آیا ثبت سایت در گوگل واجب است؟
برخی از متداولترین سؤالات مبتدیان، این است که چگونه میتوان اطمینان حاصل کرد که Google و سایر موتورهای جستجو سایتشان را شناسایی و ثبت میکنند.با ما در مهراکت با ضرورت ثبت سایت در گوگل آشنا شوید.
آیا ثبت URL در گوگل ضروری است؟
به عنوان یک قاعده کلی، اگر سایت شما با ملاحظات و قوانین SEO طراحی شده باشد، Google و سایر موتورهای جستجو قادر خواهند بود صفحات جدید را پیدا و بررسی کنند تا بتوانند در زمان جستجو رتبه مناسب داشته
باشند. در این صورت لازم نیست URL را برای ثبت شدن برای Google ارسال کنید تا آن را در نتایج جستجوی خود قرار دهد.
اما اگر واقعاً لزومی برای ثبت یک URL در گوگل وجود ندارد، چرا برخی بر این باورند که برای بهبود سئو باید آدرس سایت را در گوگل ثبت کرد؟
دلیل اول
همانند کتاب اول که اطلاعات هر کسبوکاری در آن ثبت میشود، در روزهای اولیه پس از طراحی وبسایت، برای اینکه موتورهای جستجو، سایت شما را شناسایی کنند باید وبسایت خود را در آنها ثبت کنید.این روزها کل
فرآیند بهصورت خودکار انجام میشود و باتهای موتورهای جستجو به طور فعال وب را برای شناسایی و بررسی وبسایتهای جدید و صفحات وب میخزند. البته همچنان راههایی وجود دارد که شما میتوانید به موتورهای
جستجو کمک کنید تا وبسایت و صفحات آن را شناسایی و بررسی کند، اما الزامی به انجام این کار نیست.
دلیل دوم
بلاً یک ابزار ثبت نشانی اینترنتی عمومی برای Google در دسترس بود، به همین دلیل برخی از افراد تصور میکردند که این ابزار تنها راهی است که میتوان صفحهای را به گوگل معرفی و ثبت کنند. گوگل بهتازگی این ابزار
را غیر فعال کرده است.
دلیل سوم
برخی معتقدند اگر آنها نمیتوانند سایت یا صفحه خود را در گوگل پیدا کنند، به این دلیل است که آنها سایت خود را برای Google ارسال نکردهاند. اما دلیل واقعی این است که سایت / صفحه در گوگل گنجانده شده، ولی
رتبهبندی آن بسیار ضعیف است، به طوری که به نظر میرسد سایت در Google ثبت نشده است.
چگونه میتوانیم متوجه شویم که وبسایت در Google رتبهبندی شده است؟
بهترین راه برای فهمیدن اینکه وبسایت شما در Google رتبهبندی شده است با استفاده از Google Search Console یا (GSC) است. گوگل سرچ کنسول به شما امکان میدهد تا بفهمید که گوگل در مورد وبسایت شما چه چیزهایی را ثبت کرده است.
به این معنی که میتوانید مسائل و مشکلات مربوط به سئو را شناسایی کرده و آنها را حل کنید تا به شانس رتبهبندی سایت خود در گوگل کمک کنید.
اگر قبلاً از GSC استفاده کردهاید، میتوانید ” Index coverage page” را بررسی کنید تا ببینید که چه صفحاتی از وبسایت شما توسط گوگل شناسایی شدهاند و چه صفحاتی هنوز ایندکس نشدهاند.
متأسفانه، GSC برای جمعآوری اطلاعات در مورد سایت شما کمی زمان نیاز دارد، بنابراین نمیتوانید بلافاصله پس از انتشار وبسایت ببینید که آیا گوگل در مورد وبسایت یا صفحات شما را شناسایی کرده است یا نه.
با این وجود، یک تکنیک سریع و آسان البته با دقت کمتر وجود دارد که میتوانید برای بررسی کنید که Google در مورد سایت شما چه چیزی میداند. بهسادگی به Google بروید و جستجوی زیر را انجام دهید.
Site: example.com نام وبسایت خود را بهجای example.com قرار دهید.اگر هیچ نتیجهای را نمیبینید و مطمئن هستید که query را درست وارد کردهاید، گوگل هنوز سایت شما را شناسایی نکرده است.
چرا سایت من در گوگل وجود ندارد؟
اگر یکی از مراحل فوق را انجام دادهاید و متوجه شدید که وبسایت شما بهطور کلی در Google رتبهبندی قرار ندارد، در اینجا چند دلیل برای این موضوع وجود دارد و میتوانید برای حل این مشکل اقدام کنید.
۱) وبسایت شما هیچ لینک ورودی ندارد
گوگل وبسایتها و صفحات را درست مانند انسانها اما با سرعت بیشتر، از طریق لینکهای ورودی، شناسایی میکند. این بدان معنی است که اگر یک وبسایت یا صفحه وب هیچ لینک ورودی نداشته باشد. گوگل قادر به پیدا کردن سایت یا صفحه در نتایج جستجو نخواهد بود.
پس مطمئن شوید که صفحه اصلی وبسایت شما از وبسایتهای دیگر در وب لینک گرفته باشد. بهعنوان مثال، شما میتوانید سایت خود را به دایرکتوریهای تجاری مربوط به حوزه خودتان ارسال کنید، یا در وبسایتهای خبری گزارشی از وبسایت خود منتشر کنید.
برای شناسایی شدن توسط باتهای گوگل، لازم نیست برای تمام صفحات وبسایت خود لینک تهیه کنید، اما حداقل باید از صفحات وبسایت خود پیوند داشته باشند. اگر سایت شما یک ساختار اصولی و منطقی داشته باشد، این موضوع بهطور عادی توسط باتهای موتور جستجو صورت میپذیرد.
اما گاهی اوقات طی یک دوره طول عمر سایت، صفحات جدید بدون هیچگونه اشاره به ساختار اصلی سایت اضافه میشوند.
2) بهطور تصادفی خزیدن باتهای گوگل را در سایت خود مسدود کردهاید
باتهای گوگل برای خزیدن و بررسی یک وبسایت به مجوز احتیاج دارند، بنابراین اگر تصادفی اجازه بررسی را به باتهای موتور جستجو ندهید، وبسایت شما در لیست نتایج جستجو نمایش داده نخواهد شد.
سریعترین و سادهترین راه برای فهمیدن اینکه آیا بهطور تصادفی Google را از دسترسی به وبسایت خود مسدود کردهاید، استفاده از کنسول جستجوی گوگل است. این اگر Google را از سایت خود مسدود کردهاید این راهنمای گوگل به شما کمک خواهد کرد.
3) مسائل فنی دیگری وجود دارد که مانع از بازرسی وبسایت یا صفحه شما در Google میشود
چنانچه سایت شما بر اساس استانداردهای سئو طراحی شده باشد، نباید نگران این موضوع باشید.
اما اگر استانداردهای لازم رعایت نشود، این امکان وجود دارد که چیزی در قالب طراحی سایت بتواند مانع دسترسی گوگل بهتمامی بخشهای وبسایت شما شود. (ابزار Fetch as Google، به شناسایی هرگونه مسائل کمک خواهد کرد.)
4) گوگل عمداً وبسایت شما را از نتایج جستجوی خود حذف کرده است
اگر قواعد گوگل را شکستید، این امکان وجود دارد که گوگل وبسایت شما را از نتایج جستجوی خود بهطور کامل حذف کرده باشد و تا زمانی که نقض قوانین را متوقف نکنید. وبسایت شما به لیست نتایج جستجو بر نخواهد گشت. اگر این اتفاق بیافتد، از طریق GSC مطلع خواهید شد.
کلام آخر
امیدواریم تا با مطالعه این مطلب درباره نحوه نمایش و رتبهبندی لیست نتایج جستجوی گوگل اطلاعات کافی کسب کرده باشید. پس ضرورتی برای ثبت آدرس وبسایت در گوگل وجود ندارد و لازم نیست نگران ثبت نشدن
وبسایت در گوگل باشید چرا که گوگل بهصورت خودکار وبسایتها را بررسی خواهد کرد. برای اطمینان از ثبت شدن سایت خود در گوگل میتوانید از ابزار کنسول جستجوی گوگل بهره بگیرید.