انواع مدل های درآمدی برای کسب و کارها
مدل درآمدی چیست؟ بهترین مدلهای درآمدی برای کسب و کارها کدامند؟ برای آگاهی بیشتر از انواع مدل های درآمدی برای کسب و کارها تا انتهای مقاله با مهراکت همرا باشید.
مدل در آمدی برای کسب و کار ها:
مدل درآمدی ( revenue model) یکی از مهمترین ارکان یک کسب و کار است که در ابتدای
شروع هر کسب و کاری باید به طور دقیق طراحی شود. هر کسب و کاری برای رسیدن به اهداف
خود و رسیدن به کسب درآمد، نیاز به داشتن برنامه و مدل درآمدی دارد. ایجاد یک مدل درآمدی برای تمرکز
بر روی اهداف کسب و کار و همین طور جذب سرمایهگذار ضروری است و بی توجهی نسبت به آن، منجر به
شکست کسب و کار میشود. در ادامه به معرفی چهار مدل از معروفترین مدلهای درآمدی برای
کسب و کارها میپردازیم.

انواع مدل های درآمدی برای کسب و کارها
مدل درآمدی، جریان درآمد، مدل کسب و کار
بیایید در ابتدا تفاوت چند واژه را که گاهی به اشتباه به جای یکدیگر استفاده میشوند را مشخص کنیم.
جریان درآمد: جریان درآمدی میزان پولی است که شرکت از مشتریان خود کسب میکند.
مدل درآمد: استرتژی است که برای کسب درآمد پیاده میشود.
مدل کسب کار: ساختاری متشکل از تمام جنبههای شرکت است که پیوسته با یکدیگر کار میکنند. در واقع جریان درآمد و مدل درآمدی زیر مجموعهای از مدل کسب و کار هستند.

انواع مدل های درآمدی برای کسب و کارها
انواع مدلهای درآمدی پر طرفدار
درآمدزایی به کمک تبلیغات:
در سالهای اخیر یکی از انواع جریانهای درآمدی که به سبب نفوذ کسب و کارها در بستر وب بیشتر مورد توجه قرار گرفته، تبلیغات است. تبلیغات، به عنوان جریان درآمدی اصلی بسیاری از شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو مثل فیسبوک، گوگل، یوتیوب، پینترست، توییتر و … محسوب می شود.
در گذشته تبلیغات، جریان درامدی کسب و کارهای B2B بود. شرکت ها برای اینکه بیشتر در معرض دید قرار بگیرند به برخی کسب و کارهای دیگر پول می دادند و کمتر شرکتی حاضر می شد سفارش تبلیغ محصول یا خدمت خود را به یک فرد بدهد.
اما اکنون گسترش شبکه های اجتماعی تغییراتی در این فرایند بوجود آورده و اخیرا دیده می شود کسب و کارها و برندهای نامی به افرادی که تحت عنوان “بلاگر” در اینستاگرام فعالیت می کنند هم سفارش تبلیغ می دهند. هر چند میزان بازدید پیج این افراد با موتورهای جستجو قابل قیاس نیست اما پیج هایی که 500 هزار و گاهی یک ملیون فالور دارند به دلیل اینکه فالورها هم پستی را که می پسندند به اشتراک می گذارند میزان بازدید می تواند به چند برابر تعداد فالورها برسد.
اگر دوست دارید از تبلیغات به عنوان مدل درآمدزایی خود استفاده کنید باید بتوانید روزانه بازدید بسیار بالا و ثابت از سایت یا پیج خود داشته باشید. تبلیغ کنندگان می خواهند محتوای آنها توسط مشتریان بیشتری دیده شود، بنابراین داشتن سطح بالای “ترافیک ” در وب سایت یا میزان مشارکت فالورها در هر پست اینستاگرام مهم است.
مدل درآمدی وابسته
مدل درآمدی وابسته، یک استراتژی کسب درآمد است که شما با تبلیغ محصول شریک و قراردادن لینک آن محصول در وب سایت خود، در ازای فروش آن محصول کمسیون دریافت میکنید. فرض کنید برای خرید یک وسیله هوشمند مثل لپتاپ یا گوشی به یک سایت مرتبط برای کسب اطلاعات مراجعه میکنید، آن سایت پس از ارائه اطلاعات، شما را با یک لینک به وب سایت شریک خود که آن محصول را میفروشد.
مطالب بیشتر:
- بهینه سازی URL وب سایت
- بررسی رتبه کلمه کلیدی در گوگل
- انواع کسب و کار
- بازاریابی یا مارکتینگ چیست؟
- ایجاد اسلایدر ویدئویی در وردپرس با افزونه Video Slider
سوق میدهد. شما با هر کلیک و خریدی که از وب سایت شریک انجام دهید، آن کسب و کار مبلغی را به عنوان کمسیون دریافت میکند. این مدل نسبت به مدل مبتنی بر تبلیغات ساده تر است، اما توجه داشته باشید که درآمدتان به اندازه محصولی که میفروشید و مخاطبانتان محدود میشود.
درآمدزایی به کمک حق اشتراک یا حق عضویت:

