ انواع روش های بازار یابی درون گرا و برون گرا چه می باشد؟ تفاوت این دو بازاریابی در چیست؟ برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. از اینکه مهراکت را انتخاب کرده اید متشکریم.

بازاریابی برون‌گرا (Outbound Marketing)

روشی از بازاریابی است که شرکت ها و برندها  تلاش می‌کنند با مشتری (Customer)  ارتباط برقرار کند. برای دامنه وسیعی از مشتریان بالقوه با هزینه بالا تبلیغات انجام می­دهند. تا تنها بازار هدف کوچکی را بدست آورند. در این روش فروشندگان از طریق ارائه محصول و خدمات خود و همچنین تبلیغات محیطی مختلف به صورت مستقیم به معرفی خود می پردازند.

در این مدل مشتری  آگاهی و اختیاری برای توجه به خدمات کسب و کار شما ندارد. تنها با یک روش مانند تبلیغ مستقیم، امکان دارد ترغیب شده و مشتری خدمات شما شود.

بازاریابی درون گرا و برون گرا

بازاریابی درون گرا و برون گرا

انواع روش‌های بازاریابی برون‌گرا

بازاریابی برون‌گرا اکثرا به صورت تبلیغات مستقیم انجام می‌شود. یعنی شرکت ها و برندها تلاش می کنند.از طریق کانال‌های تبلیغاتی بیان شده به مشتری پیام دهند و با آن­ها ارتباط برقرار کنند.

۱- تبلیغات ویدیویی

مهم ترین و پرکاربرد ترین روش بازاریابی برون‌گرا استفاده از ویدیوهای تبلیغاتی در تلویزیون است. آگهی‌های تبلیغاتی که بین برنامه‌های تلویزیونی پخش می‌شود، می‌تواند طیف گسترده‌ای از مخاطبین را در بر بگیرد. تبلیغ‌های رادیویی هم یکی از مدل‌هایی است. به‌لیل محدود بودن دسته‌بندی‌ها آن را در دسته تبلیغات ویدیویی قرار داده‌ایم.

۲- تبلیغات محیطی

بیلبوردهای سطح شهر، تبلیغات درون مجتمع های تجاری ، پوستر‌های تبلیغاتی و همچنین تبلیغات روی وسایل نقلیه عمومی همگی نمونه‌هایی از تبلیغات محیطی برای استفاده از روش بازاریابی برون‌گرا هستند.

یک فرد عادی با هر ویژگی ممکن است این تبلیغات را ببیند،و عیب بزرگ آن­ها عدم دسترسی به مخاطبین هدف و اتلاف هزینه است.

۳- تبلیغات متنی و تصویری

تبلیغات درون مجله‌ها و روزنامه یکی از این مدل‌های تبلیغات مستقیم است .با این تفاوت که تا حدودی هدف‌مندتر انتخاب می‌شوند. مجلات چاپی از آنجایی که موضوعات مختلفی دارند.

هر کس با توجه به موضوع مورد علاقه‌اش، مجله خریداری می‌کند، می‌تواند اولین قدم‌های هدف‌مندی را در بر بگیرد. برای مثال برای تبلیغ محصولات و خدمات مرتبط با خانواده، تبلیغ در مجله‌هایی انجام می­‌شود . به خانواده ارتباط داشته باشد مانند: مجلات زیبایی و آشپزی و بانوان نه یک مجله مناسب جوانان.

مختص شما:  کتاب بازاریابی یعنی این

۴- تبلیغات آنلاین

تقریبا همه شیوه های بیان شده به شیوه آنلاین نیز انجام می­ شوند. تنها تفاوت و مزیتی که در تبلیغات آنلاین وجود دارد، هدف‌مندی در ارائه تبلیغات است. برای مثال تبلیغات بنری درست مشابه تبلیغات محیطی مانند بیلبورد است .

