آیا لینک دادن به صفحات سایت باعث تقسیم رنک می شود
آیا لینک دادن به صفحات سایت باعث تقسیم رنک می شود.در این مقاله از سری مقالات آموزش سئو و بهینه سازی سایت ، به بررسی نحوه تقسیم بندی رنک بین صفحات یک سایت می پردازیم ممنون که تا آخر این مقاله با مهراکت هستید.
لینک داخلی چیست؟
لینک های داخلی از یک صفحه به صفحه دیگر یک سایت ارجاع داده می شوند و معمولا در سیستم مسیریابی اصلی سایت مورد استفاده قرار می گیرند.
این نوع لینک ها به سه دلیل زیر ارزشمند هستند:
- به کاربران این فرصت را می دهند که به راحتی در بین صفحات جا به جا شوند.
- آنها در ایجاد سلسله مرتب صفحات کمک می کنند.
- آنها موجب تقسیم شدن اعتبار یک صفحه در بین صفحات داخلی آن می شوند.
آیا در سئو سایت بایست به لینک های داخلی نیز اهمیت داد؟
لینک های داخلی از جمله موارد مهم در سئو می باشند که از اهمیت ویژه ای برخوردارند. در این مقاله به بررسی فاکتور در لینک های داخلی می پردازیم و هر یک را به طور مفصل تشریح خواهیم کرد و چگونگی تاثیر این فاکتور ها را مورد بررسی قرار می دهیم. با اینکه امروزه بحث لینک های داخلی از موضوعات جذاب سئو نمی باشد اما استراتژی اشتباه در این کار موجب ضررهای جبران ناپذیری در سئو سایت می گردد. بنابراین شما می بایست با فاکتورهای تاثیر گذار در لینک های داخلی آشنا باشید تا از گام های اشتباه در این کار بپرهیزید.
منظور از internal link یا لینک سازی داخلی چیست
Internal Links، پیوندهایی هستند که از یک صفحه به صفحه دیگر در همان سایت، اشاره میکنند.
اگر بخواهیم لینک های داخلی را به مثالی قابل درک تشبیه کنیم، می تواینم اینگونه به شما بگوییم که تصور کنید در یک هتل چند طبقه بزرگ، می خواهید به طبقه دوم و اتاق ۲۰۶ بروید.
- خوب برای رسیده به اتاق مذکور دو راه دارید، اول آسانسور و دوم راه پله های هتل.
لینک های داخلی یک وب سایت هم دقیقا همانند همین آسانسور و راه پله های هستند
- که شما برای رسیدن به اتاق مقصد از آنها استفاده می کنید.
انواع لینک های داخلی
لینکسازی داخلی را می توان به چند نوع محتلف تقسیم بندی نمود. معمولا این روش به دو روش زیر انجام میشود:
ناوبری سایت
لینک های ناوبری در سایت، معمولا ساختار اصلی نقشه سایت را نشان میدهند.
- این لینکها به طور معمول در منوی اصلی سایت، سایدبار (بخش های کناری سایت) و فوتر (انتهای سایت) قرار گرفته و کاربران را برای ورود به صفحات مختلف راهنمایی میکنند.
لینک های بکار رفته در محتوا
این لینکها معمولا در متن سایت قرار گرفته و برای ارجاع یک کلیدواژه به یک مقاله یا صفحه مرتبط با آن استفاده میشوند. این روش بیشتر توسط بلاگرها برای ارتباط بین مقاله های مختلف استفاده میشود.
- به عنوان مثال در صورتی که ما در مقاله A نامی از مقاله B درج میکنیم، میتوانیم با استفاده از یک کلیدواژه مرتبط، ارتباط این دو مقاله را با یکدیگر نشان دهیم. در نهایت اگر صفحه A دارای page ranak بالایی باشد میتواند آن را به صفحه B نیز منتقل کند.
آموزش لینک سازی داخلی در سایت
شناسایی صفحات اصلی سایت
یکی از مهمترین بخشها در لینک سازی داخلی سایت، ایجاد یک مسیر صحیح برای شناسایی صفحات توسط موتورهای جستجو است. با توجه به اهمیت و ارتباط صفحات، آنها را مشخص و دستهبندی کنید.
برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید.
فرض کنید شما مالک یک وبسایت فروشگاهی هستید و محصولات زیادی در فروشگاه شما وجود دارد. در این وضعیت شما باید دستهبندیهای اصلی سایت خود را مشخص کرده (مثلا ماشین لباسشویی، تلویزیون، اتو) و محصولات مرتبط با آن دستهبندی را (مثلا مدلهای مختلف یک تلویزیون) در آن قرار دهید.
این کار علاوه بر بهبود رابط کاربری سایت، باعث میشود تا موتورهای جستجو به مسیری درست برای ایندکس کردن صفحات و ارتباط بین آنها دست پیدا کنند.
بررسی لینک های داخلی: توزیع رنک پیج در سایت شما
لینکهای ورودی بسیار مفید هستند، زیرا رنک پیج از سایتهای دیگر به سایت شما منتقل میشوند. هر چه تعداد لینکهای ورودی شما بیشتر باشد، رنک پیج بیشتری دریافت خواهید کرد. به عنوان یک زنجیره از لینکها از یک صفحه به صفحه دیگر، روند رنک پیج ضعیفتر و ضعیفتر میشود.
تقریبا صفحه نخست هر سایت با لینکهای ورودی متعدد پر شده است. بنابراین اگر یک صفحه در سایت شما از صفحه اصلی بسیار فاصله داشته باشد، رنک پیج قبل از رسیدن به آن صفحه به طور قابلتوجهی کاهش خواهد یافت. این باعث میشود صفحاتی که به صفحه اصلی متصل هستند، به طور ضعیف رتبهبندی شوند. از آنجا که همه صفحات به لینکهای ورودی شما نمیرسند، لینکهای داخلی شما باید دو هدف داشته باشند:
- به کاربران کمک کنند تا بین صفحات مختلف جابجا شود.
- به موتورهای جستجو کمک می کنید تا سایت شما را با دشواری کمتری از یک صفحه به صفحه دیگر پیدا کنند.
جمع بندی نهایی
لینک ها همچنان بخش مهمی از سئو هستند. حتی در آینده هم بخش مهمی خواهند بود. با این حال، مانند بسیاری از موارد دیگر در سئو، بهینهسازی در گذشته در مقایسه با امروز بسیار متفاوت است. ما لینک ها را به صورت لینکهای ورودی، لینکهای خروجی و لینکهای داخلی طبقهبندی میکنیم.
لینکهای ورودی بیشترین تاثیر را برای سئو دارند و نشان دهنده اعتبار و قدرت هستند که به رتبهبندی کمک میکنند، اما مهم است که این لینکهای ورودی طبیعی بوده و از سایتهای با کیفیت بالا و مرتبط باشند.
لینکهای داخلی به توزیع رنک پیج از لینکهای ورودی به صفحات دیگر سایت کمک میکنند تا به ارتقا رتبه در بسیاری از صفحات دیگر کمک کنند. علاوه بر این، لینکهای داخلی تنها در مورد موتورهای جستجو نیستند و به کاربران برای جابجایی در سایت کمک می کنند.
لینکهای خروجی در سئو باید به گونهای استفاده شوند که برای کاربر طبیعی به نظر برسد.
اگر یک نقطه مشترک در تمام این موارد در سئو وجود داشته باشد، طبیعی بودن آنهاست. اگر یک لینک برای کاربران بد به نظر برسد، به احتمال زیاد برای موتورهای جستجو هم بد به نظر خواهد رسید.
در ادامه با مهراکت همراه باشید: