آموزش سئو در پرستاشاپ
پرستاشاپ از پلتفرم های قوی فروشگاهی است که در ایران نیز طرفداران زیادی دارد. بسیاری از وبمسترها در ایران از این فروشگاه ساز قدرتمند استفاده می کنند. در این مطلب می خواهیم به آموزش سئو در پرستاشاپ بپردازیم و نکاتی را در این زمینه بیان کنیم.پس تا اخر مقاله با مهراکت همراه باشید.
فرض می کنیم که شما فروشگاه خود را با پرستاشاپ راه اندازی کرده اید و در حال حاضر منتظر مشتری برای محصولات خود هستید. اما چگونه می توانید افراد را از وجود فروشگاه خود باخبر کنید؟
در حالت کلی سه راه برای این کار وجود دارد. یا باید به تبلیغات کلیکی بپردازید، یا تبلیغات بنری را در سایت های پر بیننده انتخاب کنید یا بهتر از همه به سئو سایت بپردازید. با اینکه سئو از بقیه گزینه ها بهتر است، اما یک شبه عمل نمی کند.
سئو طبیعی در پرستاشاپ
شاید تاکنون اصطلاح سئو طبیعی به گوشتان خورده باشد، اما آیا می دانید این عبارت به چه معنیست؟ منظور از سئو طبیعی اقداماتیست که با هدف افزایش طبیعی رتبه وبسایت انجام می شود.
موتورهای جستجو پارامترها مشخصی برای رتبه بندی سایت ها دارند و از آنها برای نمایش سایت ها در نتایج جستجو استفاده می کنند. گفته می شود که گوگل حداقل از 200 پارامتر مختلف برای رتبه بندی سایت ها استفاده می کند. موتور جستجوی بینگ نیز تقریبا همین تعداد پارامتر دارد.
سئو پرستاشاپ را از کجا آغاز کنیم؟
در این مطلب فرض شده که شما اطلاعات مقدماتی از فروشگاه ساز پرستاشاپ دارید. این مطلب صرفا به امکانات خود پرستاشاپ محدود شده است و از ماژول خارجی دیگری در آن استفاده نمی شود.
سعی شده که در این مطلب به صورن عمقی به نکات پرداخته شده و دلایل انجام راهکارها نیز گفته شود.
– URL یا آدرس اینترنتی صفحه محصول :
یکی از مهمترین ارکان سئو در صفحه محصول ، آدرس اینترنتی صفحه است که اغلب به آن توجه درستی نمیشود. در ابتدا به این نکته دقت کنید که حتما از بخش مدیریت و منوی “تنظیمات >> سئو و urlها” دو گزینه لینک آشنا و لینک بومی را فعال کرده باشید . اولین گزینه برای ایجاد لینک های معنی دار به جای لینکهای پیشفرض استفاده میشود . در حالت عادی لینک محصول اول شما مشابه حالت زیر است :
http://site.com/index.php?controller=Products&id_product=1
با فعال کردن لینک آشنا ، این لینک بی معنی با ساختار تعیین شده در پرستاشاپ جایگزین میشود و مشابه حالت زیر خواهد شد :
http://site.com/mobile/lg-g4-32g-dual-sim
و گزینه دوم برای این است که شما بتوانید در ساخت این لینک از کلمات فارسی استفاده کنید. برای فعال کردن این گزینه ها باید mod_rewrite در هاست شما فعال باشد که در 99درصد هاست ها و سرور ها این گزینه بطور پیشفرض فعال است.
قطعا اولین بخش از آدرس اینترنتی صفحه ، نام دامنه شماست که در مورد انتخاب نام دامنه در مقاله ” از کجا شروع کنم ” توضیحاتی داده شده است ولی فعلا در همین حد اطلاع داشته باشید که ” کوتاه بودن نام دامنه ” و ” ارتباط نام دامنه با مهمترین کلمات کلیدی ” میتواند تاثیر مثبتی در سئو صفحات سایت شما داشته باشند. پس اولین نکته این است که سایت خود را طوری تنظیم کنید که بدون www باز شود تا لینکهای شما کوتاهتر شود.

آموزش سئو در پرستاشاپ
پرستاشاپ به گونه ای طراحی شده است که در آدرس اینترنتی صفحه محصول ، پس از نام دامنه ، لینک آشنای شاخه پیشفرض و سپس لینک آشنای محصول قرار میگیرد.شما باید به نحوی از این دو استفاده کنید که کوتاه ترین و مفیدترین لینک حاصل شود. این مورد را با ذکر مثالی در ادامه توضیح خواهم داد تا مفهوم آن بهتر درک شود.
