استراتژی بازاریابی در شبکه های اجتماعی به بهترین شکل

استراتژی بازاریابی در شبکه های اجتماعی به بهترین شکل

شبکه های اجتماعی به دلیل اینکه بر پایه آزادی بیان متولد شده اند و صدای تحسین و یا اعتراض و شکایت مردم را به گوش جهانیان می رسانند، توانسته اند محبوبیت زیادی را در بین کاربران اینترنتی به دست آورند و روز به روز مخاطبان بیشتری را به سوی خود جلب کنند.در این مقاله از مهراکت به بررسی استراتژی بازاریابی در شبکه های اجتماعی به بهترین شکل میپردازیم.

بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست؟

به معنای ساده Social Media Marketing (SMM) استفاده از شبکه‌های اجتماعی مختلف و تولید محتوا در آنها برای تحقق اهداف بازاریابی و فروش است.
اما اگر بخواهیم کامل‌تر توضیح دهیم باید بگوییم بازاریابی شبکه های اجتماعی به معنای بهره‌گیری از پلتفرم‌های اجتماعی برای برقراری ارتباط با مخاطبان، برندسازی، افزایش فروش و حتی افزایش ترافیک وب‌سایت است. در این سیستم شما درگیر انتشار بهترین محتوا، شنیدن حرف های فالوئرها و تعامل با آنها، تحلیل نتایج و اجرای کمپین‌های تبلیغاتی می‌شوید.


مهمترین رسانه های اجتماعی که این روزها کاربرد زیادی دارند شامل فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین، پینترست، یوتیوب و اسنپ‌چت هستند.

مزایا و اهمیت بازاریابی شبکه های اجتماعی برای کسب و کارهای آنلاین

بدون شک همان‌طور که شما ساعت‌ها از زمان خود را در شبکه‌های اجتماعی مختلف صرف می‌کنید، کاربران خیلی زیادی هم هستند که کمتر یا بیشتر از شما در این پلتفرم‌های اجتماعی حضور دارند. ضمن اینکه تمام هدف این رسانه‌ها برقراری ارتباط و تعامل بیشتر و دو سویه است که باعث می‌شود اثربخشی محتوا و فرایندهای بازاریابی شما بیشتر شود. به همین دلیل حضور کسب و کارها در شبکه های اجتماعی اهمیت زیادی دارد، ولی باید هر برندی با توجه به ماهیت شغلی، مخاطبان هدف و بسیاری از موارد دیگر بستر مورد نظر خود را انتخاب کند.

مختص شما:  بازاریابی درون گرا یا بازاریابی درونی چیست

تکنیک ها و ترفندهای بازاریابی شبکه های اجتماعی

برای اینکه بخواهید در برنامه بازاریابی شبکه های اجتماعی خود موفق عمل کنید، تکنیک ها و ترفندهای زیادی وجود دارد. افراد مختلف با توجه به تجربیات خود موارد متنوعی را مطرح کرده‌اند.

در ادامه به مهمترین نکات اشاره می‌کنیم:

1. تدوین استراتژی حضور و محتوا
2. استفاده از داستان سرایی و ابزارهای مناسب
3. پرداخت هزینه‌های لازم برای بازاریابی و تبلیغات
4. درنظر گرفتن محتوای ویدیویی به عنوان بخشی از استراتژی محتوایی
5. رعایت موارد اصولی و بنیادی
6. استفاده از تبلیغات هدفمند
7. معرفی خودتان به عنوان منبع معتبر و موثق محتوا
8. استمرار در تولید و انتشار محتوا به ویژه محتوای ویدیویی
9. تمرکز ویژه روی برقراری ارتباط با فالوئرها
10. پوشش اخبار حوزه کاری
11. تبدیل مشتریان به سفیران برند
12. به‌کارگیری محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC)
13. خطاب قرار دادن کاربران با اسم
14. برقراری تعامل دوسویه
15. شناخت دقیق مخاطبان هدف
16. همکاری با تیم فروش برای درک بهتر مسیر سفر مشتری
17. اجتماعی بودن
18. نمایش جنبه‌های جذاب کسب و کار
19. بیان موفقیت‌ها و شکست‌ها
20. پرسیدن سوال از فالوئرها
21. لحن و سبک سفارشی
22. خلق شخصیت برای برند
23. همکاری با اینفلوئنسرها
24. استفاده از آمار، ارقام و اینفوگرافی
25. برگزاری مسابقات و برنامه‌های چالشی

روش‌های اجرای بازاریابی در هر شبکه اجتماعی

به طور کلی شبکه های اجتماعی پلتفرم‌های رایگانی هستند که امکانات خوبی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. گرچه برخی از آنها قابلیت‌های ویژه‌ای دارند که اگر قصد استفاده از این امکانات را داشته باشید، باید هزینه مشخص شده را بپردازید. ضمن اینکه امکان بهره‌گیری از پلن‌های تبلیغات پولی نیز وجود دارد. اما هر کدام از شبکه های اجتماعی با توجه به ماهیت، کاربران حاضر در آن، امکانات رایگان و پولی، محدودیت‌ها و میزان استفاده از آنها، روش بازاریابی مختلفی دارد.
در ادامه به روش های اجرای بازاریابی در شبکه های اجتماعی مهم و پرطرفدار می‌پردازیم که در ایران نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.(جهت اطلاع از خدمات طراحی سایت در شیراز کلیک کنید)

مختص شما:  آموزش سئو وردپرس حرفه ای

شبکه اجتماعی اینستاگرام

بدون شک مهمترین شبکه اجتماعی در ایران، اینستاگرام است که کاربران بسیار زیادی دارد و کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ تلاش می‌کنند در آن حضور جدی داشته باشند. برای اجرای برنامه بازاریابی خود باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • پروفایل حرفه‌ای: برخلاف تصور، داشتن پروفایل حرفه‌ای و کامل که دقیقا نشان دهد چه کسی هستید و چه کاری انجام می‌دهید، بخش مهمی از برنامه بازاریابی در این پلتفرم است.
  • ارسال پست‌های منظم: محتوا، بخش عمده‌ای از فرایند بازاریابی را در اینستاگرام در برمی‌گیرد. با توجه به ماهیت این شبکه تصاویر و ویدیوهای جذاب و کاربردی نقش به‌سزایی در جذب فالوئر، برقراری ارتباط با آنها، اطلاع‌رسانی، خلق ارزش و افزایش اعتماد دارد.
  • استوری: یکی از جذاب‌ترین و اثربخش‌ترین ویژگی‌های رایگان اینستاگرام که باید در برنامه و استراتژی بازاریابی شما نقش مهم ایفا کند، استوری‌ها است. به‌راحتی می‌توانید از امکانات متنوع و کاربردی این بخش استفاده کنید.
  • هشتگ‌گذاری: هشتگ‌ها نیز اگر به صورت اصولی و استاندارد استفاده شوند، در دسته‌بندی محتوا و سوق دادن مخاطبان به سمت شما نقش مهمی خواهند داشت. بنابراین حواستان باشد بیهوده کپشن خود را مملو از هشتگ‌های بی‌ربط نکنید.
  • کپشن‌نویسی: بسیاری از پست‌های تصویری و ویدیویی به تنهایی نمی‌توانند مفهوم را منتقل کنند و برای تکمیل آنها نیاز به درج کپشن دارید. به همین دلیل باید از این بخش به خوبی در راستای اهداف خود استفاده کنید.
  • همکاری با اینفلوئنسرها: اینفلوئنسرهای بزرگ و کوچک نفوذ زیادی روی فالوئرهای خود دارند و همکاری با آنها اثربخشی بالایی دارد.
  • برگزاری مسابقه: مسابقات و برنامه‌های چالشی نیز بخش دیگری از فرایندهای بازاریابی است که کمک می‌کند به خوبی مخاطبان خود را درگیر کرده و تعامل خوبی داشته باشید.
  • اجرای کمپین: می‌توانید از کمپین‌های تبلیغاتی یا اسپانسرینگ اینستاگرام نیز برای تحقق اهداف خود استفاده کنید.
مختص شما:  آیا گوگل می تواند CSS را بخواند

شبکه اجتماعی توییتر

توییتر یکی دیگر از شبکه های اجتماعی است که با توجه به محدودیت‌های آن در ایران، ولی همچنان افراد و افراد از آن استفاده می‌کنند. توییتر بیشتر به یک پلتفرم خبری، میکروبلاگینگ و سیاسی شناخته می‌شود. ولی به خوبی می‌توانید از ظرفیت‌های آن برای شروع کار، جذب فالوئر، روابط عمومی، برقراری ارتباط نزدیک با مخاطبان، مدیریت بحران، موج‌سواری روی ترندها و هشتگ‌های روز، ارائه تخفیف و… استفاده کنید.

شبکه اجتماعی لینکدین

لینکدین شبکه اجتماعی متخصصان و کسب و کارهاست. اگر خدمات و محصولات شما موردنیاز کسبو کارهای دیگر است و B2B هستید، این پلتفرم به خوبی می‌تواند با تبلیغات هدفمند به شما کمک کند. البته هنوز به صورت جدی و حرفه‌ای از این شبکه اجتماعی استفاده نمی‌شود. ضمن اینکه اجرای برخی پلن‌های تبلیغاتی آن در ایران میسر نیست و البته هزینه قابل توجهی هم دارد.

منبع:ویکی پدیا
  • استراتژی بازاریابی (به انگلیسی: Marketing strategy) یا راهبرد بازاریابی، نوعی استراتژی است که تعیین می‌کند یک سازمان چگونه می‌تواند به اهداف بازاریابی
    ۳ کیلوبایت (۲۴۹ واژه) – ‏۳ سپتامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۰:۳۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

ابزار محتوای مارک دار در اینستاگرام x بخوانید...