در یک نقطه پر تردد شهری نصب می‌شود، با این تفاوت که در یک وب‌سایت پربازدید که با موضوع کاری آن مرتبط است . مخاطبان و بازدیدکنندگان هدف متناسب با محتوای سایت را دارد منتشر خواهد شد.

در تبلیغات ویدئویی نیز می­توان به تبلیغات ارائه شده در ابتدای ویدئوهای سایت هایی نظیر یوتیوب، آپارات و دیدئو اشاره کرد که به صورت آنلاین انجام می‌شوند.

همچنین تبلیغات پیامکی (SMS)، ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی (Spam) و یا پخش محتواهای تبلیغاتی در رسانه های اجتماعی مدل‌های دیگری از تبلیغات متنی و تصویری است که به صورت آنلاین انجام می­‌شود.

بیشتر بخوانید:

 

بازاریابی درون گرا و برون گرا

بازاریابی درون گرا و برون گرا

بازاریابی درونگرا

بر خلاف بازاریابی برون‌گرا،  بازاریابی درون‌گرا (Inbound marketing) به مدلی از بازاریابی گفته می‌شود . صاحب شرکت یا برند تلاش می­کند سعی از طریق روش هایی به صورت غیر مستقیم همانند آهنربا، مشتریان را جذب خود کنند به عبارتی مشتری ایجاد کننده ارتباط بین آن­ها شود.

برای مثال ساده اگر  شرکتی در یک موضوع خاص دارای مهارت کافی باشد و شهرت لازم را نیز کسب کرده باشد، دیگری نیازی به استفاده از روش های تبلیغ مستقیم و بازاریابی برون‌گرا ندارد.

مشتریان و مصرف کنندگان بالقوه می­توانند از طریق جستجو و پرس و جویی مختصر به خدمات و محصولات آن ها دسترسی داشته باشند. در واقع بازاریابی درونگرا (inbound marketing) یکی از مناسب ترین و پرکاربردترین استراتژی­های به کار رفته در فرآیند جذب مشتری (lead generation) است.

مختص شما:  ریسک کسب و کار چیست

یکی از مهم ترین نکاتی که در بازاریابی درون‌گرا باید به آن توجه کرد، ایجاد محتوای متناسب با خدمات و محصولات است. استفاده از انواع مختلف محتوا از جمله، متن و مقاله، عکس، ویدیو و فایل صوتی می‌تواند بسیار برای شما مثمر ثمر باشد.

در مدل های کسب و کار سنتی نیز می­توان این فرآیند را از طریق ارتقای کیفیت محصولات به منظور ایجاد رضایت برای مشتری ایجاد کرد.تا شخص از طریق روش های بازاریابی مانند بازاریابی دهان به دهان محصولات را به مشتریان بالقوه دیگر معرفی کند.

در مدل امروزی در بازاریابی دیجیتال یک وب‌سایت می‌تواند با ارائه مطالب و محتوای با ارزش و متناسب با ماهیت کسب و کار، مخاطبین را از طریق بهینه سازی وب سایت در موتور‌های جستجو به سمت شرکت و برند خود جذب کرده.

پس از آن با استفاده سایر روش های بازاریابی و درون گرا و روش های بیان شده در فرآیند جذب مشتری آن­ها را به خریداران اصلی تبدیل کند.

 

انواع روش‌های بازاریابی درون‌گرا

۱- جذب کردن

اولین مرحله جذب (Attract) نام دارد. وقتی شما در ارائه خدمات و محصولات معین فعالیت می­کنید. بازار هدف مشخصی را هدف گذاری کرده اید.

از طریق تولید محتوا کاربردی و متناسب و همچنین با استفاده از روش‌های بازاریابی محتوا و بهینه سازی برای  موتور های جستجو، مطالب ارائه شده در وب­سایت خود را در جایگاهی مناسب در صفحات گوگل ارائه دهید.

وبلاگ نویسی، استفاده از شبکه های اجتماعی و استفاده از تبلیغات کلیکی(ppc) بر مبنای گوگل ادوردز  از ساده ترین و بهترین روش های افزایش ترافیک وب سایت، ایجاد آگاهی در مشتریان و در نتیجه بهبود انجام فرآیندهای جذب مشتری هستند.

در واقع زمانی که بتوانید کاربران و مشتریان بالقوه مورد نظر را به بازدید از سایت خود ترغیب کنید، فرآیند جذب را به خوبی طی کرده‌اید.

۲- تبدیل

مرحله دوم تبدیل (Convert) نام دارد و در این مرحله شما پس از جلب توجه مشتری بایستی به دنبال راه هایی برای ایجاد برقراری ارتباط با آن­ها باشید.

ایجاد صفحات فرود مناسب و مرتبط(landing page)، قرار دادن.امکان چت آنلاین، فرم­های نظرسنجی و کسب اطلاعات مشتری از مناسب ترین راه­های برقراری ارتباط با مشتریان می باشد.

بازاریابی درون گرا و برون گرا

بازاریابی درون گرا و برون گرا

زیرا به شما این امکان را میدهد. با نیازها و مشکلات مشتری آشنا شده. آن­ها را در بهبود کیفیت و ارائه خدمات و محصولات و همچنین محتوای ارائه شده.به کار گیرید و نرخ تبدیل مشتری را بهبود بخشید.

مختص شما:  فرق بازاریابی و فروش چیست؟

۳- نهایی کردن خرید

سومین مرحله مربوط به نهایی کردن (Close) فرآیند خرید برای مشتری است. تا اینجای کار شما تعدادی سرنخ(Lead)  با افرادی که به محتوای ارائه شده از سمت شما ابراز تمایل کرد.

در این مرحله شما می‌توانید با ارائه یک پیشنهاد ویژه و ارائه کد تخفیف در ایام خاص از طریق ایمیل، یک سرنخ فروش را تبدیل به خریدار سایت کنید. وقتی یک کاربر که سرنخ فروش بود، به کسب و کار شما پول وارد کرد، باید آن را در لیست مشتریان خود قرار دهید.

۴- خوشحال کردن مشتری

در این مرحله کیفیت ارائه شده از سوی شما، برقراری ارتباط شما با مصرف کننده. پس از فرآیند خرید و همچنین ارائه خدمات پس از فروش از اهمیت ویژه­ای برخوردار است.

در واقع اگر بتوانید تجربه مثبتی از خرید در ذهن مشتری ایجاد کنید. توانسته اید وی را تبدیل به یک مشتری وفادار که به تبلیغ محصولات و خدمات شما از روش­هایی مثل بازاریابی دهان به دهان می پردازد تبدیل کرده اید.

برای اینکه بتوانید این مراحل را اجرا و پیاده کنید در ابتدا نیز به یک طرح برای انجام آن دارید. یعنی کاملا برنامه‌ریزی کنید که دقیقا چه‌چیز را می‌خواهید به بازدیدکننده عادی پیشنهاد دهید.

آیا ارزش دارد که او اطلاعاتش را در اختیار شما قرار دهد یا خیر.

تفاوت بازاریابی برونگرا و درونگرا:

بازاریابی برونگرا ارتباط مشتری با شرکت و برند به صورت یکطرفه است. از طرف صاحبان برند آغاز می­شود. در واقع این برنده هستند. در تلاش هستندتا خود را به مخاطبین نزدیک کنند.

اما در بازاریابی درونگرا این ارتباط کاملا به صورت دو طرفه از جانب مشتری و برند برقرار می­شود. می­تواند گفت به نوعی شروع برقراری ارتباط از طرف مشتری است. شرکت در پاسخ به مشتری پیشنهاداتی را ارائه می­‌دهد

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

سایتتو رایگان آنالیز کن

نوشتن طرح کسب و کار x بخوانید...