فرض کنید فروشگاه اینترنتی نرم افزار و بازیهای رایانه ای داریم و مشتری ما قرار است با جستجوی عبارت ” نرم افزار حسابداری محک ” به فروشگاه ما در نتایج جستجو دست پیدا کند.
سه کلمه کلیدی در این عبارت وجود دارد که سعی میکنیم به بهتربن صورت ممکن آنها را در لینک محصول جای دهیم ( البته توجه داشته باشید که پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی برای هر محصول ، خود جای بحث دارد که در آینده به آن خواهیم پرداخت. ) .
برای آنکه لینک نهایی ما کوتاه و مفید باشد باید طوری عمل کنیم تا از تکرار کلمات در لینک جلوگیری شود. این اشکال معمولا در اکثر فروشگاهها وجود دارد و به آن توجهی نمیشود. همانطور که قبلا گفته شد ، پرستاشاپ از ساختار زیر برای ساخت لینک صفحه محصول استفاده میکند :
لینک آشنای محصول / لینک آشنای شاخه / نام دامنه//:http
نمونه ای از تکرار کلمه در عنوان :
http://shop.ir/1-گوشی-موبایل-سامسونگ/15-گوشی-موبایل-سامسونگ-گلکسی-
با کاربران موبایلی آشتی کنید
تا همین چند سال پیش که کاربران موبایلی در سطح وب تعداد کمی داشتند، خیلی نیاز نبود به آنها اهمیت بدهیم. اما الان ما در حال سئو کردن سایت هایی هستیم که حتی بیشتر از 80 درصد مخاطبانشان با استفاده از موبایل واردشان میشوند. (به طور کلی میانگین سایت های دیگر، بیشتر از 60 درصد کاربرانشان، کاربران موبایلی هستند.)
در این شرایط اگر قالب وب سایت شما برای نمایش در موبایل کاربران مناسب نباشد، نباید انتظار داشته باشید سایت تان در نتایج رتبه خوبی بگیرد چون احتمالا بیشتر مخاطبان تان را از دست میدهید. برای تست کردن قالب سایت میتوانید از ابزار google در این زمینه استفاده کنید. اگر این ابزار قالب سایت تان را نامناسب برای موبایل ها تشخیص داد، حتما به سراغ یک قالب مناسب بروید.
مکث نکنید!
همیشه زمانی که صحبت از سرعت سایت باشد، سئوکارها آن را به عنوان یک فاکتور مهم سئو معرفی میکنند. اما من آن را به عنوان یکی از پایه ای ترین اصول سئو میشناسم، نه صرفا یک فاکتور. مطمئن باشید اگر وب سایت شما نسبت به رقبا سرعت کمتری داشته باشد، به جای یک امتیاز، چندین امتیاز منفی از گوگل میگیرید.

آموزش سئو در پرستاشاپ
یادتان باشد زمانی که صحبت از سرعت سایت میشود، بحث صرفا سر گوگل نیست. بلکه کاربران هم به شدت روی سرعت سایت شما حساس هستند. طبق آخرین تحقیقات، صرفا یک تاخیر یک ثانیه ای در باز شدن سایت bbc، باعث از دست رفتن تعداد زیادی از کاربرانش شده بود! همینطور در آمریکا و طبق تحقیقات، کاربران نهایتا 2/3 ثانیه برای باز شدن یک وب سایت زمان صرف میکنند و در صورت طولانی تر شدن، به سراغ سایت های دیگر میروند. (این موضوع باعث افزایش نرخ پرش میشود.)
این زمان نهایتا در وب فارسی به چیزی حدود 4 الی 6 ثانیه میرسد. پس پیشنهاد میکنم به سرعت سایت تان اهمیت زیادی بدهید. برای بهینه سازی سرعت هم بهتر است بیشتر به سراغ برنامه نویسان یا طراحان سایت بروید. البته مقاله افزایش سرعت سایت یک دید کلی در مورد این موضوع به شما میدهد. پس شاید خوب باشد آن را هم مطالعه کنید.
نکته: یک سری ماژول پرستاشاپ هم برای افزایش سرعت سایت وجود دارد. ولی چون تجربه کار با آنها را ندارم، توصیه به استفاده نمیکنم. لیست آنها در این لینک است.
بیشتر بخوانید: