آموزش برندینگ
برندسازی و آموزش برندینگ دغدغه آشکار و پنهان هر کسب و کاری است. هیچ مدیری از اهمیت برندینگ چشمپوشی نمیکند. اما حقیقت دردناک عدم آگاهی اکثر فعالان کسب و کار نسبت به فرایند و مفاهیم برندینگ است. به نظر میرسد آنطور که باید آموزش برندینگ و اهمیت آن برای مدیران ملموس نشده است. شاید دلیل آن کمبود منابع آموزش برندینگ باشد. اکثر افراد تصور میکنند برندینگ همان تبلیغات است. اما حقیقت این است که برندینگ، فعالیتهایی در راستای افزایش سودآوری و بهبود شاخصهای کسب و کار است.
برند چیست؟
اولین موضوعی که در این سلسله آموزشها ارائه کردیم تعریفی بر موضوع و ماهیت برند است. از تجربه و ادراک صحبت کردیم و بررسی کردیم چرا برندی مثل استارباکس قیمت بالاتری نسبت به برندهای دیگر دارند. اهمیت برند را شرح دادیم و کمی در مورد ادبیات برند توضیح دادیم. موضوعاتی آشنا از جمله وفاداری برند، قیف برند، آگاهی از برند، تجربه برند، یادآوری برند و شناخت از برند را بررسی کردیم.
پرسونال برندینگ چیست؟
موضوع جذاب و پراهمیت این روزها برندسازی شخصی یا پرسونال برندینگ است که ابتدا باید به تعریف پرسنال برند بپردازیم: پرسنال برند شخصی است که با تخصص و مهارتی خاص، خدماتی را به جامعه ارائه میکند و از این طریق در جامعه کسب و کار، به رقابت برای تسخیر ذهن و قلب مشتری میپردازد.
نکات مهم دیگری که در این مقاله بررسی شده مرتبط به رسیدن به هویت ارزشمند شخصی و داستانهای برای پرسنال برند و پرسنال برندینگ است. در این مقاله کتابهای پرسنال برندینگ نیز مورد بحث قرار گرفت و پیشنهاد میشود جهت تولید محتوا در راستای پرسنال برندینگ، حتما خلق برند داستانی را بررسی کنید.
مشاور برند کیست؟
متاسفانه در کشور ما تکلیف مشاور برندینگ هم مشخص نیست. تعداد مشاوران برند که تمامی ابعاد پازل برندینگ را یکجا ببینند چندان زیاد نیست. عموما مشاوره برندینگ با تولید اقلام گرافیکی یا اجرای کمپین تبلیغاتی مترادف در نظر گرفته میشود. مشاور برندینگ کسی است که تمامی قطعات هویت برند و کمپین برند را یکجا میبینید و فرصتی در راستای فعالیت یکپارچه بازاریابی و در راستای خلق تصویر بهتر و ارزشمندتر برند در بازار ایجاد میکند. مشاور برندینگ مانند رهبر ارکستر است که کمک میکند تمامی تلاشها همراستا و هماهنگ با یکدیگر کار کنند.
واحد برندینگ؛ واحدی ورای بازاریابی
در جلسات مدیریتی که حضور مییابیم، معمولا انگشت اتهام به سوی واحد بازاریابی و تبلیغات است. چرا که تصور میشود اگر این واحد کارش را درست انجام دهد، چالشهای فروش حل میشود. اما واقعیت این است که خیلی از اوقات موضوع برندینگ ورای فعالیتهای بازاریابی است. بحث، بحث تصمیمگیری کلان کسب و کار و انتخاب استراتژی است. در اینجا پای هیات مدیره و مدیرعامل هم باز میشود. مالکان برند در کنار واحد بازاریابی و روابط عمومی همگی باید تلاش کنند تا تصویر بهتر و مسیر ارزشسازی برای برند خلق کنند. پس موضوعاتی مهم میشود که در ادامه آموزش آن ارائه شده است.
برند سازی از پایه اصلی تجارت یک مجموعه به شمار می رود. تنها در صورت انتخاب یک استراتژی موثر در برندسازی می توان با نتیجه ای مورد قبول مواجه شد. هر یک از رهبران و کارشناسان برندسازی در جهان، عقیده متفاوتی در خصوص رشد برند و همینطور سبک انتخاب یک برند دارند.
اما نقطه مشترک عقاید تمامی کارشناسان این است که انتخاب یک برند باید به حرفه ای تر شدن مجموعه کمک کند. در غیر این صورت آن برند ارزش و جایگاهی نخواهد داشت. تمایز یک محصول یا خدمات با دیگر محصولات، نقطه عطفی در تعریف برندینگ به شمار می رود.
آموزش حرفه ای اصول برندینگ
تنها در صورت تبعیت از قوانین و مقررات حرفه ای، کارآمد خواهد بود. آموزش حرفه ای اصول برندینگ از جمله موضوعاتی است که در صورت وجود تخصص و مهارت بالا می توان شاهد آن بود.
به طور مثال : در صورت ارائه کالا یا خدمات مصرفی توسط یک شرکت، میزان سازگاری محصولات با محیط زیست و تبلیغ در این حوزه به منظور آشنایی کاربران یا مخاطبین با سازگاری محصولات، این موضوع به طور حتم ترغیب و توجه مشتریان را به همراه خواهد داشت.
بنابراین برانگیخته شدن احساسات در مخاطب (عام یا خاص) مهم ترین تکنیک در برندسازی و معرفی برند به مشتریان است. تکنیکی که توجه به آن می تواند همواره نتایجی فوق العاده ایده آل را به همراه داشته باشد.
هدایت افکار عمومی یا افکار بخشی از جامعه به سمت هدفِ مورد نظر یک مجموعه یا تیم، از دیگر تعاریفی است که می توان برای برند و ساخت برند به آن اشاره کرد. همسویی افکار بخشی از افراد جامعه می تواند بهترین نتایج تجاری و اقتصادی را برای شرکت های مختلف به همراه داشته باشد.
تعابیر موجود برای تعریف برندینگ و برندسازی
از نظر متخصصین و افراد زبده در جهان که در این حوزه مشغول ایده سازی و خلق فرصت های نوین هستند، متفاوت است. اما آموزش برندینگ بر اساس استراتژی های قدرتمند و خلق فضایی رقابتی برای پیشرفت، وجه اشتراک تمامی نظرات به شمار می رود.
طراحی یک برند، باید همگام با ماهیت گروه یا فرد باشد. این موضوع می تواند نقش مهمی در ساخت یک پیش فرض درست در ذهن مشتریان داشته باشد. به همین واسطه توجه به ماهیت ها در برندسازی، اصلی است که نباید از کنار آن به سادگی عبور کرد.
در برندینگ و برندسازی پارامترهای متعددی ایفا نقش می کنند. حتی ساخت یک لوگو خوب و جذاب نیز می تواند در نوع خود اهمیت ویژه ای داشته باشد. اما این موضوع تنها تعبیر درست و منطقی از برندینگ نیست. بلکه برندینگ شامل حوزه ها و تعاریف متعددی می باشد.
هر آنچه باید درباره برندینگ (Branding) بدانید
برندینگ (Branding) دنیایی بسیار گسترده و عظیم است که صرفا در حوزه تجارت خلاصه نمی شود. در اختیار داشتن نام و نشان یا هویتی خاص تمام آن چیزی است که می تواند موفقیت یک گروه یا فرد را نشانه بگیرد.
اما این موضوع تنها یکی از المان های موثر در برندینگ به شمار می رود. آموزش (Branding) به عنوان تکنیک های موثر در موفقیت، از سوی کارشناسان و مشاورین زبده ارائه می گردد.
ارتباط با مشاورین حرفه ای گزینه ای است که می تواند نقش مهمی در ایجاد یک مسیر تازه اما کاملا مفید برای یک تیم تجاری داشته باشد.