انواع مدل های درآمدی برای کسب و کارها
یکی دیگر از انواع جریان درامدی که از زمانهای دور در انواع کسب و کار وجود داشته، “حق عضویت یا حق اشتراک” است. برخی کسب و کارهای سنتی مثل باشگاه ها و کتابخانه ها جریان درآمدشان از حق عضویتی است که از اعضا می گیرند. یکی از جریان درامدهای کسب و کارهایی مثل ماهنامه ها و مجلات نیز حق اشتراکی است که از مشترکین خود دریافت می کنند.
امروزه برخی کسب و کارهای نوظهور نیز از این مدل جریان درآمدی استفاده می کنند مثل استارتاپ های نماوا و فیلیمو که به ازای حق اشتراک سه ماهه، شش ماهه یا یک ساله می توانید از فیلمهای آنها استفاده کنید.
این دو استارتاپ نمونه بارز دگرگونی مدل های کسب و کار با کمک نواوری هستند. پیش از بوجود آمدن این کسب و کارها شما برای دیدن فیلم در خانه باید سی دی فیلم را تهیه می کردید اما این دو استارتاپ با نواوری در مدل کسب و کار خود به جای آنکه یک سی دی فیلم را به یک فرد بفروشند با دادن حق اشتراک به افراد در واقع یک فیلم را میلیون ها بار می فروشند و این همان جایی است که می گوییم مدل کسب و کار باید مقیاس پذیر و تکرار پذیر باشد. این کسب و کارها با فروش اشتراک فیلم در آن واحد به میلیون ها مشتری خدمات می دهند. در واقع یکی از دلایل نوشتن بوم مدل کسب و کار همین است که با در نظر گرفتن تمام جنبه های کار بتوانیم مدل جدیدی خلق کنیم که محدودیت کسب و کارهای سنتی را نداشته باشد.
مدل فریمیوم
مدل فریمیوم به این شکل است که سرویس اولیه که ارئه میدهید رایگان است، اما مشتریان برای استفاده از خدمات بیشتر باید پول پرداخت کنند. استراتژی این مدل به این صورت است که مشتری را جذب میکنید و او از خدمات شما استفاده میکند، سپس نیازهای بیشتر آنها را شناسایی میکنید، خدماتی متناسب با نیاز آنان طراحی میکنید و به صورت پولی در اختیارشان قرارمیدهید. از نمونههای موفق مدل فریمیوم، لینکدین و اسپاتیفای هستند.

انواع مدل های درآمدی برای کسب و کارها
برای انتخاب مدل درآمدی کسب و کارمان چه نکاتی را باید مد نظر قرار دهیم؟
مدلهای درآمدی زیادی وجود دارند که همهی اونها معرفی نشدند، اما در این پست سعی کردیم بهترین و سادهترین مدلهای درآمد رو انتخاب کنیم و با اطلاعات کافی معرفی کنیم. مدل درآمدی که انتخاب میکنید، باید کاملا منطبق با کسب و کارتان باشد؛ ضمن اینکه انتخاب یک مدل درآمدی مناسب میتواند موفقیت و پتانسیل رشد کسب و کار شما را تعیین کند. با انتخاب چند مدل درآمدی میتوانید چندین منبع درآمد داشته باشید و خدمات خلاقانهتری به مشتریان خودتون ارئه بدید.
نکته آخر هم اینکه ضمن تعیین اهداف و چشم انداز بلند مدت، از درآمد کوتاه مدت نیز برای کسب و کارتون غافل نشید! روی بیزیلی هم میتونید برای مدیریت حساب و کتابهای کسب و کارتون حساب کنید.